AbOvo

30.12.2012., nedjelja

SPOLNO - VERBALNA DEZORIJENTACIJA

Na početku bijaše riječ.
I koliko se to god činilo čudno u današnjem materijalnom(?) svijetu i suvremena fizika dokazuje da materiji, formu daje informacija, koju prenosi nematerijalna čestica i zapravo "govori" materijalnim česticama da se i dali se privlače ili odbijaju (Ruđer Bošković & Leon Lederman). Dakle, ako ta riječ, nositeljica informacije, izgubi svoje značenje i sustav koji ona čini, raspada se i gubi smisao i oblik, pa je važno zaštiti riječi i njihova značenja od dnevne politike, koja ih često pogrešno tumači i podvrgava vlastitim kratkoročnim interesima.

Zbog toga, GAY je OK, ali homoseksualnost baš nikako nije.
Kao što je nepotrebno i pogrešno reći: popeti se gore, ili sići dolje, već je dovoljno reći popeti se ili sići, jer riječi popeti i sići u sebi sadrže smjer kretanja, jednako je nepotrebno i pogrešno reći heteroseksualna veza, već je dovoljno reći seksualna ili spolna veza ili spolni odnos.
Tako je, jer i seks i spol znače podijeljenost, različitost i suprotnost pa spolni odnos podrazumijeva odnos s osnove polova, dakle suprotnih, razdvojenih strana (lat. secus). Također mora biti pogrešno za gay vezu reći homoseksualna veza, jer se u istoj riječi tvrdi da se radi i o istoj i o suprotnoj strani, pa je i sama riječ pogrešna, nemoguća i kontroverzna (kao kada bi se reklo popeti dolje ili popetisići) pa bi mogla poslužiti jedino kao sinonim za hermafrodita. Umjesto toga, prikladno bi bilo reći nespolna veza ili pederastija odnosno lezbijstvo, što nisu pogrdni već povijesni izrazi, koji imaju poznato (grčko) porijeklo te jasan smisao i značenje. Prihvatljiv je naravno i izraz gay, koji je uveden naknadno i obuhvaća značenjem specifične veze između dvije ili više osoba muškog odnosno dvije ili više osoba ženskog spola te ne oduzima značenje riječima koje povijesno označavaju druge vrste odnosa i zajednica.
Slijedom toga, u ljudskim odnosima, vezama ili zajednicama ne mogu postojati različite spolne orijentacije već postoji spolna ili nespolna orijentacija. Spolna, zasnovana na seksu (secusu) tj. podijeljenosti odnosno spolnosti, tj. suprotnosti dvaju polova (koji su, kao uostalom i zemljopisni polovi, nužno i uvijek suprotni). Nasuprot spolnoj, nespolna je orijentacija, ona koja nije bazirana podijeljenosti ili suprotnosti, kakva je pederastija, lezbijstvo odnosno po novome gay, ali nespolne su i brojne druge veze, privlačnosti i tako utemeljene zajednice.

Neupitno je također da u nespolnim vezama i zajednicama, kao i spolnim, može postojati istinska ljubav te da one mogu biti i temeljene na ljubavi, ali ne i seksu, jer seks je zasnovan na razdvojenosti i suprotnosti (s polova), dakle spolnosti koja opet nije niti preduvjet niti garancija za ljubav. Jednako tako, nisu nespolne samo gay veze, nespolne su ljubavi i veze među prijateljima (bez obzira na spol), pa ljubav između roditelja i djece, ljubav između braće i sestara, ljubav prema prirodi, domovini, bogu i brojne druge.

Zbog svega toga, nespolne veze nisu manje važne i manje vrijedne za ljudsko društvo od spolnih niti su sramotne.
Za otklanjanje nesporazuma i utvrđivanje društvenog i pravnog okvira svake orijentacije, veze ili zajednice, uz sadržaj i potrebe koje zadovoljavaju, potrebno je utvrditi i usuglasiti značenje pojedinih riječi koje ih obilježavaju i tako razumjeti njihov istinski smisao i razlog postojanja.

