Pravila života

ponedjeljak, 27.02.2012.

Svaki je put samo put i nema ničeg lošeg, ni za nas ni za druge, ako ga odbacimo jer nam tako nalaže srce

Naš unutarnji glas, naša savjest, svakog se dana trudi da je jasno čujemo. Lako je odlučiti da slušamo ako smo stekli povjerenje u te poruke našeg srca. Nema nepromijenjivog puta koji moramo slijediti u životu, ali neki su putevi za nas bolji od drugih. Neki će se putevi lakše ispreplesti s putevima naših suputnika. Svi se krećemo prema istom odredištu.
Kako je dobro znati da u nama postoji odašiljač poruka koji unaprijed poznaje naše današnje potrebe i smijer koji nam donosi najveći napredak. Mi nismo samotni i zaboravni. Postojimo s razlogom i svoju svrhu možemo ispuniti ako slušamo poruke svoga srca. Hodamo li tiho čut ćemo riječi što se oblikuju u nama.

27.02.2012. u 11:24 • 0 KomentaraPrint#

petak, 24.02.2012.

Želite li dobro živjeti, morate pronaći sebe

Što više bježimo od sebe, to manje uživamo u mogućnostima koje nam nudi svaki novi dan. Kad živimo daleko od vlastita središta, udaljeni smo i od ljudi oko sebe. Sreća piostaje neuhvatljiva kad smo na odstojanju od sebe i od drugih.
Pronalaženje sebe i ukidanje tog odstojanja je nusproizvod sastavljanja unutarnjeg inventara. Moramo spoznati svoju cjelovitost i prije negoli počnemo uživati u sebi. A taj užitak donosi olakšanje, slobodu i spremnost da prihvatimo izazove koji dolaze.
Samoprihvaćanje rađa ljubav prema sebi - nužan preduvjet za dobar život. Ona je u našem domašaju. Moramo samo donijeti odluku i pružiti ruku.

24.02.2012. u 11:25 • 0 KomentaraPrint#

petak, 17.02.2012.

Ljubav znači da se više brinemo za drugoga nego za sebe

Ljubav prema sebi zdrava je i nužna ako želimo imati snage i samopouzdanja da svaki dan kranemo u nova iskustva. Kada je iskrena, rađa i suosjećanje prema drugima koji dijele naša iskustva. Obuzetost samo sobom nije ljubav prema sebi.
Naša je slika o životu veoma iskrivljena kad vječito sebe guramo u središte svakog iskustva. Kad mislimo samo o tome kako se neka situacija odražava na naš život, možda propuštamo lekciju koju bismo iz nje trebali naučiti. Budemo li umjesto toga suosjećajno promatrali potrebe i frustracije onih koji dijele naše iskustvo, naći ćemo rješenje i izazvati uzajamnu zahvalnost koja olakšava svako izražavanje ljubavi.
Kad s ljubavlju i prihvaćanjem pristupamo svojim suputnicima, i mi osjećamo dublju ljubav.

17.02.2012. u 10:44 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 14.02.2012.

Korijeni mojeg očaja bili su preduboki da bi ih izliječile riječi

Naša kultura veliku važnost pridaje rijačima. Gotovo smo svi riječima dali moć da nas povrijede, ali i da nas izliječe. Mnogi izgovaraju molitve koje imaju osobito značenje, donose utjehu i povezuju s duhovnom biti.
No, život zadaje rane koje se ne mogu iscijeliti ni tim dragocjenim, blagodatnim riječima. Za mnoge od nas postojat će trenuci kad će nam trebati sva snaga samo da bismi izdržali, preživjeli iz trenutka u trenutak. U takvim trenucima, tišina ima veću moć nego riječi. Ranjeni duh zazire od riječi. One nikad ne mogu izreći sve što želimo, a uvijek sa sobom donose svijet. Moramo njegovati mir koji se nalazi iza riječi. On ima moć da nas nahrani, i da ta tišina može iscijeliti ranjenu dušu.

14.02.2012. u 12:21 • 0 KomentaraPrint#

Sve se na ovom svijetu mijenja, osim dobrih i loših djela ona nas prate kao što tijelo prati sjenu

Naš identitet, naše biće, u svakom je trenutku sklop svega što smo bili u prošlosti. Neki su nam naši postupci donijeli veću mudrost. Drugi nas progone jer se nismo potrudili koliko smo mogli. Ali, svi su naši postupci pridonijeli razvoju i određuju naš izbor da danas postupamo časno.
Za emocionalnu zrelost nužno je prihvaćanje svojeg ukupnog ja. Dok se god sramimo zbog prošlih postupaka, nećemo se moć pomaknuti. Za prošlost ćemo se najbolje iskupiti sadašnjim odgovornim ponašanjem. Prava je sreća što nam svaki trenutak nudi obilje mogućnosti da se popravimo.

14.02.2012. u 12:11 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 06.02.2012.

Ne sanjajte o tome kako utjećete na druge, mislite o stvarima samim po sebi

Jedna je vrsta plana unaprijed osuđena na propast - to je naš plan za nekoga drugog. Iskusan uzgaivač može prilično točno predvidjeti budućnost psića s pedigreom, ali djete je nešto posve drugo. Svaki odnos koji se gradi na našim očekivanjima petvorit će se u ogorčenu borbu, razočaranje ili oboje.
Postoji samo jedna osoba na čiji život imamo velik i poztivan utjecaj, a to smo mi sami. Štoviše, zaslužili smo vlastitu podršku. Bogato ćemo sami sebe nagraditi za trud. Sve što uspijemo učinit za sebe ostat će nam. Što više budemo ućili, postajat ćemo mudriji.
Stvari po sebi su stvarni djelova našeg života: naš posao, naša zabava, naši odnosi, naš duhovni rast. Oni zaslužuju naš trud. Što više budemo postajali ono što želimo biti, otkrivat ćemo područja u kojima želimo živjeti i naučiti se radovati onima koji ih sa nama djele. Ono što uložimo u sebe nikada nije baćeno.

06.02.2012. u 10:24 • 0 KomentaraPrint#

subota, 04.02.2012.

Svaku istinu koju spoznamo treba dati svijetu, a ne zadržati samo za sebe

Ponekad nam se čini da smo čuvari krhke, ugrožene civilizacije. Da nije nas, sve bi bilo izbubljeno. Takav je osjećaj signal da bismo trebali provjeriti svoju stvarnost, usporediti je s onom nekoga kome vjerujemo. Rijetko imamo monopol nad istinom.
Ali, zajednička predanost istini moćna je i jača naš duh. Gotovo svi osjećamo potrebu da tu predanost izrazimo, bilo odlaskom na bogoslužje ili u razgovoru sa prijateljima. Istina je često proces, odnos između nas i drugih, i dijeljenjem dobiva punoću i sjaj.

04.02.2012. u 11:00 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 02.02.2012.

Bog stvara čovjek preraspoređuje

Život nas poziva da se ponašamo na nove, neočekivane načine. Potrebno je da se samo usredotočimo na svoju unutarnju viziju u spoju s izvanjskom stvarnošću.. Komponente za postizanje svakog cilja u našem su domašaju i samo čekaju da ih otkrijemo.
Bit će nam mnogo lakše kad shvatimo da je sve situacije moguće riješiti - ne moramo dugo ostati u mraku. Kao što postojimo mi, postoje i svi elementi nužni za rješavanje svakog problema i nalaženje novog puta. Naša je zadaća odabrati one koji daju zadovoljavajući rezultat. A svima nam je dana sposobnost da ispravno odaberemo.

02.02.2012. u 11:58 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>< veljača, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29        

Svibanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (8)
Siječanj 2012 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (6)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (10)
Studeni 2008 (33)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Blog opisuje moja viđenja življenja kroz tekstove
Svaki naslov donosi zraku prosvjetljenja, utješnu misao, novi pristup ili oazu spokoja.mahwavemahwavemahwave

Za one koji žele više:
videoton6@gmail.com


Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis
Hit Counter
Hit Counter

UVOD U BLOG

Potrebna je snaga da bismo poletno zakoračili u svaki novi dan. Nekih ja dana imamo više, a nekih manje, ali svaki je dan zahtjevan. Iz osobnog iskustva znamo da nam unutarnje uravnoteženje olakšava zadovoljenje tih zahtjeva. Uravnotežiti se znači osjetiti svoje mjesto u širim zbivanjima i vjerovati u ispravnost svih iskustava koji dolaze.
Nadam se da će Vam ovi kratki tekstovi pomoći da nađete svoje mjesto i time prizovete sile koje će Vam olakšati život. Preuzimanje odgovornosti za vlastiti život, vjera u ispravnost plana - ma kako nazvali višu silu koja je njegov izvor - i trud da budemo najbolji što možemo biti - to su ciljevi koji nas jačaju još dok ih pokušavamo ostvariti.
Nekih dana koračamo hrabro, a nekih oprezno. Važnost je putovanja u tome što smo se na njega otputili, sami, a ipak zagonetno povezani.


kisskisskisskisskiss

Pametne misli i narodne poslovice

I kad ti je najteže ne zaboravi da si čovjek i da to moraš ostati
yesyes
Dva su dana na koje nikako ne mogu utjecati - jučer i sutra
winkwink
Živi svaki dan života kao da ti je zadnji, jednom ćeš biti u pravu
naughtynaughty
Vrijeme je skupocjeno. Ne čekaj na prikladnije vrijeme, jer nisi siguran da ćeš ga ponovo imati
sretansretan
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darivao, nego prodao. (Dostojevski)
kisskiss
Bolje je s mudrim plakati, nego sa budalom pjevati:
mahmah
Da bismo nekoga dolično voljeli, treba ga tako voljeti kao da će sutra umrijeti
zujozujo
Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci
blablablabla
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan
pjevapjeva
Najsretniji je onaj čovjek koji je učinio sretnima najviše drugih ljudi
nutnut
Budućnost pripada onima, koji vjeruju u ljepotu svojih snova
winkwink
Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se