< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (3)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (9)
Veljača 2007 (10)
Siječanj 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv








Anita
Rođena sam u Splitu kraj starog Hajdukovog igrališta, i godinama sam nakon toga s ocem odlazila navijati za taj klub. Osnovnu i srednju školu završila sam u Imotskom a politologiju i novinarstvo na Političkim znanostima u Zagrebu. Još za vrijeme studija radila sam na Radio Samoboru a kao najmlađi izvjestitelj izvještavala sam za Slobodnu Dalmaciju iz Vlade, Sabora i Ureda predsjednika. Zadnjih godinu dana zaposlena sam u Večernjem listu gdje pratim politička zbivanja.

Linkovi

Skupo će ih stajati lov na veprove

27.12.2007., četvrtak

Nije u pitanju malograđanština nego prljava politička rabota.To je epilog slučaja Kirin-Markač. Na stranu što je ministar unutarnjih poslova morao voditi računa o svom položajukad je odlazio u lov na veprove, u blizini Virovitice, s haaškim optuženikom generalom Mladenom Markačem.

A i general je morao znati da odlazeći u lov,100 km od mjesta stanovanja, krši pravila haaškog suda po kojima je pušten da sa slobode čeka početaka suđenja.Nerazborito ponašanje ministra Kirina koje je dovelo u vrlo nezgodnu poziciju samu instituciju kojoj je na čelu,jer je upravo MUP dužan generala uhitiiti ako neovlašteno napušta mjesto prebivališta, nemože se opravdati niti činjenicom da su Kirin i Markač žrtve sukoba čelnika u Virovitici.

Jasno je da ni ministar Kirin a ni Markač nisu toliko neinformirani da ne znaju posljedice svog odlaksa u lov. Isto tako jasno je da je gardonačelnik Virovitice morao znati kakve će biti pravne implikacije objavljivanja spornih fotografija. A da ne spominjemo nemuštq objašnjanja kako su sporne fotografije nastala prije tri godine. To je bilo nepotrebno i amaterski kad danas,bez velikih predznanja, mnogi ljudi mogu sa sigiurnošću utvrditi datum nastanka fotografija.

Stoga će Markač privremenu slobodu zamijeniti najvjerojatnije zatvorom u Haagu a Kirin više neće biti ministar unutarnjihj poslova -jer teško da će Sanader olako preći preko jednog od najvećih ministrovih gafova.Tako će zahvaljujući osobnim nesmotrenostima ali i političkim igrama i podmetanjima popularni Kiro ostati bez ministarske fotelje.
Na stranu što nije primjereno da ministar sudjeluje u jednom tako brutalnom ritualu ubijanja životinja ipak je njegov potez politički puno opasniji i s dalekosežnim posljedicama za vjerodostojnost Hrvatske ali i položaja ostalih optuženih generala..
- 14:09 - Komentari (13) - Isprintaj - #

Trakavica se nastavlja

03.12.2007., ponedjeljak

Poslijeizborna trakavica se nastavlja. Mesić odbija priznati relativnog pobjednika proteklih izbora kao što odbija i razgovor o tome-kažu mi lideri nekih stranaka koji su proteklih dana hodočastili na Pantovčak. Očito se predsjedniku sviđa ona "tim gore pom činjenice" jer da je Zoran Milanović osvojio, i jedan zastupnički mandat više od HDZ-a , ovakvu dramu ne bismo imali. To je činjenica i na to upozoravaju i analitičari koji su lijevo poput Davora Gjenera. Štoviše Gjenero upozorava u današnjem Večernjaku na dvorske igre s Pantovčaka. Navodno je Mesić u razgovoru s Đurđom Adlešić i Josipom Friščićem želeći ih oraspoložiti i opustiti ispričao jedan vic o lisici ali nije izazvao smijeh nego kiseli osmijeh na licima lidera žuto- zelene koalicije.

No ima on u rukavu Jamba,koji može raditi pomutnju u HSS-u, a s kojim je u tijeku predizborne kampanje udario po IGH-u. Nije tajna da je Rojs te papire preko Jamba "doturio" Mesiću. Jer ako je u IGH-u postojao sukob interesa na to je Mesić mogao upozoravati zadnjih 5-6 godina a ne u jeku izbora. Bilo kako bilo za dobiti i sastaviti Vladu Milanović,od milja zvani doslijedni, odrekao se Ljube Jurčića ne trepnuvši. Civilizirani i dobroćudni profesor, sat nakon tog čina, priznao mi je u telefonskom razgovoru, kako je tu vijest trebao javnosti priopćiti on i da je bilo dogovoreno da to učini danas. Međutim politika je pragmatika i nema tu milosti ili osjećaja za dobru mjeru. No poniženje koje je Jurčić doživio lekcija mu je da se ubuduće drži akademske a ne političke zajednice.
- 12:56 - Komentari (7) - Isprintaj - #