LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Zeleno srce: Report sa zadnja dva izleta - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

14.05.2008., srijeda

Zeleno srce: Report sa zadnja dva izleta

IZLET NA BABIČANKU - 4. svibnja 2008.
Nakon što smo morali odgoditi planinarenje na Risnjak zbog snijega na stazi, napokon aktivnosti.
Pedesetak zaljubljenika u prirodu i sportsku rekreaciju bicikliralo je do Babičanke.
Podijelili smo se u dvije grupe različite po sposobnostima i i kojekakvim drugim interesima. Jedna je vozila po BBSu i u povratku preko Kule do Male Črešnjevice, a druga se provlačila preko rampi na ravnom dijelu staze. Najljepše je bilo zajedničko druženje i pečenje kobasica na štapu. Nekima su se kobasice, zajedno sa štapom, zapalile pa su osvjetljavali pečenjaru. Uglavnom svega u izobilju osim vina kojeg je ubzo ponestalo. Živi bili pa, na godinu, ponovili.

zelenoSrce


IZLET BICIKLIMA NA JANKOVAC - 10. i 11. svibnja 2008.
E,ovo je već bilo mnogo izazovnije i napornije. Deset najhrabrijih članova društva upustilo se u pravu avanturu. Vozili smo u dva dana do Jankovca i natrag. Možda i nije mnogo u pređenim kilometrima ( 185 ) al je tura obilovala zahtjevnim uzbrdicama.
U odlasku išli smo preko Bušetine, Lukača, Gradine, Višnjice ( zgodno za kraće izlete ), Slatine, Čeralija i Slatinskog Drenovca. Dva dobra uspona asfaltom i na kraju 5 kilometara uzbrdo krasnim "makadamom" uz planinski potok. Da ne zaboravim napomenuti da smo cijelim putem imali zločesti vjetar u prsa. (91.5 km)
Na Jankovcu smo vrijeme prije spavanja kratili obilaskom jezera i kartanjem. Jedna od mlađih ekipa je u kartanju bila najbolja. Naravno, radilo se o kartaškoj sreći.
Drugi dan smo se mislili samo spustiti niz brijeg do Pitomače al smo ostali iznenađeni dosta zahtjevnim usponima. Vozili smo preko Voćina, Lisićina (arboretum), Huma, Levinovca, Pčelića. Borove, Rezovca, Virovitice (piva kod Duje), Bukovice i Vukosavljevice. (93.5 km)
Sve dosta zahtjevno ali na kraju ostaje prekrasan dojam izuzetne prirode i spoznaja da mi stariji još nismo za staro željezo, makar su nas mlađi često morali pričekavati.
(Jednom čak i između dva brijega) .

Na žalost izlet na isto odredište autobusom nije ostvaren zbog malog broja prijavljenih.
Nek vam bude žal!
foto i tekst:Zeleno srce.com

- 11:58 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.