UPRAVA


TRENERICE


SASTAVI
Dječji sastav


Kadeti C


Kadeti B


Kadeti A


Juniori C


Juniori B


Juniori A


Seniori


Članice 12./13.


Članice 14./15.



IZ MEDIJA












MEDALJE


Državno 2009., solo srebro


Europsko 2009., solo zlato


Državno 2011.,
solo bronca


duo bronca


formacija bronca


Europsko 2011.,
duo srebro


formacija bronca



NATJECANJA
























SNIMANJE PROMO MATERIJALA






SVEČANOST POVODOM 15. GODIŠNJICE









*************Svetojanske mažoretkinje*************

nedjelja, 28.04.2013.

40. obljetnica postojanja i rada NK Sveta Jana

********************************************************************************************************************************************
U subotu 27.04.2013. održana je svečana sjednica u DVD-u Belćići. U veseloj i opuštenoj atmosferi prisjetili smo se svih lijepih trenutaka koje je u proteklih 40 godina NK Sveta Jana ostavio iza sebe. Svečanost su uveličale naše seniorke plesnim programom i predstavaljanjem novih dresova seniora NK Sveta Jana. Uručena su prizanja i zahvalnice svima koji su podržavali klub, upravnom odboru te prijateljima kluba. Najbolji junior za 2012. je Branko Gvozdanović. Titulu najboljeg igrača 2012. ponio je maldi i perspektivan senior Josip Jurinić, dok je Božidar Halambek veteran godine.
********************************************************************************************************************************************


********************************************************************************************************************************************

- 22:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.04.2013.

Svečanost povodom 15. godina rada naše udruge

********************************************************************************************************************************************

(*Fotografije i na našem službenom facebook profilu*)



U nedjelju 21. travnja obilježile smo 15 godina rada svečanošću održanoj u kongresnoj sali Princess Centra u Jastrebarskom gdje se okupilo oko 500-tinjak uzvanika. Roditelji, simpatizeri, sponzori, stare i bivše članice udruge, prijatelji mažoret timovi iz Klinča Sela, Karlovca, Krašića, Samobora, Zagreba.
Svojim su nas dolaskom počastili i župan zagrebačke županije gospodin Stjepan Kožić te predsjednik Europskog mažoret saveza i izvršni direktor Hrvatskog mažoret saveza gospodin Alen Šćuric.

Sama svečanost započela je prikazivanjem  promo videa nakon kojeg smo pozdravili himnu Lijepe naše koju je otpjevala Petra Batelja. Svetojanske mažoretkinje osnovane su 5. travanja 1998. na inicijativu predsjednika Nikole Ivčeca koji nam se obratio s nekoliko prigodnih riječi.

Prve na pozornicu su stupile djevojke juniorskog B sastava sa trenericom Antonijom Godrijan koja je predstavila odore u kojima su djevojke nastupile. „...U ovoj uniformi seniorke su plesale do 2005.godine. U početku su imale kapu koju su od milja nazvale ˝lonac˝, ali takva vrsta kape je bila nespretna prilikom plesanja pa su nakon 4 godine djevojke dobile šešir. Iznimna mi je čast da moj tim pleše u prvim seniorskim odorama sa „de gol kapama“ koje su izvorni oblik kapa koje su na samim začecima nosile sve mažoretkinje. ...“
U početku smo djelovale samo u seniorskom sastavu koji se sastojao od 23 članice - 4 su bile iz Malunja, 3 iz Jastrebarskog, a ostale iz Svete Jane. Prva trenerica bila je Mihaela Marceljak, inače članica baletne skupine Zagrebačkog kazališta "Trešnja". Juniorski sastav Svetojanskih mažoretkinja osnovan je već sljedeće 1999.g., sastojao se od 23 djevojčice, a prva trenerica bila je Kristina Krajna. 

Zatim smo vidjeli naše najmlađe članice - djevojčice koje su svoje prve plesne korake napravile ove sezone, a neke od njih imaju samo 4 godine! Njihova voditeljica Matea Lovasić predstavila je dječji sastav koji broji 7 članica,  a s njom su na pozornici bile Adrijana Petretić i Zara Ljubica Sharp. Djevojčice su nosile juniorske uniforme iz 1999. godine- rozi sako i bijeli šos na preklop.

Od svojeg osnivanja uljepšavamo i uveseljavamo svaku manifestaciju, svečani događaj i otvaranje važnih sportskih natjecanja u našem gradu. Još od 1998. ne postoje Jaskanske vinske svečanosti, Fašnik u Jaski, Božić u Jaski, Kestenijada, otvorenja i događanja od državne važnosti na području grada Jastrebarskog koje nismo s veseljem popratile. 

Uslijedio je nastup juniorskog C sastava koji djeluje od 9.mjeseca prošle godine, a čine ga djevojčice uzrasta od 12 do 15 godina, trenira ih Antonija Godrijan. U uniformama juniorskog C sastava tadašnji juniorski sastav je ostvario svoj najznačajniji rezultat. Na državnom prvenstvu u Osijeku 2004. djevojke su osvojile 5. mjesto i tako se po prvi puta plasirale na Europsko prvenstvo koje je održano u Jastrebarskom. Bio je to pravi događaj, a cijeli je grad živio i veselio se s brojnim mažoretkinjama koje su tih dana došle u Jasku iz cijele Europe te ostale oduševljene prijaznošću i gostoprimstvom domaćina.

Prikazan je i film prekrasnog razdoblja od osnutka do danas. 

