LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

I u Pitomači akcija „Manje oružja - manje tragedija" - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

01.12.2009., utorak

I u Pitomači akcija „Manje oružja - manje tragedija"

Shodno Zakonu o oružju i akciji MUP-a u prikupljanju nelegalnog oružja, u subotu, 5. prosinca 2009. godine u vremenu od 9.00 do 13.00 sati na području Županije virovitičko - podravske, biti će provedena akcija „Manje oružja - manje tragedija", gdje će se građani sa željom vračanja nelegalnog oružja, moći obratiti policijskim službenicima na punktovima i to u:

- gradu Virovitici, ul. F. Rusana, kod Gradske tržnice

- gradu Slatina, ul. I.G. Kovačića, prostorije DVD

- gradu Orahovica, ul. K. Zvonimira, prostorije DVD,

- mjestu Pitomača, ul. Štrosmajerova, prostorije Šumarije

- mjestu Čačinci, ul. Glavna, prostorije DVD

- mjestu Voćin, prostorije Privremene stacionirane Policijske ispostave Voćin

- mjestu Suhopolje, Trg Sv. Terezije, prostorije Hrvatskog doma u Suhopolju

Na punktovima će građani uz prigodne info - materijale, od policijskih službenika dobiti i sve informacije o načinu vračanja oružja, a biti će podijeljeni i prigodni pokloni (majice, kemijske olovke i dr.).

O uspješnosti ove akcije, govori i podatak da je od 1. rujna 2007. godine pa do danas, na području PU virovitičko - podravske, dragovoljno predano 37 kom. raznog automatskog oružja, 4.037 raznog rasprskavajućeg oružja, 42 kom. raznog dugog i kratkog oružja, 53,58 kg eksploziva i 31.831 kom. raznog streljiva, što dovoljno govori o velikoj volji građana u vračanju zaostalog nelegalnog oružja.

Stupanjem na snagu novog Zakona o oružju, kojim je ponovno dozvoljeno, bez sankcija vračanje oružja u nelegalnom posjedu, na području Županije virovitičko - podravske, brojni građani koji su imali nelegalno oružje u posjedu, uočili su sve dobre strane ove akcije, te su shodno tome postupili po svojoj savjesti i djelatnicima za protueksplozijsku zaštitu ove PU, vratili nelegalno oružje, koje je ostalo u njihovom posjedu još od domovinskog rata.

Također, ima i onih koji bez razloga imaju strah od vračanja takovog oružja policijskim službenicima, pa je u nekoliko slučaja primijećeno da se od strane neodgovornih građana nekontrolirano odbacuje nelegalno vatreno oružje, minsko - eksplozivna sredstva i streljivo uz prometnice i na smetlištima.
Nekontrolirano odbačeno oružje, a naročito eksplozivna sredstva, predstavljaju veliku opasnost za ljude, koji u slučaju nailaska na ista, mogu nehotičnim ili namjernim dodirom, zadobiti teške ozljede ili smrtno stradati.


Apel prema građanima
:
Pozivaju se građani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, koja su zaostala od domovinskog rata, a boje se vratiti, da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će ista i preuzeti.
Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije.


ViroviticaNet

- 19:39 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.