a naj musaka
Musaka od platlidzana
Sastojci 3 isječena paradajza 1 glavica crnog luka 400 g fasiranog goveđeg mesa kiselo mlijeko 1 kg patlidžana 1 zelena paprika peršun 4 jaja brašno Uputstva Patlidžan oguliti, pa po dužini sijeci na tanke šnite (1 cm) i dobro posoliti. Ostaviti ih da tako stoje najmanje 1h. Za to vrijeme propržiti na luku meso, isječenu papriku, paradajz i peršun. Kad je to isprženo, posoliti, pobiberiti. Isječeni patlidžan ocijediti od vode koju je pustio, uvaljati ga u brašno, pa u umućena 2 jaja, i prziti ga na ulju dok ne porumeni sa obe strane. Kad je i to gotovo, redati u pomašćenu tepsiju red patlidžana, red pripremljenog mesa. Posljednji red završiti patlidžanima.preliti razmućenim jajima i kiselim mlijekom,(mada ja volim staviti kasiku supenu ajvara i kasiku kecapa), tako da cijela površina bude u soku/sosu. Peći u rerni dok musaka ne dobije koricu, tacnije dok se ne zapece. |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv