magarac blog

subota, 29.09.2007.

Turizam

Turizam,turizam,turizam,turizam,turizam,turizam i opet turizam!Puna mi je kapa turizma!

Da nema turizma prihode bi imali od nekih drugih djelatnosti.
Da se fokusiramo i na nešto drugo osim turizma i drugih uslužnih djelatnosti možda bi nam svima bilo bolje.

Možda bi više vrijedila jedna dobro organizirana poljoprivredna zadruga,koja bi garantirala otkup svega što sa uzgoji.To bi sigurno donijelo više radnih mjesta i novca nego nakakva marina ili resort koji zapošljavaju uglavnom sezonsku radnu snagu.

Ribari se tjeraju iz luka da bi se imali gdje privezati bogatuni sa svojim jahtama(koji s prvom jesensko0m kišom nestaju s naše obale),iako puno više obitelji živi od ribarenja nego od posluživanja vlasnika jahti.

Stvar je u tome da se za industrijske proizvode plaća puni iznos PDV-a,a uslužni sektor ima velika oslobađanja od poreza.Turizam 10%,novine 6%,a za dobit od trgovanja dionicama se porez uopće ne plaća.
Kako to da industrijski sektor za kojeg mnogi govore da nije budućnost Hrvatske plaća puni iznos PDV-a,a uslužnom sektoru(koji je prema nekima budućnost hrvatske ekonomije), da bi opstao treba davati porezne olakšice?

Možda kad bi industrijski i poljoprivredni proizvodi imali olakšise kao novine ili turizam,možda bi onda hrvatsko gospodarstvo bilo u boljem stanju.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #