Komentari

vstsi2.blog.hr

Dodaj komentar (74)

Marketing


  • Petra

    @ onoj hrenovki od prethodnog posta
    Bolonjac-s VELEUČILIŠTA ne može nastavljati na SVEUČILIŠTIMA...(bar su mi rekli ljudi koji su čitali pravila studiranja kao Bolonjac u RH), a i logično je.

    Čak je bilo problema sa bivšom visokom spremom upasti na neka Sveučilišta...naravno,neka dopuštaju (npr. Splitsko), ali uz polaganje razlike ispita... Doduše ne znam kakva će biti sada situacija od kad su svi mogli bezuvjetno upisivati više godine... Uvijek je najbolje se raspitati na tim željenim Sveučilištima (u referadi i sl.).

    -------------------------

    A što se tiče ovog iz Novog tjednika...očito nemamo sreće sa tim navodnim pr. dekanom,jer mi se čini da se loptica prebacuje vamo-tamo, novinari popunjavaju novine, a ništa se u principu ne miče...
    Al moram priznati da mi se najviše sviđa ova Markova rečenica:"Da će dovesti prof. koje NITI JEDNO SVEUČILIŠTE NEĆE!!!!!" KAKVI su to onda profesori?????

    avatar

    27.10.2007. (15:05)    -   -   -   -  

  • Ante

    subota, 27. listopada 2007.

    ZANIMLJIVOSTI

    ZADARSKI LIST

    STUDENTI ODJELA MENADŽMENTA SVEUČILIŠTA U ZADRU
    NA 5. HRVATSKOM DANU KARIJERA U ZAGREBU

    Znanje, sposobnost i odlučnost prije veza ili dubokog džepa

    ZAGREB - Studenti Odjela menadžmenta Sveučilišta u Zadru, zajedno s profesorima Ratkom Dobrom i Petrom Čovom, posjetili su 5. hrvatski Dan karijera održan u Boćarskom domu u Zagrebu.

    Zadarski studenti, zajedno s tisućama drugih sa zagrebačkog, riječkog, splitskog i osječkog sveučilišta, posjetom sajmu dobili su jedinstvenu priliku vidjeti jedan otvoren sustav gdje se traži znanje, sposobnost i odlučnost, gdje prednost imaju oni s pripremljenim pitanjima i napisanim životopisom.

    Na ovogodišnjem sajmu u dva paviljona štandove su izložile pedeset dvije hrvatske i strane tvrtke te su održane interaktivne radionice na kojima su se budući posloprimci imali priliku naučiti kako se traži posao.
    Na održanim radionicama studenti su mogli naučiti kako napisati životopis, kako se treba ponašati tijekom intervjua, a ovogodišnja novost je da se u sklopu pojedinih radionica moglo testirati znanje stranih jezika.
    Dan karijera je osmišljen prema europskim standardima i ima za cilj okupiti i povezati na jednom mjestu studente, apsolvente i pos-tdiplomante s jedne strane te uspješne tvrtke s druge i na taj način omogućiti direktan kontakt između poslodavaca i posloprimaca. Prvi Dan karijera organiziran je u lipnju 2005. godine i postao je tradicionalan jednodnevni sajam na kojem se predsjednici i članovi uprava te direktori za
    upravljanje ljudskim resursima najpoznatijih hrvatskih i renomiranih svjetskih tvrtki nalaze na jednom mjestu kako bi privukli najbolje studente i mlade profesionalce te im pokazali zašto je upravo njihova tvrtka najbolji prvi poslodavac u karijeri.
    Od prvog sajma na kojem su sudjelovale dvadeset dvije tvrtke prerastao je u najveći poslovni sajam ove vrste u zemlji , a njegov je značaj prepoznala i Vlada Republike hrvatske prihvaćanjem pokroviteljstva.

    OVO JE SKRAĆENA VERZIJA ČLANKA O ZADARSKIM STUDENTIMA MENADŽMENTA
    SA DANA KARIJERE A PRILOG JE OBOGAĆEN I SA 4 IZVRSNA SLIKOVNA PRILOGA O AKTIVNOSTIMA ZADARSKIH STUDENATA I PROFESORA NA DANU KARIJERA.

    A GDJE SMO MI ŠIBENSKI STUDENTI U TO VRIJEME BILI ?
    ILI, KUD ĆE NAS MARKO ODVESTI?

    Z N A S E - NA PUT BEZ POVRATKA !!!

    avatar

    27.10.2007. (17:55)    -   -   -   -  

  • Petra

    juhuuuu idemo taaaaamo, na zadnju Antinu rečenicu! juuuhuuu, tko će sa mnom?

    avatar

    27.10.2007. (19:09)    -   -   -   -  

  • M

    Bojim se Petra da će svi s tobom.

    avatar

    27.10.2007. (19:15)    -   -   -   -  

  • pravedno viđenje

    Studenti koji su se odlučili prebaciti na Zadarsko sveučilište su trebali, prvo, pitati koji su uvjeti kod njih i tek onda vidjeti i zaključiti mogu li se prebaciti na Zadarsko sveučilište. Ovako, kao muhe bez glave otići i predati zahtjev za prebačaj na tu visoko obrazovnu ustanovu je jednostavno gubljenje vremena, novca i slobdnog vremena. A pogotovo sada novinari imaju šta za pisati, jer sada opet mogu doći naslovi "Nitko neće Šibenske studente" i sl.
    Kada se netko želi prebaciti na drugo veleučilište, sveučilište ili visoku školu prvo što napravi je istraži uvjete o prebacivanju. Jer svaka visoko obrazovna ustanova djeluje i radi po svojim uvjetima i svojem statutu. Ovo je jednostavno bilo nepripremljeno i tek toliko da nam rit vidi puta. E moji, to se tako ne radi.
    A što se tiče bezuvjetnih upisa, mislim, kakvi su to bezuvjetni upisi, gdje su oni. Jedine bezuvjetne upise su dobili studenti po starom programu koji su 2006. godine upisivali 3. godinu i 2007. godine upisivali 4. godinu. A za to svi znamo zašto su dobili, jer oni jednostavno ne mogu i ne smiju pasti na nižu godinu zbog velike razlike u predavanjima i ispitima. Ostalo je čista laž. Samo kako bi se punilo uši roditeljima i budućim studentima te sadašnjim studentima kako ovdje ne valja studirati jer nas nitko kasnije neće htjeti primiti na daljnje studiranje, a kamoli da se odlučite prebaciti tokom studiranja.

    Ali nisu profesori takvi anđeli kako ih vi opisujete. Svaki fakultete odlučuje hoće li produžiti radni ugovor odreženom profesoru, i svaki profesor sam odlučuje hoće li ostati raditi i želi li se prijaviti za posao na nekom fakultetu. Naši profesori su odlučili otići opravdavajući se kako ih dekan tjera. A nama govore kako su oni ovdje zbog nas i kako bi nama htjeli predavati, a ustvari jednostavno odlaze jedan po jedan na Zadarsko sveučilište. Znači nama prodaju priču kako su oni ovdje zbog nas i kako nam žele predavati, a sami odlaze sa veleučilišta. I onda, kako i bilo još bolje oni ucjenjuju studente govoreći kako će se oni vratiti predavati na našem veleučilištu samo ako se traži i glasuje za smjenu priv. dekana. A oni kao žele nama predavati i oni su ovdje zbog nas, kako kažu. Pa da su ovdje zbog nas onda bi im bilo stalo do nas i ne bi svi htjeli otići na drugi fakultet, i još nas tako ucjenjivati. Pa šta smo mi njima !! A isti ti profesori bi htjeli zamijeniti priv. dekana za tu funkciju. Kao njima je stalo do nas.
    Kada je nekome stalo do nekoga onda ga on ne ucjenjuje. Takvi nam profesori ne trebaju.
    Dekan se je krivo izrazio kada je rekao da će dovesti profesore koje nitko neće, ako se je tako uopće i izrazio. Ali svakako će doći novi profesori i profesori koji će htjeti raditi i raditi s nama i nama predavati, a ne neki profesori koji će reći ja ću vama predavati, ali samo ako vi nama učinite uslugu.
    Na sljedećem vijeću treba se donijeti odluku da se naprave izbori za izbor stalnog dekana, te se trebaju zaposliti novi profesori. I to je to. Ne trebaju nam nikakve smjene i bedastoće.

    avatar

    27.10.2007. (19:56)    -   -   -   -  

  • paula

    Pa nisam sigurna da prebacivanje i na drugim faksovima ide tako glatko. Moja frendica
    koja studira jezike u Zadru i položila je sve ispite ne može se ni u ludilu prebaciti na filozofski u
    Zagrebu. Da li to znači onda da je filozofski u Zadru loš pa neće da primaju njihove studente
    iako su oba sveučilišna studija. Prebacivati se jedino moglo bez problema na bivšu
    Visoku školu?

    avatar

    27.10.2007. (20:17)    -   -   -   -  

  • Schkure

    Ajde ti prijatelju pravedno viđenje reci ovo

    Ko primas kitu u guzu svaki dan i svaki dan sam sebi govoris da nisi peder, ali ces ipak primat kitu u guzu radi nekih drugih viših ideala. Jesi li ti stvarno peder ili samo glumiš da nisi, s jesi.

    Ajde ti pravedniče, zabij si kitu u guzu i dalje uživaj, a sutra kad tenetko pita jesil peder, reci nisam i ponosno stani bolne guze!

    avatar

    28.10.2007. (01:40)    -   -   -   -  

  • pravedno viđenje

    @ Schkure - ne znam šta bi ti ovo trebalo značiti. Ali kad toliko želiš kitu zabij si ju i ti u guzicu pa uživaj, a i možeš reći da si peder. Svejedno ! Ne zanima me tvoje seksualno opredjeljenje.
    Baš ti vokabular i nije nešto širok. :D

    avatar

    28.10.2007. (12:40)    -   -   -   -  

  • Schkure

    Ma sve je to divno i krasno, samo si počeja trkeljiti besmislice. Al evo da ti objasnim.

    NEMAMO VIŠE PROFESORAAAAAAA!

    avatar

    28.10.2007. (13:22)    -   -   -   -  

  • Petra

    jupiiiiii, juhuuuuuu

    avatar

    28.10.2007. (13:44)    -   -   -   -  

  • pravedno viđenje

    Ima profesora. Ne boj se.

    avatar

    28.10.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • i hrenovke su ljudi

    pa što je s Mikulandrom-vOLić i perkov i čičin šain.. čuo sam nešto da su predavanja odgođena. dali ima uopće predavanja??

    avatar

    28.10.2007. (14:22)    -   -   -   -  

  • don Quijot

    @ pravedno viđenje

    A kojih to profesora ima? Osim Gardijana i Žilićke, naravno.

    avatar

    28.10.2007. (16:51)    -   -   -   -  

  • Markiša

    Čestitam rođendan našem Marku, 2. travnja 1943.

    avatar

    28.10.2007. (22:22)    -   -   -   -  

  • mica maca

    @Markiša

    si ti malo fulao

    avatar

    29.10.2007. (00:02)    -   -   -   -  

  • !

    @pravedno viđenje

    Kedžo, kako je u Zagrebu ?

    avatar

    29.10.2007. (08:32)    -   -   -   -  

  • Kraljević Marko

    @Markiša

    E jesi si se stvarno za**ba MARKU JE ROĐENDAN ne 2 travnja

    nego SVAKOGA 10. TRAVNJA.

    RAZUMIJO SI !!! Jelda ?

    Inače kako bi ti svojim ESKAPADAMA j**ba mater te bi i svim studentima već godnuipo.

    avatar

    29.10.2007. (09:38)    -   -   -   -  

  • Kraljević Marko

    @Markiša
    E jesi se zajeba
    Nije Marku rođendan 2. travnja
    Nego svakog 10. travnja.
    Jesil razumija?
    Inače kako bi tebi i svima nama
    Moga jebat mater već godinuipo

    avatar

    29.10.2007. (09:44)    -   -   -   -  

  • Župa O.

    @ don Quijote
    Ne diraj nam Gardijana i Žilićku
    Da nam nije njih po čemu bi bili poznati u CILOM SVITU ?
    Ko jebe druge neke mr. dr. itd. a o veterinaru da ne govorim.
    VETERINAR ŽIVI VEČNO!!!
    Ovo VEČNO nije sl8učajno
    Izuči malo njegovo rodoslovlje pa ćeš vidit.
    Uputa:
    Župni ured u Ostragošici govori o porijeklu.
    Kraljević Marko zna o tome
    zašto mu je sada rođendan SVAKOG 10. TRAVNJA

    avatar

    29.10.2007. (09:48)    -   -   -   -  

  • mrs r

    mene zanima predala san paprie za 3 godinu za upis i sad san ako 3 g jel ise jea mogu preupisat na 2 g,jel izna tko hitno je???????

    avatar

    29.10.2007. (12:49)    -   -   -   -  

  • i hrenovke su ljudi

    Znači ti bi ipak htjela upisati pad.

    avatar

    29.10.2007. (13:23)    -   -   -   -  

  • mrs r

    da upravo to

    avatar

    29.10.2007. (13:41)    -   -   -   -  

  • pravedno viđenje

    Otišli su samo prof. Čičin-Šain, Perkov i Mikulandra-Volić, a Čovo će otići poslije Nove godine. Zato nemojte raditi strku oko odlaska profesora.
    Ima toliko profesora koji traže mjesto za rad sa svakakvim titulama.

    avatar

    29.10.2007. (13:56)    -   -   -   -  

  • i hrenovke su ljudi

    a meni triba autogram od Mikulandre Volić

    avatar

    29.10.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • M

    @ "pravedno viđenje"

    To nije SAMO jer navedene osobe nose najvažnije kolegije na ovom Vele(M)učilištu a uz to si i izostavila Antu Panjkotu na čijem mjestu već radi zamjena.

    avatar

    29.10.2007. (14:03)    -   -   -   -  

učitavam...