Zahvaljujući svojim nastupima i natjecanjima proputovale smo cijelu Lijepu našu, ali i Europu, no uz osvajanje vrijednih priznanja i nagrada, možda je i bitnije da se s tih putovanja vraćamo pune lijepih dojmova i priča o zabavnim druženjima, a u svakom gradu stekle smo nova prijateljstva, od kojih neka traju i do današnjih dana. Više o tome čuli smo od  trenerice juniorskog sastava Mateje Baltorinić koja je dio Svetojanskih mažoretkinja od njihovih početaka. Prve tri riječi koje je asociraju na 15 godina druženja sa mažoretkinjama su : Prijateljstvo, Ljubav prema plesu i Ponos kad sve ovo vidi. Spomenula je i pogled iz perspektive trenerice kao autoriteta, ali i prijateljice i kao podrška, no sada je sve puno teže jer je dosta velika odgovornost brinuti o toliko djevojaka. Vidjeli smo nastup najstarijih juniorki koje najduže plešu od svih juniorskih sastava te uspješno sudjeluju na Regionalnim i Državnim natjecanjima. 

2009. godina bila je vrlo značajna za našu povijest. Antonija Godrijan je u kategoriji juniorke solo štap na Državnom prvenstvu održanom u Jastrebarskom osvojila drugo mjesto i plasirala se na Europsko prvenstvo u Francuskoj. Antonija je u domovini mažoretkinja osvojila srca sudaca i publike te se popela na stepenicu više i kući se vratila sa zlatnom medaljom oko vrata.

Tada je osnovan kadetski sastav koji se već iste godine natječe na Državnom prvenstvu koje je održano u našem gradu. Za natjecanja se pripremaju pod stručnim vodstvom trenerice Ane Drašković. Prošle godine na Državnom prvenstvu u Rijeci, nakon samo četiri godine postojanja u konkurenciji čak 14 timova, zauzele su 4. mjesto. Nakon velikih gradova: prvog Zagreba, drugog Vukovara te Pule naše djevojčice našle su se u samom vrhu mažoret plesa. Postignuti rezultat je ujedno i najznačajni koji su postigle. Uslijedio je nastup kadetskog sastava.

Nikolina Godrijan, djevojka koja je čak 13 godina plesala, a posljednjih nekoliko godina aktivno je uključena u rad uprave osvrnula se na popularizaciju plesa u našem gradu za što su zaslužni značajni rezultati koji su odjeknuli gradom i okolicom, dobro pripremljene audicije, upoznavanje samih djevojčica sa mažoret plesom putem dana otvorenih vrata te nastupa na brojnim manifestacijama gdje su se djevojke i zaljubile u mažoret ples, a roditelji prepoznali rad udruge i sigurnost u ruke u kojima se nalaze njihova djeca. Spomenula je i povećanje brojnog stanja udruge tako da sada udruga broji 110 čanica koje djeluju u 8 sastava i to redom dječji sastav, kadetski B i C te juniorski B i C koji funkcioniraju na godišnjem nadopunjavaju novim djevojkama. Tu su naravno i natjecateljski kadetski, juniorski i seniorski sastav. 
Djevojke trenira 5 trenerica, tri licencirane i dvije pomoćne, na treninzima provedu i do 200-tinjak sati mjesečno.  Napomenula je važnost trenerica te im uručila zahvalnice; to su redom Maja Žigman, Sabina Krkić, Ines Vojvodić, Matea Lovasić, Valentina Tončić, Antonija Godrijan, Ana Drašković, Mateja Baltorinić. (Djevojke su tokom godina trenirale i Mihaela Marceljak, Mirna Ricov, Petra Sovulj, Ana Nikolić Žugaj i Katarina Severinac.)

Na pozornicu su se popeli i kadetski sastavi B i C koji su tek početnici u mažoret plesu, ali od njih očekujemo velike rezultate! Naravno, na njima i ostaje budućnost Svetojanskih mažoretkinja te su ove godine prekrasne djevojčice postale još ljepše jer ih krase haljinice boje ciklame koju i same obožavaju. Te sastave čine djevojčice od 8 do 11 godina. Neke od njih bave se plesom samo pola godine, a trenerice su im Ana Drašković i Valentina Tončić. 

Sa svakog natjecanja i prvenstva vraćamo se  bogate novim iskustvima, ali i s nagradama! Tako su se naše seniorke na Državnom natjecanju 2011. godine plasirale na Europsko prvenstvo koje se te godine održalo u Zagrebu. Dosad najveći uspjeh formacije naših mažoretkinja svakako je treće mjesto osvojeno na tom Europskom prvenstvu. 

Osim u formacijskom programu djevojke su se natjecale i u neformacijama solo i duo gdje se nakon osvojenih bronačnih medalja na državnom prvenstvu u Oroslavju plasiraju na Europsko i postižu odlične rezultate. Anita Celinščak i Ines Dolanjski osvajaju srebrnu medalju u konkurenciji od 19 djevojaka. Seniorke danas čini 17 djevojaka od 15 do 25 godina. Njihova voditeljica Mateja Baltorinić predstavila ih je našoj dragoj publici.

Dugogodišnja članica udruge i trenerica Ana Drašković kao članica uprave uručila je zahvalnice našim vrijednim sponzorima koji na razne načine pomažu radu udruge i velika su potpora djevojkama; Gradu Jastrebarsko, Zagrebačkoj županiji, Zajednici kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarsko, Etno udruzi Sveta Jana, Udruzi vinara i vinogradara Sveta Jana, Pekarnici „Katarina“, Tomislavu Pavliću, Vinskom podrumu „Mazana“, DVD-u Belčići, Vjenčanicama i haljinama „Gala“. Posebno zahvaljujemo NOVA video studiju na izradi vido promo materijala koji su prikazani na svečanosti. Priznanja su uručena i osobama koje su svojim radom godinama pridonosile razvoju i rastu udruge; Snježana Dolanjski, Silvana Godrijan, Margareta Grahovac, Marijana Kurtalj, Renata Petruša, Manuela Plečko. 

