Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenicavecernji

Marketing

Skupo će ih stajati lov na veprove

Nije u pitanju malograđanština nego prljava politička rabota.To je epilog slučaja Kirin-Markač. Na stranu što je ministar unutarnjih poslova morao voditi računa o svom položajukad je odlazio u lov na veprove, u blizini Virovitice, s haaškim optuženikom generalom Mladenom Markačem.

A i general je morao znati da odlazeći u lov,100 km od mjesta stanovanja, krši pravila haaškog suda po kojima je pušten da sa slobode čeka početaka suđenja.Nerazborito ponašanje ministra Kirina koje je dovelo u vrlo nezgodnu poziciju samu instituciju kojoj je na čelu,jer je upravo MUP dužan generala uhitiiti ako neovlašteno napušta mjesto prebivališta, nemože se opravdati niti činjenicom da su Kirin i Markač žrtve sukoba čelnika u Virovitici.

Jasno je da ni ministar Kirin a ni Markač nisu toliko neinformirani da ne znaju posljedice svog odlaksa u lov. Isto tako jasno je da je gardonačelnik Virovitice morao znati kakve će biti pravne implikacije objavljivanja spornih fotografija. A da ne spominjemo nemuštq objašnjanja kako su sporne fotografije nastala prije tri godine. To je bilo nepotrebno i amaterski kad danas,bez velikih predznanja, mnogi ljudi mogu sa sigiurnošću utvrditi datum nastanka fotografija.

Stoga će Markač privremenu slobodu zamijeniti najvjerojatnije zatvorom u Haagu a Kirin više neće biti ministar unutarnjihj poslova -jer teško da će Sanader olako preći preko jednog od najvećih ministrovih gafova.Tako će zahvaljujući osobnim nesmotrenostima ali i političkim igrama i podmetanjima popularni Kiro ostati bez ministarske fotelje.
Na stranu što nije primjereno da ministar sudjeluje u jednom tako brutalnom ritualu ubijanja životinja ipak je njegov potez politički puno opasniji i s dalekosežnim posljedicama za vjerodostojnost Hrvatske ali i položaja ostalih optuženih generala..

Post je objavljen 27.12.2007. u 14:09 sati.