magarac blog

petak, 28.09.2007.

Obitelj i pravo na dijete

Ako je netko začeo s neko ženom dijete, ali ne želi to dijete i ne želi sudjelovati u odgajanju tog djeteta da li je on stvarno dužan uzdržavati to dijete?

Kod nas se pobačaj uzima kao pravo žene.Znači ona odlučuje o tome hoće li roditi dijete ili ne.Biološki otac tu i nema nekih velikih prava u donošenju odluke hoće li dijete doći na svijet ili ne neovisno o njegovim vjerskim ili nekim drugim uvjerenjima.

Znači,ako žena zatrudni ali zbog nekih razloga ne želi imati dijete i obaveze koje odgajanje djeteta donosi ona ima pravo bez obzira na volju oca pobaciti,a ako žena zatrudni, otac djeteta je dužan snositi dio obaveza bez obzira želio on to ili ne.

Ovime sam naglasiti da kad žena zatrudni onda u igri imamo tri osobe:majku, oca i dijete.A samo majka odlučuje hoće li se dijete roditi.Naravno da otac mora pridonaositi odgajanju djeteta(makar i samo financijski),ali ne bi li on onda trebao imati i neka prava pri odlučivanju o pobačaju.Što ako se njegova uvjerenja protive vršenju abortusa te je spreman makar i sam odgajati svoje dijete,a žena uporno hoće pobačaj?

I još nešto.U ogromnoj većini slučajeva prilikom rastave dijete se dodjeljuje majci jer se smatra da su one više posvećene brizi o djetetu i da će bolje skrbiti o njemu.Kakav smo mi to narod kad mu pola populacije(muški dio) nije dostojan i sposoban odgajati djecu?I kakve su to majke koje svoju mušku djecu odgajaju tako da nisu jednog dana sposobna samostalno odgajati vlastitu djecu?

Naravno da žene nose najveći teret kod dolaska djece na svijet i pri njihovu odgoju.Htio bih da se nešto pokrene pa da i mi muškarci tu malo više pridonesemo,a za to je potreban iskren i otvoren dijalog.

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #