the age of AQUARIUS - gt

subota, 07.11.2009.

ah...

kad vam ne sviđa moja genijalna ljubavna poezija koja je očito daleko ispred vremena, evo vam neka uputstva koja sam našla na fejsu vezano uz ovo novo biooružje koje prijeti svijetu. obranite se jednostavno -s malo osobne higijene. ta glupava gripa ne može vam ništa:
(nije mi se dalo "prevodit" sa srpskog na hrvatski, pa si prevedite sami...beeelj:)))))))

H1N1 – predostrožnost za gripu
Danas u 9:34

Jedina vrata za ulaz su nosnice i usta/grlo. U globalnoj epidemiji ove vrste, gotovo je nemoguće izbeći dolazak u kontakt sa H1N1, uprkos svoj predostrožnosti. Kontakt sa H1N1 nije toliko problem koliko je problem njegovo širenje. Dok ste još uvek zdravi i nemate nikakve simptome H1N1 infekcije, u cilju prevencije širenja, ublažavanja simptoma i razvoja sekundarnih infekcija, neki vrlo jednostavni koraci, koji nisu dovoljno istaknuti u zvaničnim komunikacijama, mogu biti preduzeti (umesto da se usredsredite na to kako da kupite N95 ili Tamiflu): 1. Često pranje ruku (dobro je naglašeno u svim zvaničnim komunikacijama). 2. Pristup "Ruke sklanjati sa lica". Odoleti svim pokušajima dodirivanja delova lica (osim ako želite da jedete, da se kupate ili ošamarite). 3. *Dva puta dnevno ispirajte grlo slanom vodom (koristite Listerine ako ne verujete soli)... *H1N1 treba 2-3 dana nakon inicijalne infekcije u grlu/nosnim šupljinama da se razmnoži i pokaže karakteristične simptome. Jednostavno ispiranje sprečava širenje. Na neki način, ispiranje slanom vodom ima isti efekat na zdravu individuu, koju Tamiflu ima na inficiranu. Nemojte podcenjivati ovu jednostavnu, moćnu i ne skupu preventivnu metodu. 4. Slično sa 3 gore navedena, *čistite vaše nosnice najmanje jednom svakog dana sa toplom slanom vodom. *Ne može svako biti dobar u Jala Neti ili Sutra Neti (veoma dobra Yoga asanas za čišćenje nosnih šupljina), ali *jako duvanje nosa jednom dnevno i brisanje obe nosne šupljine sa vatom duboko natopljenom u toploj slanoj vodi je vrlo efikasno u snižavanju virusne populacije.* 5. *Ojačajte svoj prirodni imunitet sa hranom koja je bogata vitaminom C (Amla i ostalo citrus voće). *Ako imate dodatke u vidu tableta vitamina C, uverite se da one takođe imaju i cink, kako bi se pojačala apsorpcija. 6. *Pijte što više možete tople tečnosti (čaj , kafa, i ostalo) *Piće topple tečnosti ima isti efekat kao i ispiranje, ali u suprotnom pravcu. Oni spiraju razmnožene viruse iz grla u stomak, gde oni ne mogu preživeti, razmnožavati se ili načiniti bilo šta loše. Predlažem vam da ovo prosledite na vašu celu e-mail listu.Nikada ne znate kojih 20 može obratiti pažnju na to - i OSTATI ŽIVI zbog toga…..

- 11:48 - Komentari (34) - Isprintaj - #

petak, 06.11.2009.

astro-ljubavna

i ja sad ne znam ...
zaista se više ne sjećam
da l' rekoh ti ikada:
u tvojem oku pronađoh svoj dom
i bljesak dalekih svemira.
nepomičnim pogledom
tonem do dna tvoje duše
i oko mene se svjetovi ruše
i ponovo rađaju iz tvojih zjenica.
slutim prasak novih zvijezda
i sudare galaksija
u treptaju svakom,
mi početak smo vječnosti,
vrelo nepresušne radosti.
moja ruka u tvojoj obećanje je tiho
da nam ne može ništa nitko,
i kad budemo ponovo prašina zvjezdana
kroz eone treperit će titraji naših srca
poput krhkog mosta preko bezdana...posvećeno kermitu - žapcu mog života.
Image and video hosting by TinyPic

- 10:16 - Komentari (19) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se