1gnjemci-kuhari2

22.03.2006., srijeda

special

Endivija u vinegret umaku (prilog),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
3 manje glavice endivije
1 korijen cikle
2 žlice vinskog octa
4 žlice maslinova ulja
1 žlica kapara
sol
papar


Opis:
Oprati ciklu i pod korom ispeći u pećnici. Dok se cikla peče, očistiti endiviju od tvrdih vanjskih listova, dobro je oprati i prokuhati nekoliko minuta u blago osoljenoj vodi. Izvaditi je, isplahnuti pod mlazom hladne vode, ocijediti i osušiti na kuhinjskom papiru. Odstraniti korijen, a lišće narezati na šire rezance. Vinegret umak zamiješati u posebnoj zdjelici od ulja, octa, soli, papra i sjeckanih kapara. Pečenoj cikli oljuštiti koru i narezati je na listiće. Endiviju složiti u zdjelu za posluživanje zajedno s narezanom ciklom i preliti salatu pripremljenim umakom.


- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi