the age of AQUARIUS - gt

subota, 07.03.2009.

danas....

nije u pitanju ono: dogodilo se na današnji dan,
nego baš danas.
daklem.
danas se osjećam elokventno.
hahahha...
danas mi riječi klize s vrhova prstiju po tipkovnici
ko kapi vode sa glatkog perja dravskih pataka,
i misao se preljeva u misao elegantnošću klaudije šifer na lagerfeldovoj reviji.
neko veče sam, pritiskom na pogrešnu tipku daljinskog, upala u onu ogavnu emisiju trenutak istine, baš kad je voditeljica pitala nekog smotanog tipa smatra li se on elokventnim. on se uzmuco, pa reče: i da i ne! bezobraznica ga upita pred svekolikim auditorijem zna li on što znači izraz elokventan.....itd...no, da ispalo je da je značenje te riječi: razgovorljiv. svašta. kaj god.
sad ispada da je elokventna bila i moja prababa pava, koja je po cjeli dan u svojim devedesetim godinama teturala avlijom i dozivala kokoši svojim drhturavim, staračkim: pi-pi-pi-pi-pi-pi-pi.....ona nije usta zatvarala i stalno je nešto sama sa sobom razglabala i tumačila si, povremeno se svađala s nekim nevidljim višim silama i mlatila po zraku vilama, ljuta na debele prasce što ruju gdje im nije mjesto i na snaju koja je pretanko razvljala tijesto.
ništa manje je bila elokventna i moja draga, jedina i nikada prežaljena pokojna papigica tigrica, maslinasto zelenog prekrasnog perja, ptičica bez mane, bistrog oka, čvrstog kljuna i hitrog uma koja je znala svako veče neumorno brbljati i tako samu sebe uljuljkivati u san rečenicama bez točke i zareza, punim nježnosti i ljubavi kojima je i sama bila obasipana od ukućana. riječi su tekle kako teče i teče onaj jedan dobrišin nezaustavljivi slap: "dođi dođi pusu daj pusicu deda čita novine sunce pada kiša sija doođi veeeelika ptica leti ti si moje zlato miki daj šećera pusu daj šećera cmok kiša pada hahahaha bleso ljubaviiiii pusu pusu kavicaaaa halo laku noć miki....." i nakon nekih pola sata elokvenciju bi nadvladao san. neš ti elokvencije!

p.s. tj post skriptum tj nakandno dopisano:
ni mi palo na pamet da tražim i ispisujem definiciju izraza "elokventan", ali vidim da kengur ko svaki normalan čovjek hrabro priznaje da nema pojma, pa možda još poneko ne zna....nije problem ne znati što to znači, problem je i jadno je kad voditeljica na glavnoj nacionalnoj dalekovidnici daje pogrešno tumačenje. njoj je taj izraz sinonim za razgovorljivost, brbljavost...a, to nije to. naravno biti elokventan znači imati bogat riječnik i vješto se i lijepo znati izražavati. mi na blogu imamo dosta elokventnih blogera čije umotvorine je užitak čitati-padaju mi na pamet mnogi kao naša .Ru i njezine prekrasne mitološke, maštovite priče i bajke i naša nenadmašna pjesnikinja Danijelica bez j, ali i neke lijene i zabušantske duše koje minimalno pišu, maksimalno zabušavajući i stoga ih odbijam imenovati. nećem. nećem. i nećem....itd...bla...bla...bla..

- 10:35 - Komentari (27) - Isprintaj - #