bogata tunina
Bogata tunina (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje Sastojci: 700 g tunjevine, 4 odreska mrkva crveni luk list celera 300 g zrelih rajčica (ili pelata), režanj češnjaka lovor žumanjak peršin (po ukusu) bijelo suho vino maslinovo ulje Opis: Ugrijte 3 - 4 žlice ulja i pirjajte tuninu 15 minuta, često je okrećući, malo posolite. Sklonite s peći i držite na toplom. Operite rajčice, odstranite sjemenke i narežite na kockice. Očistite mrkvu, crveni luk i celer pa ih sitno narežite te pirjajte na jako tihoj vatri na 4 - 5 žlica ulja, dodajte smrvljeni lovorov list. Podlijte s pola čaše vina i pustite da ispari. Dodajte rajčice i promiješajte pa polagano kuhajte u poklopljenoj posudi četvrt sata dok se umak poveže. Umak mora ostati rijedak, što znači da ga se ne smije previše zgusnuti. Otklopite posudu, dodajte tunu i pažljivo promiješajte, kuhajte na tihoj vatri povremeno okrečući odreske. Kad je jelo gotovo, skinite posudu s vatre te je pustite da se malo ohladi pa brzo miješajući dodajte žumanjak (jelo se mora omlačiti da bi se žumanjak stopio a umak postao poput kreme |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv