Slogica

I vaše dijete treba radni prostor...



Završilo je ljeto i počela još jedna radna sezona. Smjestili ste klince u vrtić. Preživjeli stresne prve dane. Jesen je stigla i svi mi roditelji čudili smo se prekratkim hlačama i tijesnim haljinicama. Preko ljeta su malci narasli. Odabrali smo aktivnosti, netko će na plivanje, pjevati ćemo, plesati ili nešto drugo. No dali ste razmišljali o radnom prostoru vašeg djeteta unutar stana ili njegove sobe. To je vrlo važan dio njegova života..


Ako je vaša princeza ili mali princ prerasao hlače, majice, štrample i sve ostalo te ste na brzinu, nakon ljeta jurili po dućanima kako biste ga pristojno obučena odveli u vrtić, bilo bi zgodno da provjerite dali mu "odgovara" njegov radni prostor.

Nadam se da imate jedan kutak odvojen za najmanje. Nije zgodno da pogrbljeni pišu, crtaju, šaraju, modeliraju ili reckaju papiriće zgrbljeni na velikom stolu. Jednostavno postoje tri vrlo važna razloga zašto je djetetov radni prostor izuzetno bitan;



Radni stol - Slogica



Ukoliko nemate prostora problem je lako rješiv. Jedna obična daska, šarke u zidu, noga i radni prostor je tu. Kada nije u upotrebi ili kada vam je prostor neophodan jednostavno ga dignete i zakvačite na zid.

Ukoliko imate prostor za stol i stolice potrebno je pažljivo odabrati. Jeftini plastični stolci i stolice su primamljivi - cijenom. Dali ste sigurni da su pravilan odabir za vaše dijete. Zasigurno nisu. Naime, da bi radni prostor bio siguran za zdravlje vašeg djeteta mora biti ergonomski ispravan. Što to znači. Pa odgovor je jednostavan, stolica mora podupirati kičmu, dijete na njoj mora sjediti uspravno a stol mora biti visine koje odgovara visini vašeg djeteta.

Stol prepuštamo vašoj mašti. Trebao bi se moći podizati kako vaše dijete raste. Dijelovi u koje klinci mogu spremiti svoje sitnice su također dobrodošli. Naravno mora imati površinu koja se lako i jednostavno održava.

Za stolicu, tu je Slogica. Proizvod koji je inovativan, kreativan, lijep i ono najvažnije koji se brine za zdravlje vašeg djeteta. Na koji način, pitate se? Pa, kuglice koje su glavni element stolice se rotiraju i dijete je prisiljeno sjediti ispravno na njemu. Ukoliko se "zavali" u stolicu ili sjedi na rubu iste, kuglice će se početi rotirati te će se dijete morati vratiti u ispravni položaj. Dodatna prednost stolice Slogice je ta što je napravljen vrlo čvrsto te će izdržati i odrasle ukoliko se na trenutak pridruže kreativnom stvaranju svog djeteta..

Dakle zapamtite, radni stol je početak stvaranja radnih navika vašeg djeteta, treba biti udoban, ergonomski ispravan i kvalitetan...

www.slogica.com.hr

15.09.2010. u 12:56 | 0 Komentara | Print | # | ^

Klinci - timski igrači??



Jesen je i mi roditelji užurbano googlamo, zovemo, šapćemo na kavicama, prisluškujemo tuđe razgovore. Lako je bilo kada su nam klinci bili mali, godina dvije. No kada navrše tri, moramo im ispuniti vrijeme. Pjesma, ples, slikanje i slično. Mnogima padne na pamet sport. Nogomet?? Dali su klinci od tri četiri godine spremni za timske sportove???


Nema problema ukoliko pod timskim sportom promišljate vaše navijanje dok klinac ganja loptu sa par svojih vršnjaka. No naglasak cijele aktivnosti mora biti na zabavi i vježbanju a ne natjecanju. Dvogodišnjaci i trogodišnjaci su sigurno premali. Klinci sa četri godine viđeni su da igraju nogomet sa ekipom. No ne previše uspješno :-).

Ako proguglamo problem, naltetit ćemo na stranicu Američke akademije Pedijatara i njihovog pogleda na stvar. Oni nam kazuju; prije šest godina nema smisla tjerati djecu da se bave timskim sportovima iz jednostavnog razloga; djeca uopće ne razumiju koncept timskog sporta prije tog doba (naravno uvijek postoje iznimke). Klinci imaju dovoljno svojih zabava... Trčanje, skakanje, ganjanje golubova, jurcanje sa prijateljima, napucavanje lopte i dodavanje.

Kao što sam napomenuo u gotovo svim svojim člancima klince se ne smije stavljati u kalup. Ovo što u prijašnje tekstu napisao kazuju pedijatri da vrijedi za VEČINU djece. Sigurno će neki naši prinčevi ili male princezice ranije shvatiti koncept timskog sporta. A sa druge strane ima i 40 godišnjaka koji još uvijek ne shvaćaju zašto njih 22 juri za plastičnom loptom...

Uvijek možete probati, mali klinci u istim dresovima koji jure za loptom su preslatka tema za vaše video uratke. No ukoliko primijetite da to ne zabavlja juniora, pričekajte koji mjesec, godinu.. Forsiranjem možete samo postići da isti zamrzi aktivnost koja bi mu se potencijalno u pravo vrijeme mogla jako svidjeti..
Najvažnije što morate imati na pameti a svi pedijatri jednoglasno i složno tvrde da je to istina je da vaše malo zlato ne može dugo biti koncentrirano na jednu stvar. Pola sata je neki opće prihvaćeni limit, naravno ukoliko imate sreće. Također pravila nisu nešto što djeca memoriraju sa lakoćom. Pa se nemojte uzrujavati ukoliko vaše dijete zgrabi loptu rukama, krene prema suprotnom golu ili odjuri sa igrališta. To je tako i ne možete promijeniti mozak vašeg djeteta.

A NAJVAŽNIJE što si morate utetovirati u roditeljski mozak male djece je da pobjeda nije nešto na čemu možete bazirati odgoj juniora. Zabava, smjeh, dijeljenje osjećaja su ono što će kvalitetno definirati vašeg budućeg pobjednika. Ukoliko u sve to dodate dijeljenje stvari i doživljaja sa drugima i pojavu da se koji put nešto radi na način da loptu pukne jedno dijete pa nakon toga drugo dijete, napravili ste odličan posao...

www.slogica.com.hr

13.09.2010. u 11:22 | 0 Komentara | Print | # | ^

Miffy - mjuzikl u kazalištu Trešnja

Iako je zečica Miffy već bila gost kazalište Trešnja, za ovu sezonu spremili su nam novi mjuzikl. Kako je veliki deficit kazališnih predstava za najmanje klince ovo je odlično osvježenje u gradu Zagrebu. Naime iako u Trešnji kažu da je predstava 3+ možemo se okuražiti i krenuti sa manjim klincima.. Na njihovi prvu kazališnu prestavu..


A vidjeti ćemo da Miffy voli mamu i tatu, Zečić Baka i Zečić Djed ju maze, stječe i dvije prijateljice Ninu i Meli s kojima se igra na plaži, vozi romobilom i slavi rođendan. Zajedno sa svim likovima djeca u publici tražit će Miffynog medu bez kojeg ona ne može zaspati. Miffy i njena obitelj proplesati će kroz ovu jednosatnu predstavu, a djecu će kroz priču voditi scenski lik samog autora Dicka Bruna.

Nadam se da ćemo dobiti i uši od papira kako bi svi postali mali zeko. Bar tako je bilo kod prijašnje predstave.

Požurite sa odlukom jer karte za Miffy planu brže nego one za hokej..

Iste možete rezervirati i nabaviti a ujedno se informirati o drugim predstavama na odličnoj i informativnoj strani kazališta Trešnja...

Vidimo se u kazalištu :-)

www.slogica.com.hr

10.09.2010. u 12:02 | 1 Komentara | Print | # | ^

Genijalna noć šišmiša u Zoo-u



Ne mogu reći da nešto posebno volim šišmiše, zapravo to nisam mogao do jučer. Danas ih obožavamo i moja mala princeza i ja.. Bili smo na genijalno organiziranoj „Noći šišmiša u Zagrebačkom zoološkom vrtu“…


A u principu nam se nije ni išlo. Čak nas je malo kišice obeshrabrilo na samom ulazu u Zagrebački zološki vrt gdje se cijelo događanje ugnijezdilo. Ne možemo reći da nismo voljeli šišmiše. Jednostavno nam je bilo svejedno. Više nije... Nakon dva sata muvanja po dijelu vrta posvećenoga šišmišima obožavamo ova krilata noćna bića...

A što nam je ponuđeno, zasigurno se pitate?! Pa navikli na sjajne "evente" koji se sastoje od papira i olovke (ili ako organizator eventa nema djecu – flomastere) i puno PR tekstova koji nemaju veze sa stvarnim događanjem, došli smo u raj.

Ako vam kažem da smo bili tamo tri sata i nismo vidjeli niti jedno dijete da plače, dali vam je sve jasnije??

Naravno da djeca nisu plakala kada su bila zaokupljena životinjama iz vrta. Zatim su se morali igrati cool igrice tipa šišmiš/leptir, ograđeni sjenom. Tu je bilo krdo inteligentnih i zabavih radionica. Napravili smo rajf iz kojeg strše mali šišmiši, pa smo ljepili šišmiša za prst. Tu su bile likovne radionice na kojim smo crtali šišmiše, rezali maske i postajali šišmiši. Ili smo radili traku za čelo, naravno sa šišmišom ili smo radili duge uši koji nas je pretvorio u Navi-je (Avatar) iako sumnjam da su organizatori to htjeli.

Kada smo skončali sa tim djelom trčali smo na maskenbal i malo plesali a malo gledali bebu tuljana koji je bio jednako uzbuđen kao ljudske bebe i izvodio neku svoju predstavu.

Ili smo se prijavljivali na vođene ture po zološkom u kojima smo sa čudnom spravom slušali što nam šišmiši pričaju.

Ček malo, mislim da smo i pecali ribe. Jesmo, jesmo...

Tu je bio i krug bubnjeva po kojima su klinci lupali kao ludi i uživali ko mali prasci u blatu. Striček im je čak pokazao kako se bubnja. I ne biste vjerovali, klinci su ga pratili (dobro bilo je tu i starijih, no oni su bili u manjini).

Otišli smo i vidjeti kako Žanamari Lalić cijuka nešto o podavanju svojih dijelova tijela kome-čemu, naravno njemu. No djeca baš i ne vole istu. Tate su si pogledali stas nogate pjevačice.

I onda se pitate zašto niti jedno dijete nije plakalo. Pa nije imalo vremena..

I ako ne volite šišmiše ili ste ravnodušni prema istima ili ih obožavate, svejedno... Slijedeće godine nemojte propustiti ovo događanje koje će biti početkom rujna...

PS: Ipak je bio neko uplakan.. JA... Fotoaparat, low battery, OK imam ja mobitel sa dobrim fotićem... Out of battery.. Šmrk. Srećom na sajtu od ZOO-a ima puno fokti sa ovog događanja...

www.slogica.com.hr

07.09.2010. u 10:09 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (7)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (7)
Ožujak 2010 (12)
Veljača 2010 (10)
Siječanj 2010 (8)
Prosinac 2009 (6)


Komentari da/ne?

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic

Roditeljstvo... Savjeti za preživjeti i biti sretan roditelj. A time imati i sretno dijete...


Podržavamo...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Slogica



Free Counters




Linkovi

www.slogica.com.hr
Slogica - stolica za vaše sretno dijete