Image Hosted by ImageShack.us

ROKA 470 - JEDRENJE, KAJAK, MTB, TREKING, BIVAKIRANJE..

četvrtak, 06.09.2007.

CRES MERAG-BELI

Image Hosted by ImageShack.us

Plan je skovan na brzinu i na «ziher» : nakon nedeljnje biciklijade na Risnjak idemo put Punta na Krku gdje ćemo kod frendovih staraca ostaviti bajkove, a onda put Cresa.
I tako nakon što smo ostavili bajkove , okupali se i našopingirali u Zumku otišli smo se negdje skrasiti za noć. Putem za trajektno pristanište Valbisku pogled nam privlači putokaz za selo Pinezići. Silazimo dolje pa od parkinga iza groblja odabiremo rađe prilaz lučici i improvizirano parkiralište. I onda se dogodilo: da su Pinezići ostali bez istih – naime po običaju spavanja na divljaka, čorili smo u autu što je uz jutarnje rastezanje i pranje zubi u luci izazvalo val nezadovoljstva i bijesa među prekrasnim gostoljubivim domaćim življem za izgubljenim noćenjem i našom drskošću – kaj im mi možemo pa pali su i ozbiljnjiji od njih.
Image Hosted by ImageShack.us

Buđeta radi auto stavljamo na Krku pa naloudani
ko mazge čamcima i opremom prebacujemo se trajktom na Cres. Pumpamo čamce , krećemo. Naravno već nakon pola sata plovidbe znamo da nismo pogriješili – Cres opet po tko zna koji put daje svoju prirodnu tako raskošno. Maštovitu stjenovitu obalu ukrašenu bezbrojnim netaknutim čistim šljunkovitim žalima. Tura nam je neodređena ali cilj jasan – užitak u mirnoj netaknutoj prirodi. Dan je topao, a voda prekrasno čista i ugodna. Lagani sjeveroistočni povjetarac tek neznatno mreška more i daje ugodnu rashladu.
Image Hosted by ImageShack.us

Nizamo plaže i plažice, kupanje i veslanje, mir i tišinu. Iz mora iskaču jata iglica dok na nebu štekću supovi. Malobrojni turisti nenametljivo dijele naše užitke.
Nakon 15-tak km došli smo do pred Beli gdje na prekrasnom žalu bivakiramo. Večerica, crno vino, knjiga, šum mora i zvuk prirode pa snovi, dugi i ugodni. Tople zrake jarko žute kugle tek podignute na istoku izvlače nas iz okrepljuječeg sna. Mir i spokoj remete tek poneki daljinom izmoreni zvuci užurbane trajektne linije. Veslamo natrag prema Meragu, nadmetajući se u izmišljajući imena žalima: Naša, Naseljena, Mirna, Šumica, Do nje, Gudura, 25-ta…. U podne siječemo «rutu trgovačkih brodova» pa vrijeme do polaska trajekta istražujemo obalu prema jugu. Nije loša – ima tu materijala za do godine.
Image Hosted by ImageShack.us


- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>