Traveler bez japanki

16.09.2016., petak

Obiteljsko putovanje automobilom - vodič za kako preživjeti putovanje sa četverogodišnjakom

Palo mi je na pamet da napišem ove kratke savjete koje sam napisala kada smo išli na put po Španjolskoj - znači nekih 3000 km provedenih u autu bez tantruma i svađa. Ali stvarno.
Putovanje s djecom može biti tvrdi zalogaj , ali tajna uspješnog putovanja leži u planiranju unaprijed svega što je moguće.

Moje planiranje počinje nekih mjesec dana ranije - stavljam prazni papir na frižider i svaki put kad se sjetim neke ideje pišem na papir !

1) KESICE IZNENAĐENJA - planirajte rutu kojom vozite i svakih 2 h mozete djetetu dati jednu kesicu - unutra može biti mala igračka, zdravi snek, male puzzle, naljepnice, printani listovi za bojanje, nove bojice, mala priča, iznimno moze i lizalica.
Kod mojih je to upalilo !

2) MJESTA ZA ODMOR - Stajati svakih 3 h na nekoj benzinskoj stanici koja obvezno mora imati igralište - istegnuti se i pojesti glavni obrok u piknik stilu.

3) POSLUŽAVNIK STOL - kupila sam dva mala plastična poslužavnika s rubom koja su nam bila stolići dok su sjedile u auto-sjedalicama - jako zgodno da mogu crtati i spajati puzzle.

4) IPAD - svakako spašava situaciju, nama je must have - prije puta smo snimili omiljene crtiće i par igrica, ali je vrijeme bilo
ograničeno.

5) TORBA FRIŽIDER - imali smo mekanu koja čuva temperaturu sa svim piknik obrocima, snekovima, voćem, pićem. Meni na dohvat ruke - i unutra naravno bejbi maramice, kesica mala za smeće, mali gel za dezinfekciju ruku.

6) UKRASNA KUTIJA - mogu biti i dvije kutije za cipele -stavili smo ih između sjedalica i djeca su u njih mogla staviti neke svoje omiljene igračke - to je bilo malo odlagalište i auto je bilo urednije .

7) PAMETNO PAKIRANJE - ako vozite do kasno u noć - stavite na vrh kofera malu kesicu sa piđamom, jednom promjenom odjeće, četkica za zube, paste. Nama je pomoglo kad bi negdje samo prespavali pa išli dalje.

8) VRIJEME POLASKA - dok su djeca manja kad ih možete bez problema nositi i nije hladno napravite mali trik - lagano ih izvucite iz kreveta u piđamama te nježno stavite u autosjedalice i krenite na put oko 5-6 sati ujutro . Možete barem par sati voziti u miru jer spavaju i vec ste prevalili pola puta.

8) IMAJTE NA UMU- samo putovanje je jednako važno kao i destinacija gdje dolazite, pa odvojite vrijeme za pripremu i istraživanje samog puta

I da ne zaboravim osmijeh na lice i puno strpljenja ! Sretno !

Oznake: putovanje, Ljetovanje.., automobil, praznici, djeca


- 22:54 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (5)
Rujan 2016 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi