1gnjemci-kuhari2

22.03.2006., srijeda

janjeći put

Janjeći but na istarski način (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
1 kg janjećeg buta
10 dg istarskog pršuta
10 dg maslaca
15 dg mrkve
2 dl bijelog vina
1 janjeća maramica
2 lovorova lista
1 grančica ružmarina
sol i papar


Opis:
Meso očistiti od kostiju, samljeti ga, posoliti i popapriti. Izmijesiti ga u obliku buta. Janjeći but omotati tankim kriškama pršuta. Zatim sve uviti u janjeću maramicu i posložiti u vatrostalnu posudu premazanu maslacem. Oko mesa posložiti krupno narezanu mrkvu, lovorove listove i ružmarin. Meso preliti vinom i peći u pećnici na umjerenoj vatri oko jedan sat. Kad je meso pečeno, izvaditi ga i narezati na tanke kriške. U umak od pečenja uliti malo vode, prokuhati ga i procijediti. Meso poslužiti uz umak i valjuške od krumpira.


- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi