LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

U lovu su kratke noge - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

29.12.2007., subota

U lovu su kratke noge

Fotografija iz lova na kojoj se vidi i haški optuženik general Mladen Markač snimljena je 22. prosinca 2007. u 17.21 sati, fotoaparatom Canon EOS 400D, koji je na tržište izbačen 24. kolovoza 2006. godine. Te podatke moguće je očitati u svakom kompjutorskom programu za pregledavanje i obradu digitalnih fotografija i nije potrebna nikakva posebna analiza da bi se utvrdilo jesu li fotografije snimljene ove, ili kako to naknadno tvrdi virovitička gradska uprava 2003. godine. Nota bene, spomenuta je gradska uprava fotografije poslala medijima, uključujući i zagrebačko dopisništvo Reutersa. Podatke o vremenu snimanja i marki fotoaparata koje svaka fotografija sadrži, moguće je i sakriti, tako da ne odu onome kome su fotografije poslane, no u virovitičkoj gradskoj upravi toga se očito nitko nije sjetio. Osim, ako možda nisu željeli podvaliti generalu Mladenu Markaču i ministru Ivici Kirinu, koji je zajedno s njim bio u lovu, pa su ih namjerno ostavili.

Kao što je poznato, general Markač u skladu s odlukom haškoga suda o puštanju da se brani sa slobode, ne smije se udaljavati iz Zagreba, mjesta svojeg prebivališta, a jedanput u tjednu dužan je javljati se nadležnoj Policijskoj upravi. No, kao strastveni lovac očito nije mogao odoljeti pozivu na drugi "Božićni lov", održan na Bilogori, na kojem su, uz ostale, bili i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, te predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik HDZ-a, Josip Đakić.

Kiro bio ovdje


Kad se fotografija poslana iz Grada Virovitice na osamdesetak adresa medijskih kuća u Hrvatskoj pojavila na jednom portalu i kad je postalo jasno da se Markač našao u velikim nevoljama zbog kojih bi mogao završiti u zatvoru, u Virovitici brže bolje pokušali su smisliti laž kako se ne radi o fotografijama snimljenim ove, već 2003. godine, a tu je laž podupro i Goran Mikuličić, generalov odvjetnik.

Naravno, kao i svaka laž i ova je imala kratke noge: podaci o fotografijama koji su zajedno s njima putovali apsolutno su vjerodostojno pokazali kada je i na koji način svaka od njih snimljena. Ona s Markačem, Kirinom i Đakićem snimljena je 22. prosinca ove godine u 17.21,06 sati. Ne samo, dakle, što je poznato kada je snimljena, već je navedeno i vrijeme i to iznimno precizno, u desetinku sekunde.

Posebno dojmljiva je činjenica da je general Mladen Markač, haški optuženik koji se brani sa slobode lovio u društvu ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, a zgodna je jer je haški tribunal strogo odredio Markaču da svoje kretanje usklađuje s policijom. Problem je tek u tome što administracija Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju i ostali promatrači koji koriste mozak ne mogu pojmiti da se haški osumnjičenik druži daleko od mjesta prebivališta s ministrom policije, koji u Haag šalje redovite mjesečne izvještaje o tome pridržava li se osumnjičenik uvjeta pod kojima se brani sa slobode.

Božićni lov organizirala je tvrtka Euro market VTC vlasnika i direktora Željka Obadića. Feralove informacije iz krugova dobro upoznatih sa svakidašnjicom Mladena Markača govore kako on vrijeme pretežito i krati u lovištima sjeverozapadne Hrvatske, među koja spada i ono na Bilogori koje je unajmio spomenuti Obadić. Markač se u lovu, povjereno nam je, pokušava otarasiti stresa i tmurnog raspoloženja koje ga je preplavilo otkako je zaprimio optužnicu iz nizozemske prijestolnice.

O društvenoj prihvatljivosti načina na koji ministar unutarnjih poslova, saborski zastupnik Đakić, Markač i ostali uglednici koje je okupio lovozakupnik Obadić krate božićne blagdane sve je rečeno u reakcijama organizacija za zaštitu životinja. Virovitičko poglavarstvo dostavilo je medijima niz fotografija o likvidaciji divljih svinja na Bilogori čije bi objavljivanje spadalo u domenu protuzakonitih rabota kao što su uznemiravanje građana i izazivanje javne sablazni. Tamošnja služba za odnose s javnošću zaista je posao odradila temeljito, kao, na žalost, i lovci koje je okupio Obadić.

D. Hedl
Feral

- 11:28 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.