25

četvrtak

kolovoz

2011

Ravnoteža između glave i srca...

Što je sloboda?
Sloboda je moć činiti dobro.Naglasak stavljam na ono moć.
Zašto?
Jer smo Mi svi prepuni nemoći, htjeli bi ali nemamo ni snage ni volje.
Imaš li ti snage i volje biti ŽENA u svojoj obitelji?Ne majka, ne supruga, ne prijateljica, ne kćerka, ne odgojiteljica,ne njegovateljica,, ne učiteljica,ne psihijatar,ne spremačica,ne kuharica i ne znam što se sve ne podrazumijeva danas pod tom riječju, nego žena. Što to zapravo, znači biti žena, i još k tomu slobodna?
Mi smo žene u svojoj želji za slobodom postale agresivne, rekla bi čak pohlepne, pa na silu želimo preuzeti stvar u svoje ruke, pa onda ako muškarac i hoće nešto napraviti mi to ne dopuštamo, samo zato da bi ga mogle okaraktezirati kao nesposobnog da napravi bilo što, kako bi mogle dokazati kako mi možemo sve i kako nam muškarci u biti nisu ni potrebni u obavljanju naših svakodnevnih poslova.
Žene su biće osjećaja, ona reagira srcem, intuitivno.Međutim muškarci su razumna bića i kod njih sve mora ići kroz mozak i oni djeluju kad im mozak kaže:"U redu, može!" I to je dobro.
Jedanput je jedan svećenik krasno rekao:"Majke rađaju djecu ali ih očevi rađaju svaki dan u trudu svojih ruku!"
Zbog žena su se vodili ratovi, padale vlade, abdicirali kraljevi, preko žene je svijet pao u grijeh, ali se preko žene i spasio.
Dakle sve nam to govori koliko su žene važne i vrijedne, ali samo ako sebe doživljavaju takvima. Ženi je potrebna pažnja i ljubav ali sve to ne možeš dobiti ako nemaš u sebi.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.