Riječ razumijevanje, sinonim je za mir i nenasilje među ljudima, skupinama i narodima, a temelj i preduvjet razumijevanja je upravo nedvojbeno suglasje i poštivanje značenja svake RIJEČI.



dmrkonji
- 15:56 - Komentari (4) - Isprintaj - #

03.12.2012., ponedjeljak

POREZ ILI GENOCID ?

Ove 2012. godine s blagdanima ne dolazi zima, već zebnja, jer nakon privida radosti napušta nas Stara Godina, a kako se govori, za njom možda odlazi i domovina u kojoj smo bili svoji na svome.

Lopovluk, pljačka, krađa, harač ... jest društvena pojava kada jači slabijima isprazne džepove, račun, kuću, garažu, štalu ili ladice, odnosno uzmu im pokretnu imovinu (dakle ono što se danas ima, a sutra možda nema) i pobjegnu... ODU! Odu zauvijek ili za neko vrijeme, pa opet možda dođu i opet možda uzmu ono što nađu - što se ima... Dakle to je ono što se događalo do sada, a u posljednjih dvadeset godina uzeli su sve što smo imali...

Sada, predloženim zakonom o porezu na imovinu (nekretnine) žele nam uzeti i ono što nemamo, jer kao što je rekao indijanski poglavice Seattle 1854. godine ... zemlju i DOM smo naslijedili od svojih predaka i dugujemo ju našim nasljednicima...

Prema spornoj poreznoj zamisli, 350.000 građana koji su prvo ostavljeni bez posla (i radnih mjesta - društvene imovine koje su generacije stjecale) sada bi se obvezalo da plaćaju porez na ono što su naslijedili od svojih predaka ili teškom mukom stekli (i platili porez), a u oba slučaja duguju svojim potomcima.
Stopom od 1,5 % na osnovicu koju odredi kadija i na koju nema prava žalbe, imovina se zapravo oduzima svakih 60 godina, odnosno svakih 60 godina bi smo sve što smo stekli morali ponovo otkupiti od države???

Dok se prirodni resursi za kunu ustupaju krupnom kapitalu (s nepoznatih ofshore adresa) - vlasnici tih resursa, vlasnici Države - građani Hrvatske, svojoj domovini bi trebali plaćati boravišnu pristojbu radi činjenice da tu žive i da čuvaju naša ognjišta.

Umjesto da se svakom suvlasniku Države (građanu), rođenjem dodjeljuje 10 m2 stambenog prostora, te 1m3 vode i 10 KWh struje mjesečno na ime udjela u bruto nacionalnom dohotku, dakle da država, kao Uprava holdinga isplaćuje dividendu vlasnicima - dioničarima (građanima) za imovinu (državnu) kojom upravlja, sada oni što su plativši višekratni porez nešto stekli, na tu stečevinu trebaju platiti novi namet izjednačeni s onima što su milijarde vrijednu imovinu dobili besplatno u tranziciji (ne izvršivši ni obvezu dobrog gospodarenja).

Pretvaranje vlasnika obiteljskih kuća, okućnica i stanova (ma bili oni i za odmor na moru ili djedovina na selu) u najmoprimce koji moraju plaćati stanarinu pod prijetnjom deložacije, jest etničko čišćenje.

Nepravedno - bespravno oduzimanje - otimanje pokretne imovine je pljačka i lopovluk , ali kada se jednom narodu oduzima pravo da živi u i na vlastitoj zemlji - tada je u pitanju zločin koji ne zastarijeva (pa bi o tome trebali voditi računa oni ideju nameću), a ime mu je GENOCID !

- 21:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  prosinac, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Rujan 2017 (1)
Travanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (1)
Prosinac 2016 (2)
Listopad 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (1)
Rujan 2014 (1)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (2)

Opis bloga

Linkovi