Uslijedio je prvi nastup seniorki. 
Početak rada udruge obilježila je i suradanja s drugim mažoret sastavima, a posebno Zagrebačkim mažoretkinjama. Njihovo vodstvo i licencirane trenerice koje su godinama trenirale Svetojanske mažoretkinje uvelike su doprinjeli daljnjem napretku i razvoju. Uručena je zahvalnica Zagrebačkim mažoretkinjama, velikim prijateljima udruge koju je kao predstavnica preuzela Maja Žigman.

Plakete najdugovječnijim plesačicama uručio je Nikola Ivčec te napomenuo; „...djevojke dođu, provedu lijepo vrijeme u udruzi i steknu prijateljstva, ali one koje dođu i ostanu to je ljubav...“ Mažoretkinje koje su članice 10 godina - Margareta Celić, Anita Celinšćak, Sara Celinšćak, Ines Dolanjski, Antonija Godrijan. 
Grad Jastrebarsko oduvijek je pomagao djelovanje Svetojanskih mažoretkinja i prepoznavao njihovu vrijednost, a nadamo se da će tako biti i ubuduće. Velika nam je čast što je među nama bio i gradonačelnik Jastrebarskog, gospodin Zvonimir Novosel, koji se obratio s nekoliko riječi te uručio plakete najzaslužnijima za dugovječnost i uspjehe Svetojanskih mažoretkinja. Plakete za 15 godina vjernosti dobili su dopredsjednica i trenerica Mateja Baltorinić i predsjednik i osnivač gospodin Nikola Ivčec. 

Iznimno nam je drago da nas je svojom prisutnišću počastio gospodin Alen Šćuric koji se kao izvršni direktor Hrvatskog mažoret saveza i predsjednik Europske mažoret asocijacije obratio s nekoliko prigodnih riječi. 
Zagrebačka županija prepoznala je naše djevojke i rad udruge tako da je svečanost svojim dolaskom uveličao župan Zagrebačke županije gospodin Stjepan Kožić, čestitao na obljetnici i poželio sve najljepše u daljnjem radu. 
Svečanost je završila još jednim nastupom senioskog sastava Svetojanskih mažoretkinja.

Zahvaljujemo Zagrebačkim, Krašićkim, Karlovačkim, Klinčaselskim mažoretkinjama i Mažoret klubu Unity S što su se odazvali pozivu i došli na proslavu naše godišnjice. Posebno hvala gospodinu Tomislavu Matulinu koji nas je ugodno iznenadio pripremljenim poklonom. Kombinacojm slika seniorskog sastava sa nastupa povodom osnivanja Klinčasleskih mažoretkinja.


Veliko hvala svim sponzorima koji su nam pomagali u proteklih nekoliko godina, a to su redom; 
Grad Jastrebarsko, Zagrebačka županija, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarsko, Sportska zajednica grada Jastrebarsko, Centar za kulturu Jastrebarsko, Cvjećarnica „Kalina“, Cvjećarnica „Malunjčica“, DVD Belčići, Etno udruga Sveta Jana, Graditeljstvo Rožić, Ivica Ćupac, Ivan Volarić Zak, Juicy Jastrebarsko, Kokot Agro, NOVA video studio, pekarnica „Katarina“ , Posebne gradnje „Possehl“, Punionica izvorske vode „Jana“, studio, Tomislav Pavlić, Udruga vinara i vinogradara Sveta Jana, Vjenčanice i haljine „Gala“, Vinski podrum „Mazana“.
 

********************************************************************************************************************************************
Najmlađe članice dječjeg sastava sa Mateom Lovasić


********************************************************************************************************************************************


********************************************************************************************************************************************

Službene fotografije izradili:
Sara & Vedran

Promo film te film o povijesti Svetojanskih mažoretkinja izradio:
NOVA video studio

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 13.04.2013.

SVEČANOST POVODOM 15 GODINA RADA

********************************************************************************************************************************************


********************************************************************************************************************************************

Svetojanske mažorektinje osnovane su 5. travanja 1998.na inicijativu predsjednika Nikole Ivčeca. Udruga je na samom početku brojila 23 članice seniorskog sastava koje su već iste godine nastupile na smotri europskog prvenstva. Nakon toga juniorski sastav plasirao se na Europsko prvenstvo koje se održalo u Jastrebarskom i pred domaćom publikom ušle su u povijest europskog mažoret plesa.
Članice smo Hrvatskog mažoret saveza i Europske mažoret asocijacije. Natjećemo se na svim regionalnim u državnim prvenstvima. Od rezultata izdvajamo zlatnu medalju s europskog prvenstva u Francuskoj u kategoriji solo juniorke Antonija Godrijan te europsko srebro u kategoriji par seniorke Ines Dolanjski i Anita Celinšćak. Najzapaženiji uspijeh onaj je seniorske formacije na Europskom prevenstvu održanom 2011. godine kada smo osvojile brončanu medalju i još jednom uz prvi Zagreb drugi Vukovar pokazale da su Hrvatski timovi među vodećima na europskoj razini.
Djelujemo u 8 sastava redom dječji sastav, početnički juniorski b ic i kadetski b i c te natjecateljski kadetski, juniorski i seniorski sastav. Broje stotinjak članica (110).
Ponosno predstavljamo prekrasan Svetojanski kraj i grad Jastrebarsko.
Ove godine slavimo 15 godina rada. Naše djelovanje i rad prezentirat će na svečanosti koja će se održati 21.04.2013. u Princess centru s početkom u 17 sati u Jastrebarskom.

Dođite i uživajte u pregrštu plesa i lijepih uspomena koje smo pripremile za Vas.

S poštovanjem,
Vaše Svetojanske mažoretkinje

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.04.2013.

11. Regionalno i Županijsko prvenstvo središnje Hrvatske u mažoret plesu

********************************************************************************************************************************************
Prošle nedjelje 07.04.2013. održano je 11. REGIONALNO PRVENSTVO SREDIŠNJE HRVATSKE i 11. ZAGREBAČKO ŽUPANIJSKO PRVENSTVO u Pisarovini.

Natjecale smo se u formacijskim kategorijama kadeti, juniori i seniori. Djevojke su još jednom pokazale da su u samom vrhu mažoret plesa u regiji i županiji osvojivši 2. mjesto u seniorskoj i 3. mjesto u kadetskoj kategoriji, juniorke su se plasirale na 4. mjesto. Dan u Pisarovini započeo je treninzima,službenim treninzima pa pripremom za otvaranje. Prigodnim govorom obratio se načelnik općine Tomo Kovačić koji je i otvorio prvenstvo te predsjednik Europskog mažoret saveza i izvršni direktor Hrvatskog mažoret saveza Alen Šćuric. Ujedno su predstavljeni suci i suci pripravnici. To su redom, suci: Alen Šćuric IDCU (Zagreb) glavni sudac, Marija Topić Ramljak ICL (Široki Brijeg, BIH) i Marija Sremić; suci pripravnici: Mateja Baltorinić (Jastrebarsko), Marija Zajec (Zagreb), Ivana Kišan (Samobor). Nakon postrojavanja natjecanje je započelo paradnim defileom te se nastavilo koreografiranim programom. Kratku pauzu do proglašenja djevojke su kratile zajedničkim druženjem te plesom. Nakon proglašenja timovi su se uputili svojim gradovima i općinama s ciljem što bolje pripreme za nadolazeće Državno prvenstvo koje će se održati u Karlovcu od 11-12.05.2013.

REZULTATI:
FORMCIJE KADETI
1. Zagrebačke mažoretkinje
2. Pisarovinske mažoretkinje
3. Svetojanske mažoretkinje
4. Klinčaselske mažoretkinje
5. Stupničke mažoretkinje
6. Klub mažoretkinja Sesvećanke

FORMACIJE JUNIORI
1. Zagrebačke mažoretkinje
2. Klinčaselske mažoretkinje
3. Mažoret klub Unity S
4. Svetojanske mažoretkinje
5. Udruga mažoretkinja Glinske banice
6. Klub mažoretkinja Sesvećanke
7. Pisarovinske mažoretkinje
8. Stupničke mažoretkinje
9. Lekeničke mažoretkinje

FORMACIJE SENIORI
1. Zagrebačke mažoretkinje
2. Svetojanske mažoretkinje
3. Mažoret klub Unity S
4. Klinčaselske mažoretkinje
5. Klub mažoretkinja Sesvećanke
6. Krašićke mažoretkinje


*Objavljeni rezultati su neslužbeni, tokm tjedna na službenom blogu HMS-a očekuju se službeni rezultati.

********************************************************************************************************************************************


********************************************************************************************************************************************


********************************************************************************************************************************************


********************************************************************************************************************************************
Ostatak slika možete pogledati na službenom profilu


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 05.04.2013.

Sjećamo se...

15. godina rada udruge Svetojanske mažoretkinje!

Slika ispred župne crkve Svete Ane u Sv. Jani.
Predsjednik Nikola Ivčec i vlč. Josip Sinjeri
********************************************************************************************************************************************



********************************************************************************************************************************************


********************************************************************************************************************************************
U crkvi Svete Ane(slijeva nadesno)
1. red, čuče: Ana Nikolić, Nikolina Petrinac, Marija Baltorinić, Marijana Matasić, Anita Golubić, Petra Navoj, Antonija Zmajlović, Danijela Štivorić
2. red, stoje: Marina Ribarić, Karolina Tončić, Kristina Ivčec, Ana Repar, Željka Parilac, Jasna Šestak, Petra Rožić, Mateja Baltorinić
3. red, stoje: Ana-Mary Rožić, Mihaela Miladin, Valentina Banković, Ana Baltorinić, Sunčica Balija, Valentina Miladin, Matea Penić
“Svetojanske mažoretkinje” osnovane su 1998. g., među prvima u Hrvatskoj, na inicijativu gospodina Nikole Ivčeca. Osnivačka skupština održana je 5. 4. 1998. godine u Društvenom domu u Gorici Svetojanskoj. Svetojanske mažoretkinje su registrirani sastav mažoret plesa za područje grada Jastrebarskog u okviru HMS-a (Hrvatskog mažoret saveza), i Europske mažoret asocijacije, koji predstavljaju svoje općine i gradove.
Naziv “Svetojanske mažoretkinje” simbolizira svetojanski kraj u kojem su i osnovane. Zastavu krasi svetojanski grb s čokotom vinove loze i grožđem koji simbolizira trsje svetojanskih vinograda. Kao članice HMS-a imaju prepoznatljivu boju i izgled mažoret odore - uniforme. Djevojke su izabrale kombinaciju bijele boje i boje ciklame. U početku su djelovale samo u seniorskom sastavu koji je brojio 23 članice. Prve baletne i plesne korake vrlo brzo su savladale uz prvu trenericu Mihaelu Mrceljak iz Zagreba, koja ih je pripremila za prvi službeni nastup za Dan državnosti na bazenu u Svetojanskim Toplicama 30. 5. 1998.
Iako tek osnovane, nastupale su na mnogim manifestacijama tijekom 1998. g. – na slavlju 25-godišnjice N.K. Sveta Jana, Prvenstvu Europe u motokrosu u Mladini, Kupu Hrvatske u orijentacijskom trčanju, proslavi DVD-a Belčići, dočeku predsjednika RH dr. Franje Tuđmana u Jastrebarskom, na otvorenju Prvenstva Europe u orijentacijskom trčanju u vojarni u Jastrebarskom, u Domu HV “Zvonimir” Ministarstva obrane u Zagrebu, a povodom blagdana Svete Ane nastupile su seniorke 26. 7. 1998., a juniorke 1999. ispred crkve Svete Ane, koji nastupi su za blagdan Svete Ane i Uskrsa postali tradicionalni i svake godine s novom koreografijom. Nakon Mihaele Mrceljak, trenirale su ih članice Zagrebačkih mažoretkinja: Kristina Krajina - Kiki, Mirna Ricov, Petra Sovulj, Maja Žigman i Valentina Kontek. I naše članice Ana Nikolić i Mateja Baltorinić s položenim trenerskim ispitom (2006.) trenerice su juniorki, a seniorka Katarina Severinac trenerica je kadetkinja, 21 najmlađe članice.

