01.01.2008., utorak

Čestitka


Za one koji vole spavati, ali se uvijek bude dobro raspoloženi;
za one koji se još uvijek pozdravljaju poljupcem...;
za one koji puno rade ali se znaju i ludo zabavljati;
za one koji griješe ali ne koriste glupe isprike...;
za one koji gase televizor da bi porazgovarali;
za one koji su sretniji kad nešto mogu podijeliti nego imati cijelo;
za one koji su uvijek spremni pomoći prijatelju;
za one koji ne vide sve crno ni onda kada su u mraku;
za one koji ne čekaju Božić da bi bili bolji...
želim vam zdravu, uspješnu i veselu Novu 2008. godinu!

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.12.2007., ponedjeljak

Čestit Božić


Čestit Božić svim studenticama, studentima, zaposlenicima Veleučilišta - sadašnjim i bivšim, prijateljima Veleučilišta te prijateljima studentskog bloga sretan

Mir i ljubav svima vama i obiteljima vašim!

- 17:09 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.12.2007., nedjelja

Radačić je izabran protuzakonito!

Prošloga petka sa sedam glasova za, pet protiv i dva suzdržana Stručnoga vijeća, za novoga dekana šibenskog Veleučilišta izabran je dosadašnji privremeni dekan Marko Radačić. Osim sveopće nezadovoljnih studenata, u cijelosti razočaranih što nije prošao njihov kandidat prof. Petar Čovo, ovakvu odluku Stručnog vijeća Veleučilišta oštro je iskritizirala i struka. Profesor Ratko Dobre, posljednji dekan na šibenskoj Visokoj školi za turistički menadžment, trenutno profesor na zadarskom sveučilištu, izbor Radačića nazvao je protuzakonitim.

TRI SPORNA UVJETA
- Najprije bih želio istaknuti kako je nevjerojatno da je prof. Marku Radačiću omogućeno da bude na funkciji privremenog dekana punih šesnaest mjeseci. To nije zabilježeno u akademskoj praksi, a u ovom slučaju samo znači da prof. Radačić nije bio sposoban uraditi sve poslove u konstituiranju Veleučilišta ni za toliko vremena. I umjesto da ga se smjeni, nedugo nakon što je ta nesposobnost bila više nego očita, njemu ministar u nedogled produžava mandat privremenog dekana – kazao nam je Dobre, te još jednom ponovio kako je njegov izbor na mjesto dekana u cijelosti nezakonit.

Radačić, nastavlja, ne ispunjava tri ključna uvjeta da bi bio izabran na tu dužnost. Najprije, kategoričan je Dobre, ne ispunjava uvjete iz članka 11. Aneksa Kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje koji kaže da dekan Veleučilišta mora sudjelovati u nastavi s 20 posto norma sati u akademskoj godini. Obzirom da Radačić nema kolegij u Veleučilištu kojeg može predavati (jer je po temeljnom obrazovanju veterinar) to znači da ne ispunjava taj nepobitan uvjet.
- Nastavno zvanje se traži jer dekan mora sudjelovati i u nastavi. Kako to da ta odredba vrijedi i da se bespogovorno primjenjuje za sve rektore, prorektore, dekane i prodekane u zemlji samo ne vrijedi za prof. Radačića? – pita se Dobre.

GLASAO SAM ZA SEBE?!
Drugi uvjet zbog kojega je Radačića trebalo eliminirati kao kandidata, navodi, jest što kao privremeni dekan ne može biti član Stručnog vijeća Veleučilišta, već to prema Zakonu može biti isključivo dekan. Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, upozorava Dobre, ne može se tumačiti kako nekom odgovara, već doslovno. Dodaje kako ne samo da je Radačić protivno Zakonu član Stručnoga vijeća Veleučilišta nego je sudjelovao i u glasovanju za dekana.
- Osim toga, nakon što je dobivena suglasnost na Statut Veleučilišta trebalo je, temeljem takvog Statuta, izvršiti izbor novih članova Stručnog vijeća, a što nije učinjeno, pa ovo Stručno vijeće nije ni nadležno da bira dekana – objašnjava Dobre, te dodaje kako je u cijeloj priči najvažniji članak 98 Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koji izričito kaže da “na veleučilištu i visokoj školi nema radnih mjesta koja odgovaraju znanstveno-nastavnim zvanjima, ali nastavu u svom zvanju mogu izvodit nastavnici izabrani u znanstveno nastavna ili naslovna zvanja na sveučilištu”. Po odredbi ovoga članka i navedenog Zakona, nastavlja Dobre s kritikama, prof. Radačić ne smije se birati na radno mjesto dekana i uopće u radni odnos.

HONORARCI O DEKANU
- Kad bi i imao kolegij kojeg bi mogao predavati, a nema, to bi mogao samo kao vanjski suradnik, odnosno kao honorarni djelatnik. Tko je zanemario i zašto ove odredbe? Uostalom, kad se pogleda sastav Stručnog vijeća, apsurd je u tome da većinu čine honorarni djelatnici, te da oni biraju dekana. Nečuveno! – kritičan je Dobre.
Dodaje kako je svaki kandidat trebao podnijeti program razvoja Veleučilišta u mandatnom razdoblju. Koliko je upoznat, nastavlja, Radačićev program je „bogalj program“.
Upravnom vijeću Veleučilišta Dobre je savjetovao da dobro razmisle prije no što potvrde odluku Stručnog vijeća o izboru Radačića.
- Tek nakon toga moguće je poduzeti odgovarajuće pravne radnje radi osporavanja odluka Stručnoga i Upravnoga vijeća. Logično je da će se iskoristiti svi pravni lijekovi da se ospori ovaj protuzakonit i štetan izbor – kazao je Dobre.

Jelena DevčićPo tisućiti put priča se ista priča.
A Marko u fotelji.
Vidjet ćemo do kad!
- 03:41 - Komentari (33) - Isprintaj - #

10.12.2007., ponedjeljak

Citat


Čitat šibenskog konobara:

Veleučilište je izabralo novog Dekana. Dekan je Marko Radačić, izabran sa sedam glasova za, pet protiv i jednim suzdržanim. Nije išlo sve tako glatko kako je Marko predviđao. Ekipa od koje je očekivao da će odraditi posao za njega, to nije savršeno odradila. Zato Marko nije baš sto posto siguran da će preživjeti tri godine, koliko mu traje mandat. Inače, Čovo je imao puno bolji program, dok Marko nije imao program. Čovo je mogao ispuniti sve dužnosti kao Dekan, dok se Marko kao veterinar nije smio ni kandidirati, jer nije mogao pokriti obaveze Dekana. Bez obzira šta Marko, ne može ispuniti obavezu koju propisuje Aneks kolektivnog ugovora za znanost i obrazovanjem (u članku 11 pod točkom sedam piše: Obveza nastavnika koji obavlja dužnost dekana iznosi 20% punoga nastavnog opterećenja (60 norma sati godišnje), a pro¬dekana 50% punoga nastavnog opterećenja (150 norma sati godišnje). ), jer jednostavno nema kolegija koji bi on mogao držati (osim ako ga ne izmisli), ipak je izabran. Kako je to uopće moguće. Pa ako do sad niste shvatili, u ovoj državi je sve moguće. Hoće li se tko žaliti? Hoće li ići kakva tužba? Uglavnom, s ovim priča o Veleučilištu ne završava. Bojim se samo da to veliko Veleučilište ne završi kao Splitsko.

Treba li uopće dodavati...


- 19:42 - Komentari (12) - Isprintaj - #

08.12.2007., subota

Brucošijada - Post scriptum


Dragi kolegice i kolege sretan,
nakon što su svi novinari rekli svoje:


Prva prava brucošijada mladog Veleučilišta u Šibeniku
(Ante Pancirov)

Slobodna Dalmacija:
(N. Urukalo)Novi tjednik

vrijeme je da se iznese studentsko viđenje cijelog ovog događaja - studentskog događaja godine! thumbup

Vrata hotela Krka otvorila su se nešto prije 21h a nakon samo sat vremena prostor je bio popunjen. DJ MengRen otvorio je ovogodišnju brucošijadu u r'n'b ritmu a nakon njega nastupio je DJ Bake kao odlična uvertira Gegi i njegovom Picigin bendu.Gego je, sasvim očekivano, doveo atmosferu do usijanja i rasplesao 600-tinjak posjetitelja koji su svojim prisustvom potvrdili činjenicu da gradu očajnički fali zabavnih sadržaja. Cijelo vrijeme mogla se osjetiti pozitivna vibra koja se širila sa stagea jer su dečki uspjeli ostvariti komunikaciju sa svojom studentskom publikom i na taj način učiniti ovu brucošijadu nezaboravnom:Nakon Gege i piciginaša na red su došli narančasti, grupa Oranž:Kako je organizator prijavio ovaj događaj do 3h, live svirka je potrajala do 2:30 te je na kraju DJ MengRen zatvorio je ovaj odličan event kratkim r'n'b setom.

Sve u svemu, cijene pića bile su više nego popularne - kako i priliči jednoj brucošijadi, studentima su bila na raspolaganju 3 šanka pa su bez većih čekanja mogli dobiti piće.
Redari su jako dobro obavili svoj posao jer su odmah reagirali na zanemariv broj "incidenata". Nikakva veća šteta nije počinjena, studenti su se jako dobro zabavili i još jednom jasno i glasno dali do znanja da bi bilo krajnje vrijeme da se kulturni i zabavni život u ovome gradu pomakne s mrtve točke...

Za jedno mlado Veleučilište kao što je naše - ovo je zasigurno veliki događaj.

Na kraju možemo samo reći - svaka čast organizatoru i jedno veliko hvala!

thumbup


- 13:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

27.11.2007., utorak

Prva prava brucošijada!


Ove godine, po prvi puta u gradu Šibeniku održava se brucošijada kakvu šibenski studenti i zaslužuju!

Na brucošijadi će nastupiti live bendovi te 2 DJ-a dok će se piće prodavati po popularnim cijenama. party
Mjesto radnje: Hotel "Krka" (na početku Rive)
Vrijeme radnje: 5. prosinca 2007. od 21 h

Nastupiti će:

DJ Bake
DJ Mengren
Orange
Gego i Picigin BandUlaznice za studente prodavati će se od 28.11. u prostorijama Studentskog Zbora (nasuprot skriptarnice) od 09:00 - 12:00 i 16:00 - 19:00 h.

Ovim putem pozivamo sve brucoše i naravno, sve ostale studente na studentski događaj godine thumbup

Vidimo se! wave

Napomena vezana uz izbor dekana!!!

Predstavnik 4. godine:

"Pošto će izbor dekana biti kroz ovaj tjedan, vrijeme je da stavim na blog nešto što sam pronašao prije nekih dva-tri tjedna. Razlog zbog kojeg nisam prije ovo objavljivao je, mislim, svima jasan.
U svakom slučaju, pretraživajući narodne novine naišao sam na određeni aneks koji zapravo onemogućuje Radačiću da se uopće i kandidira za mjesto dekana na ovoj našoj ustanovi. Također sam se i konzultirao sa pravnikom (izvan Veleučilišta) koji mi je to i potvrdio. Dokument sam proslijedio povjerenstvu koje bi, na temelju tog aneksa, trebalo poništiti Radačićevu kandidaturu. Hoće li se to dogoditi? Ne znam. Vidjeti ćemo. Osobno se iskreno nadam da će se prestati poigravati i sustavno kršiti zakon kao što je to bila praksa proteklih godinu dana. Ako ne, da se poslužim rečenicom koju sam rekao i pred novinarima na onom prvom sastanku početkom listopada 2006., slijede daljne akcije.:)

No, da ne duljim, navedeni aneks možete u cijelosti pročitati na
:
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/3277.htm

Članak 11, točka 7."

- 14:05 - Komentari (122) - Isprintaj - #

08.11.2007., četvrtak

Raspisan natječaj za novog dekana


Natječaj možete pogledati ovdje a ovako je bio oglašen u Vjesniku:
Studenti mole (ako treba i preklinju...) da se kandidiraju sposobni i pametni pojedinci koji će zaustaviti ovu lakrdiju, zaustaviti nerad i nebrigu, prekinuti mučninu i studentsku tugu te dopustiti mladim i perspektivnim osobama da tu pronađu svoj posao...

Bilo bi krajnje vrijeme da se smijene odgovorni zločinci za sve što je studentima i zaposlenicima učinjeno u prethodnih godinu dana!
burninmad


Dajte da ovaj horor već jednom završi...

- 22:36 - Komentari (108) - Isprintaj - #

03.11.2007., subota

SDP-ovci pozvali dekana Radačića na ostavku

U novom broju Šibenskog lista:

Pozvali po tko zna koji put.
- 19:28 - Komentari (55) - Isprintaj - #

02.11.2007., petak

Četiri profesora napustilo veleučilište

Otišli su Dijana Čičin-Šain, Ivona Mikulandra Violić, Josipa Perkov i Ante Panjkota. Najprije je otkazana suradnja prvim dvijema spomenutim profesoricama, da bi iz solidarnosti Veleučilište napustili i profesorica Perkov, te profesor Panjkota


Četiri profesora napustilo veleučilište


Blog studenata šibenskog Veleučilišta donosi najnoviji skandal koji trese jedinu viosokoobrazovnu ustanovu u Šibeniku. Prema onome što prenose studenti, Veleučilište je prošlog utorka napustilo još četvero profesora. Otišli su Dijana Čičin-Šain, Ivona Mikulandra Violić, Josipa Perkov i Ante Panjkota. Odlaskom ovih profesora šibensko je Veleučilište službeno ostalo bez ijednog magistra i doktora koji su s institucijom u stalnom radnom odnosu.

MUŠIĆAVI RADAČIĆ

Kako neslužbeno doznajemo od nekih studenata šibenskog Veleučilišta, ovi mladi profesori upisali su doktorski studij kojega su trebali završiti u 2008. godini, te nastaviti raditi na Veleučilištu. No, privremeni dekan Marko Radačić, doznali smo, najprije je ovim profesorima, umjesto stalnog radnog odnosa, ponudio mjesta vanjskih suradnika, da bi prošlog tjedna bez konzultacija sa Stručnim vijećem, otkazao svaku suradnju profesoricama Čićin-Šain i Mikulandri-Violić, inače profesoricama koje su do sada u provedenim anketama od studenata dobivale najviše ocjene. Prošle subote sastao se i dekanski kolegij Veleučlilišta na kojemu je odaslano upozorenje privremenom dekanu, te se od njega tražilo da povuče tu odluku. Naime, šibensko Veleučilište nije moglo naći zamjenu za dvije profesorice, obzirom da su vodile noseće kolegije na Veleučilištu.

ŠIBENSKI MODUS

Čičin-Šain i Mikulandra Violić dobile su, doznajemo, ponudu da se ponovno kao vanjske suradnice vrate na posao, ali su je odbile jer bi popunjavale mjesto tek do raspisivanja natječaja te odabira novog profesora.
Iz solidarnosti prema svojim kolegicama, ali i kao protest protiv politike uprave Veleučilišta, suradnju su otkazali i profesor Panjkota, te profesorica Perkov.
Najnoviji odljev mozgova „na šibenski način“ rastužio je i razljutio mnoge studente. Smatraju kako je ova kap prelila čašu, te kako gradska i županijska uprava, ali i Ministarstvo konačno moraju reagirati na postupanje privremenog dekana, ukoliko ne žele da se Veleučilište ugasi, a Šibenik ostane bez svog sna o sveučilišnom gradu.

Jelena DevčićIspravak članka: Ivona Mikulandra Volić a ne Violić. I usput, za točne informacije kontaktirajte studentske predstavnike ili njihove zamjenike.


Kod navedenih četvero profesora studenti narednih mjesec dana ne mogu prijaviti ispite. O kojim se kolegijima radi?

Osnove ekonomije
Osnove menadžmenta
Menadžment marina
Turističke agencije i turoperatori
Teorija i organizacija turizma
Enologija i sommelijerstvo
Menadžment turističke destinacije
Matematika
Statistika
Informacijski sustavi

Matematika I
Matematika II


Ako privremeni i dovede profesore iz Splita koje "nitko ne želi", za studente koji nisu znali - oni vam ne smiju upisati ocjenu nego to po zakonu može učiniti jedino nositelj kolegija kojemu je taj kolegij dodjeljen odlukom vijeća odnosno nositelj kolegija koji piše u nastavnom planu. Dakle, samo ono ime koje piše u vašem indeksu i povjereno mu je izvođenje nastave. U suprotnom, vaš kolegij je nevažeći.

I tko opet gubi u konačnici? Preko čijih leđa se sve lomi?
Hvala vam gospodine ministre i hvala privremeni.
Uništavanje mladih života i budućih karijera vam ide sve bolje i bolje.


- 14:19 - Komentari (19) - Isprintaj - #

27.10.2007., subota

Debakl šibenskog visokog školstva

Debakl šibenskog visokog školstva

Ne čudi odluka Stručnog vijeća Sveučilišta u Zadru kojom je prelaz dozvoljen tek trinaestorici studenata šibenskog Veleučilišta. Naime, Zadar ne dozvoljava bezuvjetne upise u više godine studija, niti podliježe raspravama o uvjetima upisa. Oni su jednaki za sve...


Stručno vijeće Studija menadžmenta Sveučilišta u Zadru donijelo je prošlog četvrtka odluku o prelasku studenata s šibenskog Veleučilišta na taj sveučilišni studij. Odluka Stručnog vijeća, međutim, rastužila je mnoge šibenske studente koji nisu zadovoljavali kriterije zadarskog Sveučilišta pa se nisu mogli niti prijaviti za prebačaj. Zeleno svjetlo za nastavak studiranja na zadarskom Sveučilištu dobilo je tek trinaest šibenskih studenata.
Kako smo uspjeli doznati sa zadarskog Sveučilišta, razlog zbog kojeg je većina šibenskih studenata odbijena jest nezadovoljavanje kriterija koje pretpostavlja Bolonjski proces, a prema kojemu se ravna ta visokoobrazovna institucija.
Štoviše, iz Zadra stižu jako konkretne informacije – poručili su kako je uprava šibenskog Veleučilišta toliko smanjila kriterije u protekle dvije godine, da oni sada nisu prihvatljivi ostalim Sveučilištima. Privremeni dekan Marko Radačić, poručuju, lani je najprije donio odluku kojom je studentima omogućio bezuvjetan upis u višu godinu studija, što je nekim studentima omogućilo da, ne položivši niti jedan jedini ispit iz tekuće godine, upišu višu godinu.
Obzirom da je malo koji student stigao na višoj godini položiti sve ispite s prethodne i tekuće godine, privremeni je dekan morao ugasiti požar s nepoloženim ispitima. Ove godine Stručno vijeće Veleučilišta, pod pritiskom studenata, donijelo je novu odluku kojom je uvjet za upis treće godine studija sa 120, smanjen na 66 ECTS bodova. Drugim riječima, studenti su za upis treće godine morali položiti tek jedan predmet više od polovice predmeta s prve i druge godine.
Stoga ne čudi odluka Stručnog vijeća Sveučilišta u Zadru kojom je prelaz dozvoljen tek trinaestorici studenata šibenskog Veleučilišta. Naime, Zadar ne dozvoljava bezuvjetne upise u više godine studija, niti podliježe raspravama o uvjetima upisa. Oni su jednaki za sve i podrazumijevaju da student prve godine da bi upisao drugu, mora ostvariti minimum od 45 ECTS bodova. Također, student druge godine, kako bi upisao treću mora položiti sve ispite s prve godine i ostvariti minimum od 45 ECTS bodova s druge godine, te ukupno prikupiti 105 ECTS bodova, dok je šibenskim studentima prag spušten na tek 66 bodova.
No, ova informacija, izgleda, nije zabrinula privremenog dekana Radačića. On i dalje tvrdi kako ne vidi većih problema u odljevu studenata s Veleučilišta, niti načinu studiranja. Čak se hvali kako će u Šibenik dovesti neke profesore koje ne želi niti jedno sveučilište, a zaboravlja, pri tom obrazložiti kako to da još uvijek obnaša funkciju privremenog dekana, premda je s nje trebao odstupiti prije gotovo pola godineZašto su odgođena predavanja iz kolega osnove ekonomije?
Zašto su odgođena predavanja iz kolegija matematika?
Zašto su odgođena predavanja iz kolegija menadžment?
Zašto su odgođena predavanja iz kolegija turističke agencije i turoperatori?

Nije li razlog što je tajnica privremenog dekana nazvala nositelje ovih kolegija i rekla im da više ne dolaze u ovu ustanovu?

Pitajte kolege u Zadru da li su njima predavanja odgođena. Da, ma što oni znaju, oni su svi nevaljalci i glumci koji su razorili ovo Veleučilište i otišli u Zadar. Marko je naš idol.

Ministarstvo i Marko misle na razinu kvalitete studiranja. Ministarstvo i Marko brinu o svojim studentima. Hvala vam zbog toga.


- 14:02 - Komentari (74) - Isprintaj - #

< siječanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (4)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (10)
Rujan 2007 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Privremeni blog koji će biti u funkciji dok blog.hr ne osposobi glavni blog
Packing Supplies. Shipping, mailroom and packaging supplies from Scotch, Avery, Safco and many more.
Moving Stuff

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se