1gnjemci-kuhari5

22.03.2006., srijeda

RECEPTI OD PILETINE


PILETINA ULISNATOM TIJESTU

Vrijeme pripreme: 40 min. Sastojci:
75 dag pilećeg filea
30 dag pilećih jetreca
1 srednja glavica luka
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica maslaca
1 žlica ulja
sol
papar
1 omot smrznutog lisnatog tijesta
1 jaje




Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite na brzo meso sa svih strana.
Na maslacu popržite nasjeckani luk, dodajte sitno iskosana jetreca, vrhnje, sol i papar pa mješajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustu smjesu.
Razvaljajte lisnato tijesto i narežite na komade koji će biti dovoljno veliki da možete omotati komade mesa.
Premažite tijesto smjesom, stavite komad piletine i zamotajte.
Poslažite na lim, premažite razmućenim jajetom i stavite peći u vruću pećnicu zagrijanu na 225 stupnjeva oko dvadesetak minuta.



<< Arhiva >>