Salata od rotkve i praziluka - Stvarne djevojke

četvrtak , 17.01.2019.

Rotkva sa prazilukom - recept










Click here: Salata od rotkve i praziluka






Na kraju namaz obilno pospite sitno seckanom mirodijom. Belu rotkvu i šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende. Od prvog susreta sam oduševljenja idiličnim izgledom, mirom i čistoćom sela. Vjerovali ili ne, nekad se dogodi da mi bude i čitav obrok, uz prepečen hljeb ili krekere.



Salata od rotkve i praziluka

Požarevac, Serbia Ovo je blog o mojoj kuhinji. Po želji možete dodati i neko drugo povrće: cveklu, komorač, možda čak i tikvice. Po želji možete dodati i neko drugo povrće: cveklu, komorač, možda čak i tikvice. Na malo ulja propržiti praziluk, crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i belu rotkvu.



Salata od rotkve i praziluka

Rotkva sa prazilukom - recept - Prvi novogodišnji dan smo proveli sa našim prijateljima u Ostrovu i dok smo uživali u Spomenkinoj i Mitinoj bogatoj domaćoj trpezi, ženski deo društva je pričao, a o čemu drugom, no o receptima! Dodati seckani celer, izmiksani pelat paradajza i začine po ukusu, pa nastaviti sa kuvanjem još 15 min.



Salata od rotkve i praziluka

Šalu na stranu, za mene je ovo jedna od ONIH salata bez kojih jednostavno ne mogu da zamislim prebranac. U valjevskom kraju gotovo obavezna za Sv. Nikolu kada se sprema u ogromnim količinama jer se u istim i pojede. Čuvajte se, može da se lako desi da je mnogo zavolite! Neko je ispira u par voda, neko je zaliva mlekom pa cedi, mene baba Rusa naučila 'vako: Crnu rotkvu oljuštiti i oprati. Onda je narendati na sitno rende, posoliti i ostaviti da odstoji bar jedno pola sata. Posle toga je dobro ocediti. S onom vodom što je rotkva pusti, otići će i ljutina. Praziluk očistiti, preseći po dužini na pola i dobro isprati pod mlazom vode. Iseckati ga na rebarca i dodati u ocedjenu rotkvu. Dodati malo ulja, bibera i po potrebi dosoliti dosta soli izašlo pri cedjenju. Sipati u činiju za serviranje i obilno posuti mlevenim orasima. Neverovatno je koliko ljutina iz njih može da boliiiiiiiiiiiiii! Ne koristite blender ili secka, ne treba nam kaša od rotkve. Uostalom, malo rendanja samo će goditi vašim bicepsima. Cedjenjem rotkve nećemo u potpunosti ukloniti ljutinu, ona će posle toga biti ljutkasta. Koliko ljutkasta - to zavisi od toga koliko ste je ocedili.



Salata od rotkve Recept
Ja sam zabeližila njezin recept i nakon par dana napravila i servirala salatu kao predjelo, uz domaću. Sok se pije protiv bronhita, kašlja, za lečenje jetre i izbacivanje kamena i peska iz bešike i bubrega. Koliko ljutkasta - to zavisi od toga koliko ste je ocedili. Ima li još kakav drugi naziv za tu repu iz recepta? I slobodno pišite komentare. Na kraju namaz obilno pospite sitno seckanom mirodijom. Salata će i u tom slučaju biti ukusna, ali manje kremasta, da tako kažem. Povrće dobro operate nad jakim mlazom vode, očistite i sitno iseckajte. Najčešće se koristi koren, a može da se upotrebljava i cela biljka na primer, lišće rotkve je vrlo ukusno.

[Zvonimir lušić terestrička navigacija skripta|Trans oglasi i Crossdresseri|Ljubavni oglasi sl brod]






Oznake: rotkva, sa, prazilukom, &, recept

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.