LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Biskup Mrzljak u Pitomači predvodi slavlje polaganja zavjeta Služavki Malog Isusa - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

10.08.2008., nedjelja

Biskup Mrzljak u Pitomači predvodi slavlje polaganja zavjeta Služavki Malog Isusa

Družba Sestara Služavki malog Isusa
Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će u petak 15. kolovoza na svetkovinu Uznesenja BDM u župnoj crkvi sv. Vida u Pitomači u 17 sati misno slavlje, tijekom kojeg će više sestara zagrebačke provincije Družbe sestara Služavki Malog Isusa položiti ili obnoviti svoje redovničke zavjete.

Svoje prve zavjete položit će s. Suzana Barčan iz Pitomače, doživotne zavjete položit će s. Marina Dugalija iz Kloštra Podravskog, a četiri sestre obnovit će svoje zavjete. To su s. Ivana Kirin iz Podravskih Sesveta, s. Jasmina Kokotić iz Kloštra Podravskog, s. Rebeka Gačić iz Nove Gradiške i s. Leonarda Ferić iz Slavonskog Kobaša.

Služavke Malog Isusa u Pitomači djeluju od 1964. godine u kući koju je darovao domaći svećenik, a u njoj borave tri sestre na čelu sa s. Katarinom Penić, rodom iz Krašića, koje pomažu u župnom pastoralnom i katehetskom radu.

Samostan u Pitomači pripada zagrebačkoj provinciji Presvetog Srca Isusova i Marijina. Družbu je utemeljio prvi vrhbosanski nadbiskup i metropolit dr. Josip Stadler 24. listopada 1890. godine. Svoje djelovanje posvetile su njezi starijih, nemoćnih i bolesnih, skrbi o djeci i radu u župskom apostolatu. Služavke Malog Isusa njegovale su blaženog kardinala i mučenika Alojzija Stepinca u krašićkom zatočeništvu i bile su svjedoci njegove smrti.

Oko 430 sestara te družbe danas djeluje u više samostana u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u nekoliko europskih zemalja te u Kanadi, a sjedište vrhovne uprave družbe nalazi se u Zagrebu.
web stranice Varaždinske biskupije

- 08:22 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.