< travanj, 2010  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting

Godine: 24
Lokacija: okolica Ivanić Grada
Mail:
-> only.sanja@gmail.com

MSNM:
silueta05@hotmail.com

Prijašnji blog:
http://walkthrough.blog.hr


Photobucket - Video and Image Hosting


USKORO UPDATE
blog

Photobucket - Video and Image Hosting


* Gdje je stida tu je i poštenja *

* Cvijet je najljepši dok je neubran *

* Duboka voda je bistra, a plitka mutna * smijeh

* Blago onome ko zna da ne zna, a hoće da zna *

* Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost,onda nisi darovao,već prodao *

* Ne smij se gluposti drugih: U njoj je možda tvoja šansa *

* Ljubiti, a ne biti voljen je isto kao odgovarati, a ne biti pitan (Španjolska narodna poslovica) *

* Znak je starosti kada između dva iskušenja odaberete ono koje vam omogućava da se do devet nevečer vratite kući * smijeh

* Govor je čovjeku dat da bi mogao da prikrije svoje misli *

* "Šegrt u svemu, majstor ni u čemu" * smijeh

* Tko rano rani, cijeli dan mu se spava * zijev

* ...nisi pijan ako bez držanja možeš ležati na podu... *
partylayout for myspace

Photobucket - Video and Image Hosting
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Divine music
Radio blog
Amstel forum
Locomoby
moj-posao
create blog
imageshack

Tribal Wars

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com

Web Hrvatska

BLOGOVI

thumbup Win Help
thumbup Revised
thumbup Kazuya
thumbup Capricorn gamer


Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting


lyrics - call me when you'r ...
santa game from bunnyhero labs


Free Hit Counters


adopt your own virtual pet!nedjelja, 25.04.2010.

James Cameron's Avatar: The Game


Photobucket


Pred nama je jedna od najljepših priča ikad ispričana. Priča je to o Pandori, neobičnom planetu, neobično lijepoj i šarolikoj prirodi, njegovim stanovnicima i ponosnom Na'vi narodu. No, to je tek početak...

Radnja
Pandora. Neobičan planet. Neobično lijepa flora i fauna. Na'vi, ponosan narod koji živi u skladu s prirodom. Sve bi to tako bilo tko zna koliko dugo, možda i zauvijek, da se na planeti nisu pojavili – ljudi. Naravno, odmah možemo pričati drugačiju priču o kolonizaciji, iskorištavanju, eksploataciji, pohlepi, ratu. Da, to smo mi ljudi. Ipak, nije sve crno i bijelo. Ima tu i prijateljstava, povjerenja među rasama, ljubavi, svega.

Priča je to koja se razvijala desetak godina i konačno je ispričana. Naime, igra je rađena po istoimenom kino hitu legendarnog Jamesa Camerona, poznatog po akcijskih hitovima. Igra vas vodi duboko u srce Pandore, udaljenog planeta koji je iznad svake mašte, gdje ćete susresti autohtoni narod Na'vi, ali ćete susresti i druge oblike života koje nikad do sada niste imali prilike vidjeti u igrama. Naravno da mašta nema granica... smokin

Photobucket

Priča se vrti oko RDA korporacije (konzorcij koji svemirom traga za vrijednim resursima) koja je na planetu Pandori pronašla rijetku rudu koja im je neophodna za daljnji razvoj civilizacije. Sreća u tome je što rude ima puno, a nesreća što najveći dio leži ispod naselja u kojem se nalaze domoroci, narod Na'vi. Ljudi pošto-poto žele iseliti domoroce kako bi mogli nesmetano iskorištavati rudu i pri tome bezobzirno uništavati prirodu. Na'vi, koji žive u skladu s prirodom, to ne dozvoljavaju, iskre frcaju što je dovoljno za početak rata između dviju strana.

Photobucket

Planet Pandora – bajka u zelenom i plavom
Kako se igra razvija, u dijelu koji se zove Pandora-pedia (u opcijama) otključavat će vam se novi pojmovi i podaci o planetu, a kako bi se bolje povezali sa samom igrom i shvatili samu bit Pandore i njegovih stanovnika. Naučit ćete zanimljive podatke o povijesti planeta, o Tree of Voices drvetu i o puno drugih zanimljivih podataka. Isto tako, postepeno čete učiti i sve o svojoj RDA korporaciji, oružjima, vozilima, opremi, osoblju i drugim sitnicama. Sve u svemu, Pandora-pedia je vrlo korisna i zanimljiva stvarčica.

Osim same radnje najvažnija stvar u igri je Avatar Program. Radi se o zanimljivom sustavu kojeg su razvili u RDA korporaciji. Naime, na temelju DNA strukture Na'vi stanovnika, u RDA laboratoriju klonirali su svoje na'vi "kopije" koje su nazvali Avatar. E, to je dio u kojem ćete se morati poprilično dobro snalaziti. S obzirom da je igra prilično jednostavna, vjerujem da nećete imati problema. U stvari, sve je vrlo jednostavno, isprepliću se igrani i video dijelovi, tako da ćete dobiti osjećaj kao da igrate film.

Krećemo u prve misije
Prije prvog zadatka, odnosno samog početka igre, trebate izabrati svog lika i pripadajućeg Avatara. Ovaj izbor ne utječe na daljnji tijek igre, ali je zanimljivo vidjeti kako su ih kreirali, jer sve djeluje vrlo stvarno. Naravno, možete odabrati muškog ili ženskog lika. Nakon toga krećete na svoju prvu lokaciju, Hell's Gate, tamo vas očekuju prvi zadaci. Nakon nekoliko razgovora brzo ćete se pojaviti i u naučnom dijelu gdje ćete nakratko isprobati svog Avatara (kao na filmu). No, prije toga morat ćete obaviti neke druge zadatke. E, tu kreće sama igra...

Photobucket

Kretanje, tipke, opcije
Kao što smo već rekla, igra je vrlo jednostavno napravljena tako da ćete se vrlo lako kretati po njoj. Sve što trebate znati pisat će vam na ekranu, a za kretanje vam služi radar dolje desno. I na radaru je sve jednostavno – vi ste plava strelica, a zadaci su označeni žuto. Za detalje stisnete tipku Tab i dobit ćete mapu i sve potrebne podatke. Komunikaciju s drugim likovima i interakciju s predmetima (i druge akcije) aktivirate tipkom "F". I to je ono osnovno.

Dodatne mogućnosti vašeg lika prikazani su kao "skillovi". Ukupno ih ima 20 različitih po klanu, dok ćete na početku imati četiri. Slično je i s oružjem. U ponudi je 60 odlično napravljenih oružja, koje ćete postepeno otključavati u igri.

Kad već spominjem otključavanje, važan dio su XP – eXperience Points. Kako napredujete u igri, izvršavate zadatke i sređujete neprijateljski nastrojene stanovnike Pandore, dobivat ćete "iskustvene bodove". Svaki novi nivo otključava nove mogućnosti, predmete i oružja.
Uz prilično visok stupanj interakcije s okolinom, posebno su me oduševila sva vozila, i ona na zemlji i u vodi i u zraku.
Još jedan važan dio u igri su neka vrsta teleporta (GMI za ljude, odnosno Tree of Vision za Avatare). Teleporti vas mogu odbaciti na drugu lokaciju do drugog postavljenog teleporta, ali samo u slučaju da je taj dio mape otkriven.

Photobucket

Grafika i zvuk
Odlični, ukratko rečeni. Sve klizi glatko i bez nepotrebnog trzanja. I sama minimalna konfiguracija nije visoka, tako da ćete uživati u igri. Kako je Avatar napravljen prema filmu, i glazba je odlična filmska. fino

Avatar treba odigrati
Iako sam prije igranja cijele igre probala demo koji mi se i nije nešto svidio, sama igra mi je djelovala nekako zanimljivije, toplije. Upravo zato sam namjerno prvo pogledala film kako bi ušla u bit same igre i kako bi dobila dimenziju više od prosječnih recenzenata gamerskih igara koji to rade onako mehanički. eek


09:33 - Komentari (2) - Isprintaj blog layouts- #


nedjelja, 07.06.2009.

Elven Legacy

Photobucket


Čini se da nije baš istina da se strategije na poteze više ne rade. Paradox se pobrinuo da dobijemo još jednu, fantasy strategiju na poteze. I to jako dobru što je vidljivo već nakon nekoliko misija.
Paradox Interactive poznat je po naslovima kao što su Europa Universalis i Hearts of Iron koji su naslovi za okorjele TBS fanove. Ipak, igra nije kompleksna (čitaj: komplicirana) kao prije navedeni naslovi i menadžment se uglavnom svodi na dodjeljivanje novih sposobnosti jedinicama i kupnju novih. Nakon postavljanja jedinica po terenu možete započeti s igrom.

Mape su podijeljene na šesterokute koji mogu biti prikazani na mapi ili ih možete po želji isključiti. Igra se na poteze i u igri imate na raspolaganju različite vrste jedinica sa različitim naoružanjem i načinom djelovanja. Primjerice, nebeski brodovi su leteći jedrenjaci koji su odlični za izviđanja i otkrivanja pozicija neprijatelja a mogu vrlo efikasno bombardirati protivnika iznad kojeg se „parkiraju“. Jedinice sa strelicama ili sličnim dalekometnim naoružanjem odlični su kao prethodnica za napad na neku jedinicu koju prvo želite oslabiti da biste ju onda napali nekom drugom jedinicom u bliskoj borbi.

Photobucket

Igra je pomalo nalik na Panzer General rekli bi neki jer, osim hexova, ima slično riješeno i predviđanje gubitaka na obje strane prije napada i popunjavanje jedinica. Jednostavnim dolaskom kursora nad protivničku jedinicu u oblačiću će se prikazati previđeni gubitak s vaše i protivničke strane. Jedinice možete odmoriti i na taj način obnoviti – ako su udaljene od protivnika onda se obnavljaju do pune snage a ako u blizini nije čista situacija onda samo za nekoliko jedinica.

Photobucket

Photobucket

Ono što upada u oči prilikom igranja je pažnja koju su programeri posvetili detaljima u igri. Sve jedinice su detaljno razrađene, i grafički i svojim sposobnostima ali je menadžment dio igre koji nije previše kompliciran i gotovo da se može zanemariti ukoliko želite samo ratovati i na taj način se priviknuti na sam način igranja. Miš je u ovoj igri gotovo svemoćan i desnom tipkom miša okrećete mapu u svim smjerovima dok kotačićem zumirate izabrani dio ekrana. Jedinice su prikazane tako da se na polju vidi samo jedna jedinica sa prikazom iskustva i jačinom dok se zumiranjem na ekranu pokazuje točan broj vojnika u toj jedinici (primjerice, 7 od 10 mogućih) koji su poprilično detaljno prikazani. Treba napomenuti da 3D prikaz nimalo ne smeta preglednosti i igrivosti.

Photobucket

Grafika u igri je solidna, dosta dobro napravljena budući da se ne radi o nekom velikom i skupom projektu. Animacije su svakako mogle biti bolje ali ipak, navikli smo od Paradoxa dobivati igre sa kvalitetnim sadržajem i slabijim izgledom što ipak na kraju ne utječe na dobar ukupni dojam koji igra ostavlja na prosječnog i zahtjevnijeg igrača. I ono najbolje je da vas igra tjera da idete dalje bez obzira koliko ste dobro ili loše igrali a što je dosta rijetko u igrama. Ukoliko barem malo volite strategije ili likove iz fantasy svjetova, ovu igru mogu preporučiti. thumbup
12:41 - Komentari (5) - Isprintaj blog layouts- #


subota, 21.03.2009.

Pure!Photobucket

Ova odlična simulacija dolazi iz Disneyeve radionice. Već na prvi pogled bit ćete zadivljeni grafikom i efektnim akrobatskim skokovima. Nemojte misliti da ćete lako dolaziti do pobjeda, protivnici su vrlo lukavi i brzi i iskoristit će svaku prednost na neravnom off-road terenu. Zanimljivo je da možete odabrati jednog od hrpe muških ili ženskih vozača, a vaše će vas vratolomije voditi po atraktivnim lokacijama New Mexica, Wyominga, Italije, Novog Zelanda ili Tajlanda. Ako se odličite za online varijantu, utrkivat ćete se s još 15 nabrijanih vozača. Grafika je odlična, no još više me je oduševila odlična rock glazba koja dodatno podiže adrenalinsku atmosferu. thumbup

Photobucket

Prije samog utrkivanja proći ćete kroz malu školicu trikova u kojoj ćete naučiti osnovne poteze a koji će vam biti neophodni u nekim dijelovima utrka. Negdje ćete skupljati bodove, negdje ćete biti brži od drugih, a negdje ćete uz dodatne trikove morati preskočiti ogromne provalije ili nezgodne stijene.
Pure vam nudi tri načina igranja.
Race je čista trkaća klasika u kojoj se utrkujete s drugim vozačima. No, to nisu obične utrke. Prepune su vratolomni i atraktivnih skokova tako da ćete s vremenom dobiti osjećaj kako se radi o hrpi skokova a ne utrci. Shvatit ćete kada vaši protivnici na cilj stignu prije vas... lud
Sprint je sličan način utrkivanja kao i Race, samo što je tu na prvom mjestu brzina. Staze su kraće i nema vratolomija, samo morate voziti brže od drugih i paziti da vas ne zbace s quada.
Freestyle utrkivanje s dodatnim elementima razasutim po cijeloj stazi. Trebate biti brži od drugih, skupljati elemente, raditi vratolomije i paziti da ne ostanete bez goriva jer je tada utrka završena.

Photobucket

Photobucket

Prilikom vožnje možete koristiti sve ono znanje koje ste stekli i u drugim vožnjama, s tim da uzmete u obzir da su ovdje u pitanju off-road staze (zemlja, makadam, blato) tako da će vaš quad poprilično proklizavati. Zato oprezno u zavojima, ili još bolje, dok vaš quad proklizava skrećite više nego što treba kako bi se zadržali na stazi (nešto slično kao u WRC reliju).
Prilikom skokova koristite sistem naginjanja naprijed-nazad (to ste naučili na početku) jer ćete dalje doskočiti i moći raditi vratolomne elemente. Kod doskoka se malo nagnite naprijed. A i u zraku možete manevrirati quadom lijevo-desno.

Nema tu neke velike filozofije, vozite i pobjeđujete protivnike u zanimljivom prvenstvu. smokin14:58 - Komentari (5) - Isprintaj blog layouts- #


ponedjeljak, 09.03.2009.

Bolt!Photobucket

U ulozi Bolta, psića sa super moćima, zajedno sa svojom vlasnicom i prijateljicom Penny krenut ćete u opasnu avanturu – potragu za ocem djevojčice kojeg je oteo zli Calisto. smokin
Igra je nastala na temelju istoimene televizijske serije i animiranog filma i velikog kino hita. Kao i na filmu, radnja igre prati avanture psa Bolta, super-junaka i filmske zvijezde koji svojim super lavežom, laserskim pogledom i super snagom sređuje loše momke kao od šale. I Penny nije obična djevojčica, jer sa svojim Wheelbarom, čiji je izgled i funkcionalnost inspiriran njenim scooterom, a s kojim klinka radi čuda. Naravno, djevojčica Penny i Bolt su nerazdvojni, ne mogu jedno bez drugog. Tu se radnja filma i igre odvaja.

Photobucket

Photobucket

Radnja igre smješta nas na početku negdje na kišne obale Italije, gdje igru počinjete igrati s Penny. Već nakon nekoliko poteza shvatit ćete kako je vrlo spretna. Odmah ću reći kako su tipke za kretanje i akcijske funkcije dobro raspoređeni, tako da ih praktički ne morate niti mijenjati. Krećete se s tipkama WSAD, skačete sa SPACE, a napadate s NUM1, NUM2 i NIM3 (na numeričkom dijelu tipkovnice) te super potezi – laserski pogled (Q), sonični lavež (E), brzo trčanje (Y), neranjivost (C).
Dakle, krećete s Penny. Kako ćete napredovati u igri? Vrlo lako. Kada naiđete na neku prepreku, na sredini donjeg dijela ekrana ispisat će vam se što trebate napraviti i s kojim tipkama to realizirati. Pratite s vremena na vrijeme što vam piše na ekranu i vrlo ćete brzo napredovati. Nakon nekog vremena pomoćni tekstovi će nestati, a vi ćete morati malo i mozgati kako bi riješili situaciju. Dakle, osmotrite okoliš oko sebe i zaključite gdje Penny može iskoristiti svoj Wheelbar. I Penny ima neke super funkcije koje će joj pomoći u napredovanju po mapi, no budite štedljivi jer npr. noćni pogled troši energiju koja se obnavlja tek nakon nekog vremena.

Photobucket

Photobucket

Kada joj zaškripi, na scenu stupa super junak Bolt koji će protivnike razbacati na nevjerojatne načine.
Mali bijeli psić posjeduje nevjerojatnu snagu i iako je i po nekoliko desetaka puta manji od svojih protivnika bacat će ih kao da su od papira. Mogu reći da su i ti neki potezi preuzeti iz filma i to izgleda jako dobro.
Osim što se bore protiv Calistove vojske, napadat će ih raznim oružjima pa čak i helikopterima. E, helikoptere ćete lako riješiti, samo pratite kamo puca, pa bježite s tog mjesta jer njegovo pucanje "kasni" pa ćete ga moći srediti. U stvari, helikopter ćete srediti svojim supersoničnim lajanjem. fino

Photobucket

Dodajmo i kako Penny ima nekoliko specijalnih funkcija – šuljanje i napad iza leđa, bacanje omamljujuće bombice i nevidljivost. Polako ćete napredovati u igri prema krajnjem cilju. Igra nije preteška, a kako ne bi puno lutali niže ćete pronaći i link gdje ćete naći "cheatove" s kojima ćete lakše završiti igru.
Igra je simpatična, ali ćete brzo shvatiti kako je će najviše svidjeti najmlađim igračima. One starije možda će na prvi pogled očarati super borbeni potezi Bolta, ali to je sve. Igra nema neke elemente koji bi vas oduševili, ali sve u svemu može proći.

Photobucket13:55 - Komentari (3) - Isprintaj blog layouts- #


ponedjeljak, 09.02.2009.

Madagascar: Escape 2 AfricaO čemu se radi u novom nastavku? Uglavnom nakon što su naši junaci došli iz velikog grada i zološkog vrta u kojem su odrasli na Madagascar vrijeme je da se vrate u prirodno stanište u Afriku. Prilikom leta pokvari im se avion i naravno ništa ne ide po planu, a tu uskačete vi i pomažete životinjama u raznim zadacima koje moraju izvršiti da bi spasili savane.
No ipak prije svega treba upozoriti da je ova igra rađena za mlađe naraštaje, a njima su i prilagođeni zadaci koji se najčešće svode na raznorazno skakanje, gađanje balona, tjeranje ptica lavljim urlikom, upravljanje letećom žirafom... Neke misije su za nas starije pomalo dosadne, naprimjer hvatanje leptira mrežom ili skakutanje po raznim stijenama pomalo zamaraju, no s druge strane pojedini segmenti igre su vrlo zabavni kao npr. igranje nogometa, a svidjela mi se i misija u kojoj morate sa Melmanom žirafom koja upravlja velikim kamenom zatvoriti gejzire da bi mogli prijeći na sljedeću razinu.

Photobucket

Photobucket

Ima tu svega pomalo, a moram priznati da iako ne spadam u mlađu populaciju, s dužim igranjem igre ona je postajala sve zabavnija. Svaki zadatak obavljate sa jednim od junaka pa ćete tako voditi Alex, Marty, Melmana, Gloriu i ostale kroz razne avanture.

Između nekoliko povezanih zadataka pojavljuju se lijepe animacije koje vas vode kroz priču. Grafika je u stilu crtanog filma što odgovara samoj tematici i stvarno na ovaj segment nemamo zamjerke, zvuk je također dobar, a svim likovima iz igre glasove su posudili originalni glumci iz filma. Cijela igra se može završiti za par sati, a ako zapnete moguće ju je proći kroz jednu većer što je sasvim ok jer se ipak ne radi o nekoj hard core pucačini već od igri iz crtića.

Photobucket

Photobucket

ZAKLJUČAK: Ako ste umorni od raznih igara u kojima prevladava nasilje i ubojstva ako želite odigrati nešto totalno drugačije ova igra bi mogla biti pun pogodak. Meni se sviđa, a ako ste neodlučni možete skinuti demo i isprobati o čemu se radi prije kupovine.

Photobucket

11:24 - Komentari (4) - Isprintaj blog layouts- #


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se