magarac blog

nedjelja, 14.12.2008.

Kajindrugi

Kao da nije dosta što bijesdrugi gnjavi posjetitelje pollitike sa svojim pričama o mobitelima, nego je sad i kajindrugi počeo laprdati o mobitelima u saboru. Mobiteli su izgleda sjajno opravdanje za novi harač. Eto, kad se ima za mobitele onda se ima i za part'cpacje. I sve dok u Hrvata bude mobitela koristiti će ih se kao opravdanje za nove harače, a kad ih nestane onda će naći nešto drugo.

Kakve veze imaju mobiteli s problemima našeg zdravstva? Što su mu oni skrivili?
Kad već toliko predbaciju korisnicima mobitela, kad već građani Hrvatske toliko puno troše na mobitele hajdemo se pitati zašto toliko troše? Zašto su cijene usluga u telekomunikacijama tako visoke? Zašto smo nešto za što se govori da je budućnost, da nosi tehnološki napredak prodali strancima koji su otpustili tisuće ljudi, iznose iz zemlje ogromne profite a mi imamo skupe telefone i internet? Zašto internet nije dostupniji i jeftiniji? Zašto tako puno trošimo na mobitele?

Ako su mobiteli već toliko zlo onda oporezujmo mobitele i razgovore, a ne se njih koristi kao opravdanje za druge harače. Nek se stavi kunu poreza za minutu razgovora i pola kune za sms poruku pa će se početi manje trošiti.
Što je sa zračenjem, treba li ih zabraniti mlađima od 18 ili zabraniti uopće kad već nanose toliku štetu našem zdravstvu?

Volio bih vidjeti tko i koliko troši na mobitele, možda bi i tu otkrili da postoji paralelna Hrvatska u kojoj se ne troši puno na mobitele ili se ne troši uopće. Znam ljude koji stvarno ne troše puno, koji nemaju za mobitele niti ih oni zanimaju. Velik dio njih imaju male prihode, pa će biti oslobođenih tih nekakvih part'cpacja, ali što vladajući poručuju tim svojim porukama da građani previše troše na mobitele, odjeću, aute....
Što oni žele. Zar žele da svi budu toliko siromašni da sebi ništa ne mogu priuštiti? Je li to njihov cilj? Bi li onda bili zadovoljni? Svakoga tko se nalazi iznad granice siromaštva treba gurnuti u siromaštvo i onda će političari biti sretni. Je li to njhova vizija Hrvatske?

Stvarno me iritira ta navika vladajućih da svaki put kad se nađu u problemima počmu optuživati narod.
Svaki put kad im fali šoldov, otvore naše takujine i gledaju je li u njima još ča šoldov za pokupiti.
Naravno, s druge strane, kad se traži da se pokaže kako se troše naši novci, onda se stalno mulja i skrivaju podaci. Neka lijepo objave sve podatke, neka pokažu gdje i na što se je potrošila svaka kuna. Možda bi onda narod mogao pokazati gdje da štede, koji su poslovi preplaćeni, i koje nam stvari nisu potrebne. Kad već sami ne znaju kako se to radi.

Još jedna stvar mi je vrlo čudna. Odkud ljudima ideja da će utrpavanjem više novca u zdravstvo, riješiti probleme zdravstva?
Vratite se malo unatrag. Svake godine se povećava izdvajanje za zdravstvo, svake godine se sve više režu prava građana u zdravstvu, svake godine se sve više prisiljava ljude da idu na privatne preglede, i sad nam opet pričaju da ako se dodatno srežu prava i ako se utrpama još novca u zdravstvo, da će se problem riješiti. Ma kome to oni muljaju.
Prije će biti da je problem negdje drugdje, a ne u novcu i pravima pacijenata.

A i iza priče o tome da kad se ima za mobitele onda se ima i za part'cpacje, čini mi se da stoji jedna druuga logika koja kaže: ako Bandić može uzeti građanima Zagreba milijune za jedan kiosk, ako su vlada i sabor mogli uzimati milijune za besplatni parking, onda im mogu uzeti i milijune za zrdavstvo. Kad se ima za kioske i parking, onda se ima i za zdravstvo.

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #