1gnjemci-kuhari2

22.03.2006., srijeda

grdobina

Grdobina na partložanski (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
0,10 l maslinova ulja
0,15 kg luka
1,8 kg grdobine
0,2 kg školjka priljepaka
0,5 l tanke riblje velute
limunov sok, bijeli papar, sol


Opis:
Grdobinu očistimo, ogulimo, operemo, izrežemo na komade i mariniramo (limun, bijeli papar, sol). Priljepke blanširamo u kipućoj vodi, ohladimo i očistimo. Na maslinovom ulju pirjamo luk, dodamo ribu i priljepke. Nakon deset minuta dodamo tanki riblji velute. Kuhamo još deset minuta na jakoj vatri. Provjerimo okus i serviramo uz palentu.


- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi