1gnjemci-kuhari2

22.03.2006., srijeda

bakalar

Bakalar u umaku od rajčice i luka (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
800 g omekšanog bakalara
400 g mladih glavica luka
1 mrkva
1 celer
1 konzerva pasirane rajčice
malo bijelog brašna
1 žličica peršina sjeckanog zajedno s 1 režnjem češnjaka
malo juhe
ulje
papar
sol


Opis:
Oprati bakalar, oguliti mu kožu, izrezati ga na komade, uvaljati u brašno i pržiti u dosta vrelog ulja s obije strane da porumeni. Na vatru staviti veliku posudu s nekoliko žlica ulja. Dodati sjeckanu glavicu luka, mrkvu i celer. Popržiti, dodati preostale komade luka u komadu i ostaviti da se dobro propirjaju. Posoliti, popapriti i pirjati dalje dok ne dobiju lijepu blijedosmeđu boju. Zatim dodati pasiranu rajčicu razrijeđenu s malo juhe, promiješati i ostaviti da kipi sve dok lukovi ne budu sasvim gotovi. Ako je potrebno, dodati još malo juhe. U umak staviti komade bakalara i ostaviti da dobro upiju aromu. Prije nego što se makne s vatre posuti sjeckanim peršinom i češnjakom.


- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi