pisma sinovima

srijeda, 27.07.2005.

NEĆU VIŠE PLAKATI

Maleni moji. Evo već danima pokušavam stupit u kontakt s vašom majkom. Ne želi nikakav kontakt ni razgovor o ičemu. Lipo smo se dogovorili prije više od misec dana da ćemo se vidit kada joj bude godišnji. Nisan računa na to da joj dolaze mama i sestra i da će biti potpuno pod njihovim utjecajem. Sad kad malo analiziran njih dvi sve mi je jasno. O njihovim odnosima s muževima ću vam pisat drugi put.
Znan da ako se sada ne vidimo da će se ovo sve skupa zakomplicirat u nedogled. Toliko san je puta molija i preklinja da razmisli, da toliko ima stvari koje moramo riješiti. U stvari ne moramo ništa sada rješavati, samo da imamo nekakve smjernice naših budućih života. Da se dogovorimo kako dalje. Ipak imam mnoga prava i obaveze koje bi želio razriješiti.
Rekla je da put do Zagreba košta 1500 kuna. Da ne namjerava trošiti novac na gluposti. Odmah san joj ponudija da joj uplatim dio novca na račun, da podijelimo troškove. Zanimljivo mi je to kako put do Zagreba nije bio toliko skup, kada sam dolazio po njenu sestru i vraćao je natrag u Zagreb. Nije bilo ni skupo kada sam tebe Uta toliko puta vozio u Zagreb kod nekakvih nadr liječnika da bi se liječio od bolesti koje nisi ni imao. O tome ću drugi put, to je opet priča za sebe.
Maleni moji vrlo mi je žao što nas sve skupa dovodi u ovakvu situaciju. Mora joj biti jasno da nije pošteno da živim ovako kao prosjak, dok se njih tri dole razmeću. Tražija san samo razgovor, ništa više. Znan, tražija san razgovor sve ove godine, zašto bi ga sada dobija? Jedino šta san od nje moga dobit, to je bija razgovor s ulicom.
Maleni moji u svim mojim budućim radnjama pazit ću da u niti jednom trenutku ne bude ugrožena vaša sigurnost ni egzistencija. Zašto to radi? Pa zna da znam na tako fin, elegantan način riješiti mnoge stvari a da sve bude u okviru zakona. Poznaje me vrlo dobro.
Maleni moji, više neću plakati nad našom sudbinom. Sada krečem s konkretnim potezima.

- 16:38 - Komentari (2) - Isprintaj - #

PONOVNO SAM POKUŠA

Maleni moji. Ponovno sam pokušao stupiti u kontakt s vašom majkom. Odgovorila mi je samo da je obavijestila policiju da je uznemiravam. Uznemiravam? Ne znam šta bi reka. Kada sam je zvao na telefon, javila mi se njezina sestra i rekla samo da ona ne želi razgovarati sa mnom.
Izgubija san totalno razum. Više ne mogu normalno rasuđivati. Postao sam poput ranjene zvijeri. Ako mi se uskoro ne javi nazvat ću Matinu ženu i sve joj isprićati. Maleni moji, znan da to nije pametno. Znan da nije pošteno da se uništi još jedan brak. Znan da nije dobro da još dva sina žine bez oca. Znan da nebi volija da još jedan otac ne može vidit svoje sinove, ka šta ja vas ne mogu vidit.
On je poznati vaterpolista. Sićan se kako je vaša majka brižno čuvala novine, mislim da je bila Glorija, u kojoj je izašao na dva lista sa svojom obitelji. Žena mu radi u banci, zajedno s mojim prijateljem.
Znam da to nije u redu. Znam da nije pošteno prema njegovoj djeci. Nekako ih doživljavam kao i vas.
Već san van pisa da njemu ništa ne zamjeram. Ma ne zamjeram ni vašoj majci. Dogodilo se, svi smo mi ljudi. Vrlina je moći oprostiti. Samo ne mogu razumjeti zašto me pustila da polako umirem godinu i po. Zašto mi nije pružila ruku koju sam tako trebao. Zašto me nije zagrlila i rekla bit će sve u redu. Zašto me morala onda kada sam bio na rubu gurati nogama. Tako sam je trebao. Njoj je jedino bilo važno koje će slike objesiti na zid stana, da se može hvaliti kako se ona sve uredila i kako ima ukusa za estetiku. Maleni moji otiša san zbog toga da nebi skoćija kroz prozor zajedno s tim njenim slikama. Znam da bi joj bilo jako žao tih slika, jer joj ih je poklonija nekakav momak koji je zajedno s njom studirao.
Ako mi se uskoro ne javi, biti će vrlo iznenađena. Neće mi se više okolo šepurit.

- 05:30 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 26.07.2005.

SRETAN IMENDAN

Ane, mišu moj mali, sretan ti imendan.
p.s. šta ste učili iz glazbenog?

- 20:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.07.2005.

NE DOZVOLJAVA DA VAS VIDIM

Maleni moji. Ponovno san na rubu. Zna san šta će se dogodit. Došle su joj mater i sestra. Stan je sigurno već prepisala na njih. Nakon mog upornog slanja poruka javila mi je da neće doći i da me više nikada ne želi vidit. Predložija san joj da ja dođen doli da vas vidin. Na to mi je rekla da ako dođen da će zvat policiju. Nije mi jasno zašto. Ja nikad u životu nisan mrava zgazija. Nikad nisan podiga glas. Ona mi sada neda da vas vidim i prijeti mi policijon. Ne mogu virovat. Jeli ona luda ili je bezosjećajno čudovište. Šta da radin? Da dođen doli pa da priredi scenu s policijon. Nebi tija da doživite takve šokove. Ja san ih u djetinjstvu ima sasvim dovoljno. Ne mogu virovat da san moga volit takvo čudovište od žene.
Maleni moji, mi muškarci smo nekad takve budale. Cili brak nisan zna s kim živim. Osam godina me vrtila oko malog prsta. Zamislite koja san budala bija. Ja bi joj i dalje virova da joj nisan snima telefonske razgovore. Zamislite kako mi je bilo kad san je ćuja kako govori sestri da će se malo smirit, pa kad ja više ne buden sumnja da će i dalje nastavit sa Maton Matićem.
Znan da san i dalje budala jer bi svako normalan otiša doli i polomija joj obe ruke. Maleni moji, toliko vas volim da nikad u životu neću napravit ništa šta bi moglo imalo poremetit vaš mir.
Uta moj. Uskoro ti je rođendan. Šta da radin. Da te nazovem? Da ti nešto pošaljen? Da dođen? Znan šta god da napravin neće bit dobro. Nebi tija remetit tvoj mir. Ako dođen doli ona će popizdit. Počet će radit pizdarije. Zvat će policiju. Ako te nazoven ili mi te neće dat ili ćeš doživit šok kada me čuješ. Ako ti pošaljen poklon, bacit će ga u smeće. Maleni moj, moja sestra vam je poslala poklone, prošle godine za Božić. Završili su u smeću. Nisan niti vidija šta je bilo unutra. Ona je bezosjećajno čudovište.
Ne znam šta san joj loše učinija. Varala me sve godine braka. Ne znam čiji je mlađi sin. Ako bude sportaš imat ćemo vaterpolistu. Sve u braku šta smo stekli otela mi je. Ne dozvoljava mi da vas vidim. Prijeti policijom. Živin ka pas. Jedva da iman za kruv. Nosin one jedne gaće u kojima san otiša. Raspale su se na meni. Iman dvi majice. Jedna se suši a drugu nosin. Izgledan ka prosijak. U stvari i jesan prosijak.
Nisan van pisa kako san ima sukob s skitnicom, kolegom. Ako u gradu vidite nekakvo stablo s jestivim plodovima, tada znajte da ono ima svog vlasnika. Ima svog skitnicu koji polaže pravo na njega. Tako san ja vidija one male okrugle žute šljive. Kod nas ih zovemo srdeline. Bija san gladan. Nikad neću zaboravit onaj metalni okus u ustima od ispušnih plinova. Onaj sram dok te neko gleda kako hlapljivo jedeš. Tada je doša on. Skitnica koja po nekom nepisanom pravilu polaže pravo na to stablo. Nikad u životu neću zaboravit taj izraz lica. Pogled pun mržnje, bijesa, očaja i beznađa. Kroz pogled san mu vidija prazninu duše. Došlo je do fizičkog obračuna. U ruci je ima nekakav štap. Krenija je prema meni. Uspija san izbjeć udarac. Napravija san mu polugu na ruci i bacija ga na pod. Dok je leža blokira san mu ruku i u očima vidija suze. Nisu to bile suze zbog fizičkog bola. To su suze koje same teku iz najmračnijih dijelova naše duše. Pustija san ga da se digne. Sili smo na klupu. Da san mu cigaret. Skupa smo plakali. Nismo ništa rekli. Znan da san tada dobija pravo na šljivu, ali san mu je ipak ostavija. Bila mi je muka od zelenih plodova i metalnog okusa u ustima.
Nisan van pisa da me borilačka vještina koju san poćeja doli trenirat nekako održala u životu. Zbog nje san uspija sačuvat zdrav razum. Ovdje sam se puno posvetija treninzima, tako da nisan ima većih problema u ovom svijetu za kojeg nisam ni znao da postoji. O vještini ću vam pisat drugom prilikom.
Maleni moji. Koja san ja budala. Kad san dozna za sve šta se događalo ja san joj isti trenutak sve oprostija. Čak je nisan ni tražija da mi objasni. Nisan tija da mi laže. Govorija san joj da mi ne treba ništa objašnjavat. Objasnit će mi kasnije. Za godinu dvije pet deset. Nije bitno. Samo san je molija da prestane. Sve joj mogu oprostit. Samo joj ne mogu oprostit to šta me gledala godinu i po kako propadam. Gledala me kako iz dana u dan venem. Godinu i po praktički nisam izlazija iz kuće. Nije mi tila pomoć. Nije me tila niti saslušat. Nisam nikako dolazija u firmu.. Tamo je vlada potpuni haos. Drugi put ću van pisat kako su me radnici pokrali. Čak ponekad pomislim da postoji veza između vaše majke i mojih bivših radnika. Naime oni su u vezi još i dan danas. Razlog nikako ne mogu dokučit. Kad sam pokuša potez očajnika. Kad san otiša kod psihijatra. Svima je to ispričala. Neka svi znaju ko je ovde lud. Znan lud san ja jer san je odma triba uvatit za vrat i prislonit na zid. Nisan to napravija jer mrzim bilo kakvo nasilje. Toga san se nagleda kod svog oca i sebi san reka da nikad neću ništa slično sebi dopustit. Zamislite čovika koji kad dozna da je živija u iluziji ne razbije niti pijat. Koji pošteno ni ne zaviče. Zamislite kolika je to količina emocija koje čovik mora spremit u sebe i ne dozvolit da izađu vanka. To me totalno izilo dušu mi je uzelo. Pomalo san umira dok se ona okolo razbacivala i mislila u sebi kako me zajebala. Priznajen zajebala me totalno. Šta ću takav sam. Volija san je. Oprostija san joj. Sad mi neda niti da vas vidin. Samo mi nije jasno koji kurac nisan još skinija ovaj vjenčani prsten.
Maleni moji. Stojin na rubu. Neznan šta bi. Zva san centar za psihološku pomoć. Mogu me primit tek idući tjedan. Zamislite idući tjedan i to još ne znaju koji dan. Dali mogu do idućeg tjedna, neznam kojeg dana mogu stat na samom rubu. Vrti mi se u glavi od pogleda u ponor. Savjetovali su mi da se javim na hitni prijem psihijatrijske bolnice. Pa ja nemam niti zdravstveno osiguranje. Oče li mi obuć onu košulju i dat mi šaku tableta? Oče li me tit pustit vanka? Koga ču vidit unutra. Totalne luđake ili ljude koji su ka i ja. Ne znan možda mi je i misto tamo. Ipak nekako mislin da mi je potreban samo iskren razgovor. Potrebno mi je da mi neko objasni zašto mi to radi. Šta san joj skrivija? Zašto mi neda da vas vidin?
Znan da bi tila da napravin ono najgore. Onda bi bila mirna i mogla bi reć da san i onako bija lud. Drži me još onaj naš Dalmatinski dišpet. Nedan joj gušta. Vidit čemo se mi maleni moji. Zaglit ću vas i izljubit. Ponovno čemo se skupa igrat, pivat, smijat. Maleni moji živim za taj trenutak. Samo da tada budete još uvijek maleni. Volija bi da ova pisma nikad ne pročitate. Sve nekako mislin da će ovo proć ka ružan san. Još uvik čujen vaše glasove. Osječam vaš dodir.
Znajte maleni moji, koliko se god vaša majka protiv toga borila, vi ste uvijek pored mene.

- 23:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ZAŠTO?

Zašto mi to radi?

- 15:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.07.2005.

DOSADAN SI

Lipi moji, nisan van dugo pisa. Radin svaki dan od 9 u jutro do 12 navečer. Posal je dosta težak i stresan. Neznan jeli gore kad pada kiša ili kad je sunce. Nisu neki novci ali je isplata svaki dan. Tako da sada imam novca za stan i hranu.
15.07. san se s porukama ćuja s vašom majkom. Dogovorili smo se da ćemo se nač oko 30.07. Tada je ona na godišnjem. Rekla mi je da nebi bilo pametno da i vas povede da vas vidim.
Danas san joj opet pisa da provjerim dali se stvarno namjerava vidit sa mnom. Nakon više poruka i nakon nekoliko sati poslala mi je poruku DOSADAN SI i to ovako velikin slovima. Maleni moji virujte mi da mi nije vas ne bi joj bija dosadan. Život bi joj učinija jako zanimljivim.
Sutra bi triba reć svom poslodavcu kada i koliko ću tribat slobodno. Ne znan šta ću mu reć, jer iz poruke DOSADAN SI teško da mogu zaključiti dali i kada se želi vidjet sa menom.
U stvari znam što namjerava. Sada joj dolaze mama i sestra iz Njemačke. I stan koji smo kupili će prepisat na neku od njih jer dok smo bili skupa nisu bili riješeni papiri. Ona je još prije tri godine tila da stan koji smo kupovali glasi na njenu sestru ??? Kad to riješi vjerojatno se i neće tit vidit. Postigla je ono šta je tila.

- 02:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 02.07.2005.

ČUJA SAN TE

Maleni moji. Ponovno san pokušava uspostavit kontakt s vašom majkom. Slao sam poruke, poziva san je na mobitel. Neće da se javi. U zadnjoj poruci san je pita dali oće da kontaktiramo ili želi da se više nikada ne javim. Ništa mi nije odgovorila. Neće ni da digne slušalicu na mobitelu.
Tada san ućinija ono šta me slomilo. Nazva san vas u stan. Čuja san halo. Ti si se javija Uta moj. Nisan moga reć niti rići. Spustija san slušalicu. Samo da znaš da san to bija ja. Tvoj tajo. Nisan ti tija remetit tvoj život. Nisan tija da doživiš šok jer znan da ne možemo bit skupa. Vaša majka će vidjeti na pokazivaču dolaznih poziva da san to bija ja. Volija bi da van to ne reče. Ne bi tija da van remetin život.
Toliko san ljut na nju. Ostavija san joj sve šta smo stekli. Cili brak je bija lažan. Lagala me sve ove godine. Sad neće ni da mi se javi. Neće niti da mi reče kako ste.
Posla san link na pisma koja su namijenjena vama, ljudima u njezinoj firmi, te nekim ljudima koje poznajemo. Čim budem imao novaca poslat ću im i telefonske razgovore vaše majke. Moram kupiti baterije.
Zašto neće ni da mi se javi?

- 17:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

brojač

OPIS BLOGA

  • taica@net.hr