Osim prezentacijskih aktivnosti i nastupa na području Zagrebačke županije, nastupaju i na Državnim prvenstvima. Hrvatski mažoret savez organizira međunarodna, Državna, Regionalna i lokalna (Županijska) natjecanja. Prvenstvo Republike Hrvatske, koje se svake godine održava u drugom gradu, službeno je i najviše državno natjecanje. Od 12 održanih državnih prvenstava u Hrvatskoj “Svetojanske mažoretkinje” sudjelovale su na 10 te na svih 6 regionalnih i županijskih prvenstava. Sudionice su otvorenja i nastupaju na gotovo svim sportskim i društvenim događajima i manifestacijama na području Grada te imaju značajan broj nastupa po cijeloj Hrvatskoj poput reprezentativnih nogometnih utakmica, smotri. Obilježile su Dan državnosti na bazenu 30. 5. 1999. te na otvorenju Svjetskih vojnih igara u vojarni 7. 7. 1999. i izletu na Plitvice 10. 7. 1999., na ljetnim večerima na Strossu 23. 7. 1999., priredbi povodom Dana domovinske zahvalnosti u Belčićima 5. 8. 1999., gostovale su i nastupale s KUD-om na Krku 14. 8. 1999., proslavi DVD-a Gornji Desinec, DVD-a Jastrebarsko te na otvorenju obnovljene škole u Sv. Jani 5. 11. 1999. Timovi mažoretkinja Hrvatskog mažoret saveza natječu se u formacijama od 9 do 21 mažoretkinje, podijeljene u dobne razrede i to kadetski sastav 8- 10 godina, juniorski 11- 13 seniorski 14 -25 i veteranski sastav starije od 26 godina. Svetojanske mažoretkinje nastupaju u formaciji od 17 mažoretkinja; jedna od mažoretkinja obnaša dužnost predvodnice.

Pripreme za sezonu 2004. počele su u prostoru hola OŠ u Jastrebarskom jer je prostorija Društvenog doma u Gorici Sv. počela prokišnjavati i veći dio parketa je oštećen. Treningom u školskom holu koji ima dovoljnu visinu može se bolje uvježbati bacanje štapa što je izuzetno važno jer visina bacanja štapa postaje sve važniji element prilikom ocjenjivanja na prvenstvima.
Svetojanske mažoretkinje su osvojenim 5. mjestom na 8. Državnom prvenstvu u Osijeku ostvarile pravo sudjelovanja na Europskom prvenstvu u Jastrebarskom. Sudjelovanje i postignuti uspjeh ponos je svih stanovnika jer su tako promovirale jaskanski kraj i ušle u povijest Europskog mažoret saveza.

(Poslijednijh pet godina postojanja u idućem postu.)
U kratko ćemo se prisjetiti: DPM u Jastrebarskom i srebrne medalje solo juniorke Antonije Godrijan te iste 2009. zlata u Francuskoj na EPM. Osnivanje kadetskog sastava iste godine, koji vrlo brzo napreduje i u naredne četiri godine raste, a 2012. zauzima vrlo visko 4. mjesto. Juniorski sastav kontinuirano zauzima mjesta među boljim sastavima saveza; Brončanog DPM Oroslavja 2011- neformacije solo Antonija Godrijan i duo Ines Dolanjski i Anita Celinšćak treće mjesto, seniorke formacija brončane; Europsko prvenstvo mažoretkinja Zagreb- srebro u neformacijama duo Ines Dolanjski i Anita Celinšćak i nakon dugo godina sva tri sastava iz Hrvatske zauzela su prva tri mjesta. Europska bronca najveće su priznanje marljivom radu i trudu djevojaka.


- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.04.2013.

Predvodnice sezona 2012/2013.

Koristimo ovu priliku da službeno objavimo i aktualne predvodnice u sezoni 2012./2013.
NOVA GENERACIJA PREDVODNICA

VIKTORIJA PAVLAKOVIĆ- KADETSKI SASTAV
Viktorija je rođena 09.07.2000. i učenica je 7. razreda OŠ Ljubo Babić. U timu je od 2009. godine. U kadetski sastav ulazi u sezoni 2010./2011. Na zadnjem Regionalnom prvenstvu u Pisarovini osvaja 5., a na Državnom u Rijeci 4. mjesto. Na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2011. sa kadetima se predstavila na smotri. Viktorija je četvrta kadetska predvodnica od osnivanja njihovog sastava 2008. (Matija Jagodić 2008.-2009., Tea Šestak 2009.-2010., Josipa Lovasić 2010.-2011.)





MAJA DABOVIĆ- JUNIORSKI SASTAV
Rođena 19.09.2000. godine, pohađa 7. razred OŠ Ljubo Babić. U Svetojanskim mažoretkinjama je od 2011. godine. U sezoni 2011./2012. nastupa za juniorski sastav, a u ovoj sezoni postaje predvodnica. Na svom prvom Regionalnom prvenstvu u Pisarovini osvaja 4., a na Državnom u Rijeci 9.mjesto. Čin predvodnice preuzima od Josipe Lovasić (2011./2012.)





INES DOLANJSKI- SENIORSKI SASTAV
Ines je rođena 30.09.1994., ima 18 godina. Maturantica je ekonomske Srednje škole Jastrebarsko. Članica Svetojanskih mažoretkinja je 10 godina. Kao natjecateljica, prvi put je zaplesala u Fažani 2006.godine sa juniorskim sastavom. Na Državnom prvenstvu u Jastrebarskom 2009. natjecala se u kategoriji solo seniorke i osvojila 8. mjesto; na Državnim prvenstvima 2011. u Oroslavju i 2012. U Rijeci osvaja 3., odnosno 5. mjesto. Nakon bronce 2011. na Europskom prvenstvu u Zagrebu osvaja srebro u konkurenciji 17 parova. Sa seniorskim sastavom na Državnim prvenstvima osvaja tri 4. mjesta (Jastrebarsko 2009., Klinča Sela 2010., Rijeka 2012.) te dvije brončane medalje- 2011. u Oroslavju na Državnom koju brani početkom rujna iste godine na Europskom u Zagrebu. Nasljeđuje Saru Celinšćak (2011./2012.) te u sezoni 2012./2013. vodi seniorke.



- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.04.2013.

Kvalifikacijske liste 11. REGIONALNO PRVENSTVO SREDIŠNJE HRVATSKE i 11. ZAGREBAČKO ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

U Pisarovini 07.04.2013. natječemo se u formacijskim kategorijama; kadeti, juniori i seniori.

U potpunosti prenosimo kvalifikacijske liste i potrebne informacije za nadolazeće,
11. REGIONALNO PRVENSTVO SREDIŠNJE HRVATSKE i
11. ZAGREBAČKO ŽUPANIJSKO PRVENSTVO
sa službenog bloga HMS-a. (Hrvatskog mažoret saveza)


"KLASIFIKACIJSKE LISTE ZA PREOSTALA REGIONALNA PRVENSTVA
Prima: svi članovi HMS-a sa područja regije “Središnja Hrvatska”, t.j. županija:
• Grad Zagreb
• Sisačko-moslavačka
• Zagrebačka
Zagreb, 25. ožujka 2013.
Datum i mjesto: nedjelja, 07.04.2013., Sportska dvorana – uz Osnovnu školu, Pisarovina
Dolazak: najkasnije do 11.00 sati (timovi koji zakasne neće moći sudjelovati na Prvenstvu)
Akreditiranje: akreditiranje i uplata startnina od 10.30 do 11.00 sati
Službeni treninzi: od 10.00 do 12.00 (defile i koreografije) i od 14.00 do 16.00 sati (koreografije)
Pravo sudjelovanja: sastavi seniorki, juniorki i kadetkinja, te solo i par natjecatelji sa prostora Središnje Hrvatske za regionalno prvenstvo, te Grada Zagreba i Zagrebačke županije za županijsko prvenstvo (lokalno prvenstvo)
Delegirani suci: Alen Šćuric IDCU (delegat i glavni sudac), Marija Topić-Ramljak ICL, Marija Sremić CL
Startnina: regionalno: sastavi 300 kn, par 150 kn, solo 75 kn; snimanje video kamerom: 100 kn
županijsko: sastavi 150 kn, par 75 kn, solo 40 kn
SVI OSTALI PODACI (borilište, izuzetno važne radnje...) POSLANI SU VAM U RASPISU NATJECANJA
Satnica:
10.00 službeni treninzi
12.00 ceremonijal otvaranja, paradni defile kadeti, juniori i seniori
14.00 stanka i službeni treninzi
16.00 koreografije kadeti, juniori i seniori
18.00 stanka
19.00 proglašenje pobjednika
KVALIFIKACIJSKA LISTA (do ždrijebanja) 11. REGIONALNOG PRVENSTVA SREDIŠNJE HRVATSKE
formacije kadetkinja
1. JAS – Jastrebarsko, Svetojanske mažoretkinje
2. KCS–Klinča Sela,Mažoret klub Klinča Sela–Klinčaselske mažoretkinje
3. PIS - Pisarovina, Pisarovinske mažoretkinje
4. SES - Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke
5. STP – Stupnik, Stupničke mažoretkinje
6. ZAG - Zagreb, Zagrebačke mažoretkinje
formacije juniorki
1. GLI – Glina, Udruga mažoretkinja “Glinske banice”
2. JAS – Jastrebarsko, Svetojanske mažoretkinje
3. KCS –Klinča Sela,Mažoret klub Klinča Sela-Klinčaselske mažoretkinje
4. LEK – Lekenik, Udruga mažoretkinje “Lekeničke mažoretkinje”
5. PIS- Pisarovina, Pisarovinske mažoretkinje
6. SAM – Samobor, Mažoret klub Unity S
7. SES – Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke
8. STP – Stupnik, Stupničke mažoretkinje
9. ZAG – Zagreb, Zagrebačke mažoretkinje
formacije seniorki
1. JAS – Jastrebarsko, Svetojanske mažoretkinje
2. KCS –KlinčaSela,Mažoret klub Klinča Sela-Klinčaselske mažoretkinje
3. KRS - Krašić, Krašićke mažoretkinje
4. SAM – Samobor, Mažoret klub Unity S
5. SES – Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke
6. ZAG – Zagreb, Zagrebačke mažoretkinje
Smotra
KRS - Krašić, Krašićke mažoretkinje, kadetkinje i dječiji sastav
SAM – Samobor, Mažoret klub Unity S, dječiji sastav, kadetkinje
SES – Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke, mlađi juniori
solo juniorke
1. GLI – Glina, Udruga mažoretkinja “Glinske banice”
2. KCS–Klinča Sela,Mažoret klub Klinča Sela-Klinčaselske mažoretkinje
3. PIS - Pisarovina, Pisarovinske mažoretkinje
4. SAM – Samobor, Mažoret klub Unity S
solo seniorke
1. KCS–Klinča Sela, Mažoret klub Klinča Sela,Klinčaselske mažoretkinje
2. SES – Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke
Zbog nedovoljnog broja prijava (članak 12.stavak 1.Natjecateljskog pravilnika) natjecanje u ovoj kategoriji neće se održati!
par juniorke
1. GLI – Glina, Udruga mažoretkinja “Glinske banice”
2. KCS –Klinča Sela,Mažoret klub Klinča Sela-Klinčaselske mažoretkinje
3. PIS- Pisarovina, Pisarovinske mažoretkinje
4. SES – Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke
5. STP – Stupnik, Stupničke mažoretkinje
par seniorke
1. KCS –Klinča Sela,Mažoret klub Klinča Sela,Klinčaselske mažoretkinje
2. SAM – Samobor, Mažoret klub Unity S
Zbog nedovoljnog broja prijava (članak 12.stavak 1.Natjecateljskog pravilnika) natjecanje u ovoj kategoriji neće se održati!

KVALIFIKACIJSKA LISTA (do ždrijebanja) 11. ZAGREBAČKOG ŽUPANIJSKOG PRVENSTVA
formacije kadetkinja
1. JAS - Jastrebarsko, Svetojanske mažoretkinje
2. KCS –Klinča Sela,Mažoret klub Klinča Sela-Klinčaselske mažoretkinje
3. PIS – Pisarovina, Pisarovinske mažoretkinje
4. SES – Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke
5. STP – Stupnik, Stupničke mažoretkinje
6. ZAG – Zagreb, Zagrebačke mažoretkinje
formacije juniorki
1. JAS – Jastrebarsko, Svetojanske mažoretkinje
2. KCS– Klinča Sela,Mažoret klub Klinča Sela-Klinčaselske mažoretkinje
3. PIS – Pisarovina, Pisarovinske mažoretkinje
4. SAM – Samobor, Mažoret klub Unity S
5. SES – Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke
6. STP – Stupnik, Stupničke mažoretkinje
7. ZAG – Zagreb, Zagrebačke mažoretkinje
formacije seniorki
1. JAS – Jastrebarsko, Svetojanske mažoretkinje
2. KCS – Klinča Sela, Mažoret klub Klinča Sela-Klinčaselske mažoretkinje
3. KRS – Krašić, Krašićke mažoretkinje
4. SAM – Samobor, Mažoret klub Unity S
5. SES – Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke
6. ZGB – Zagreb, Zagrebačke mažoretkinje
solo juniorke
1. KCS–Klinča Sela,Mažoret klub Klinča Sela,Klinčaselske mažoretkinje
2. PIS – Pisarovina, Pisarovinske mažoretkinje
3. SAM – Samobor, Mažoret klub Unity S
solo seniorke
1. KCS–Klinča Sela,Mažoret klub Klinča Sela,Klinčaselske mažoretkinje
2. SES – Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke
Zbog nedovoljnog broja prijava (članak 12.stavak 1.Natjecateljskog pravilnika) natjecanje u ovoj kategoriji neće se održati!
par juniorke
1. Klinča Sela, Mažoret klub Klinča Sela, Klinčaselske mažoretkinje
1. PIS - Pisarovina, Pisarovinske mažoretkinje
2. SES - Sesvete, Klub mažoretkinja Sesvećanke
4. STP – Stupnik, Stupničke mažoretkinje
par seniorke
3. KCS –Klinča Sela,Mažoret klub Klinča Sela,Klinčaselske mažoretkinje
4. SAM – Samobor, Mažoret klub Unity S
Zbog nedovoljnog broja prijava (članak 12.stavak 1.Natjecateljskog pravilnika) natjecanje u ovoj kategoriji neće se održati!

- 22:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.04.2013.

Festival pjevača amatera Sveta Jana 2013.

********************************************************************************************************************************************
31.03.2013. održan je Festival pjevača amatera Sveta Jana 2013. Svojim prisutstvom uveličale su ga naše seniroke. Izuzetno nam je drago spomenuti da je naša članica, kadetkinja Lucija Kurtalj nasupila na festivalu i u konkurenciji 20-ak izvođača odnijela zavidno treće mjesto publike. Još jednom iskrene čestitke, bravo Lucija. Nakon natjecateljskog djela, svi prisutni zabavili su se uz tamburaški sastav "Gazde"
********************************************************************************************************************************************


********************************************************************************************************************************************

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< travanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Rujan 2018 (1)
Travanj 2018 (4)
Rujan 2017 (4)
Svibanj 2017 (3)
Travanj 2017 (6)
Ožujak 2017 (2)
Rujan 2016 (3)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (4)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (2)
Studeni 2015 (5)
Listopad 2015 (5)
Rujan 2015 (4)
Kolovoz 2015 (7)
Srpanj 2015 (5)
Lipanj 2015 (7)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (6)
Ožujak 2015 (5)
Veljača 2015 (4)
Prosinac 2014 (2)
Studeni 2014 (3)
Listopad 2014 (1)
Rujan 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (6)
Veljača 2014 (3)
Siječanj 2014 (4)
Prosinac 2013 (5)
Studeni 2013 (4)
Listopad 2013 (4)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (2)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (7)
Svibanj 2013 (8)
Travanj 2013 (8)
Ožujak 2013 (6)
Veljača 2013 (7)
Siječanj 2013 (4)
Prosinac 2012 (11)
Studeni 2012 (6)
Listopad 2012 (6)
KONTAKT
e- mail: svetojanskemazoretkinje@gmail.com
Nikola Ivčec: 098/904-0525
Mateja Baltorinić: 098/9339-185

Broj posjetitelja od 15.05.2012.
Hit Counter





Posjetitelji su iz:



O nama
**
Članak na Wikipediji
Svetojanske mažoretkinje osnovane su 1998. godine, među prvima u Hrvatskoj, na inicijativu gospodina Nikole Ivčeca. Osnivačka skupština održana je 5.4.1998. godine u Društvenom domu u Gorici Svetojanskoj. Prvo Državno prvenstvo na kojem smo sudjelovale u natjecateljskom djelu bilo je treće državno prvenstvo u Crikvenici 1999. godine; od tada smo sudjelovale na svim Državnim i Regionalnim natjecanjima.

Svetojanske mažoretkinje registrirani su sastav mažoret plesa za područje grada Jastrebarskog u okviru HMS-a, koji obuhvaća 52 mažoret sastava iz cijele Hrvatske.

Osvojenim 5.mjestom na 8. Državnom prvenstvu u Osijeku ostvarile smo pravo sudjelovanja na svom prvom Europskom prvenstvu u Jastrebarskom. Sudjelovanje i postignut uspjeh ponos je svih stanovnika jer smo tako promovirale jaskanski kraj i ušle u povijest Europskog mažoret saveza.

Svetojanske mažoretkinje ovoga trena broje 110 članica.


ČLANOVI UPRAVE:
Predsjednik: Nikola Ivčec
Dopredsjednica: Mateja Baltorinić
Tajnica: Silvana Godrijan
Blagajnica: Margareta Celić
Ostali: Nikolina Godrijan, Ana Drašković, Matea Leščić, Kristina Srmeg


TRENERICE:
Seniorke: Mateja Baltorinić
Juniorke: Mateja Baltorinić
Juniorke (2. sastav): Ana Drašković
Kadetkinje: Ana Drašković
Kadetkinje (2. sastav): Ines Dolanjski
Kadetkinje (3. sastav): Matea Lovasić i Josipa Lovasić
Dječji sastav: Margareta Celić, Nikolina Godrijan,


REZULTATI 2010.:
REGIONALNO PRVENSTVO
-kadeti: 5. mjesto
-juniori: 3. mjesto
-seniori: 3. mjesto
-duo seniori: 2. mjesto

DRŽAVNO PRVENSTVO
-kadeti: 6. mjesto
-juniori: 5. mjesto
-seniori: 4. mjesto
-duo seniori: 6. mjesto



REZULTATI 2011.:
REGIONALNO PRVENSTVO
-kadeti: 3. mjesto
-seniori: 2. mjesto
-solo seniori: 1. mjesto
-duo seniori: 2. mjesto

DRŽAVNO PRVENSTVO
-kadeti: 6. mjesto
-seniori: 3. mjesto
-solo seniori: 3. mjesto
-duo seniori: 3. mjesto

EUROPSKO PRVENSTVO
-seniori: 3. mjesto
-solo seniori: 5. mjesto
-duo seniori: 2.mjesto



REZULTATI 2012.:
REGIONALNO PRVENSTVO
-kadeti: 5. mjesto
-juniori: 4. mjesto
-seniori: 2. mjesto
-solo juniori: 3. mjesto

DRŽAVNO PRVENSTVO
-kadeti: 4. mjesto
-juniori: 9. mjesto
-seniori: 4. mjesto
-solo seniori: 4. mjesto
-duo seniori: 5. mjesto


REZULTATI 2013.:
REGIONALNO PRVENSTVO
-kadeti: 3. mjesto
-juniori: 4. mjesto
-seniori: 2. mjesto

DRŽAVNO PRVENSTVO
-kadeti: 4. mjesto
-juniori: 5. mjesto
-seniori: 4. mjesto

REZULTATI 2014.:
REGIONALNO PRVENSTVO
-kadeti: 2. mjesto
-juniori: 3. mjesto
-seniori: 2. mjesto

DRŽAVNO PRVENSTVO
-kadeti: 4. mjesto
-juniori: 4. mjesto
-seniori: 3. mjesto

REZULTATI 2015.:
REGIONALNO PRVENSTVO
-kadeti: 2. mjesto
-juniori: 2. mjesto
-seniori: 2. mjesto