1gnjemci-kuhari2

27.03.2006., ponedjeljak

umak od bijelog vina

UMAK OD BIJELOG VINA
POTREBNO:
4 dl bijelog vina
1 dl juhe
20 g brašna
50 g maslaca
sok od pola limuna
1-2 glavice luka
sol, papar


NACIN PRIPREME:
U posudu stavite polovinu maslaca i kad se on počne pjeniti dodajte sitno nasjeckani luk i pržite dok neporumeni. Potom dodajte sol i papar pa dolijte vino uz stalno miješanje. Kuhajte na laganoj vatri i nemojte dozvoliti da umak provri. Pri kraju dodajte juhu i sok od limuna i kuhajte još desetak minuta. Ostatak maslaca pomiješajte sa brašnom, tako da se ujednače pa ga dodajte vinu stalno miješajući. Kuhajte još 10 minuta. Ovaj umak je prikladan uz pečena i pržena mesa i kuhanu govedinu


- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi