the age of AQUARIUS - gt

subota, 19.09.2009.

vege-subota

kombu alga s karijem i soja kockice na slavonskibelj

da nitko nije odmah ufrknio nosom!burninmad

jelo je odlično. lagano. ugodno. fino.
miriše na još.njami
ovako izgleda:
Image and video hosting by TinyPic

a, ovako se priprema:
ono što nikako ne treba činiti:
-ne kuhajte ručak s karijem u bijelom frotirskom bade mantilu.
-ako to već učinitie, slobodno možete i jesti to jelo u istom bade mantilu. više ionako nije bijel.

otkud bade-mantil u postu o kuhanju ručka?!eeklud
koje glupo pitanje!bang
pa, subota je!zubobeljrofl
subota je dan kad se ne radi ništa na način kako to normalan svijet radi običnim danima.
subotom se može sve. i ništa ne mora.zijevzijev

prelazim na recept iz naslova.

-stavite na radnu plohu u kuhinji (ili u šupi, ak ste slavonac koji kuha u dvorištu na špahretu na drva) sve što imate u firižideru.nono
-učinite sve klasične kuharske radnje koje prethode samom krčkanju jela u šerpi ili dubokoj tavi: operite poriluk, ogulite luk i češnjak, očistite mrkvu i peršin -sve to nasjeckajte na kakve god oblike i veličine želite, to je stvar ukusa i osjećaja za estetiku, a to je opet nešto sasvim intimno i subjektivno i nitko vam tu ne može reći kako i dirigirati. free your mind! jeeeah!roflthumbup

-kad sitno isjeckani crveni luk, blitvarski zvan kapulasmokin, malo požuti na njihovommah maslinovom ulju, dodajte na to mrkvu i samo malo nakon toga i češnjak.
-podrazumjeva se, dok ste sve to radili, na ringli je uzavrela voda u kojoj ćete malo, malo, sasvim malo prokuhati poriluk, a u drugoj šerpi je zavrilo malo vode sa soja sosom i TAD ste ugasili vatru i u tu vodu ubacili kockice soje da odstoje neko vrijeme. nisam štopala koliko.
-onaj češnjak iz prehodnog pasusa ne smije cvrčati, čim osjetite misris, bacite na to jednu ili dvije trake kombu alge, malo promiješajte i fljasnite odgore ocjeđeni poriluk.smijeh
-pospite vegetom (ili samo soli i paprikom-ali oprezno, kao što jako dobro znate, kombu alge su slane ko vrag) i karijem, poklopite i pomolite se bogu da jelo uspije kak spada.njami
e, sad je pravi trenutak da ocjedite komadiće soje, uvaljate ih u graham brašno i brzo prepečete na jakoj vatri -meni je nestalo ulja, a ne da mi se iz ovog bade-mantila, dakle neću u trgovinu i gotovo, pa sam to prepekla na maslacu.zubo
tako prečene kockice soje su nevjerojatno fine za grickanje, kao čips...teško je prestat jesti ih.njaminjamismijeh

dalje sami odlčite hoćete li soja kockice dodati u varivo od poriluka i algi ili ćete ih servirati zasebno.

DESERT: u istoj tavi na brzaka prepečete jabuku narezanu na ploške i pospete je s cimetom i vanilin šećerom.finonjami

PIĆE UZ IĆE: u čaši vode otopite jedni tabletu magnezija i jednu tabletu multivitamina. partythumbup

u međuvremenu, na tv-u je počeo uvod u anatomiju, stoga će rusvaj u kuhinji čekati bolji trenutak za spremanje....

još par sličica:
Image and video hosting by TinyPic
cimetirane roštilj-jabuke

Image and video hosting by TinyPic
prepržene kockice soje

Image and video hosting by TinyPic
variva je ostalo i za večeru.
dobar vam tek....pa, čak i ako mlatite biftek.

- 14:15 - Komentari (23) - Isprintaj - #