Život u Libiji prije agresije
Živjeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 milijuna stanovnika, a ima 14 milijuna registriranih automobila. Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svjetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara. U Libiji se ne plaća voda, struja, gas, porez, krediti se daju bez kamata. Ako u roku od pet godina ne možete da vratite kredit država ga otpisuje ili vraća za vas. Svaki punoljetni gradanin Libije kada napuni 18 godina dobija ključeve od stana. Ako hoćete da kupite auto vi dajete 20,30 posto od cijene ostalo subvencionira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo dzabe, 10kg kruha košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.


Libija

25.11.2011., petak

VIDEO: govor Saifa al Islama

Govor Saifa al Islama s engleskim prijevodom.
Snimka je, navodno, snimljena dva sata nakon što je Saif uhićen i odveden na tajno mjesto u Zintanu.
Snimka pokazuje ponašanje vojnika iz Zintana prema 39-godišnjem Saifu s bitno drugačijim, pozitivnijim odnosom nego što se očekivalo, nakon stravičnog pogubljenja njegovog oca, libijskog vođe, pukovnika Gaddafija od strane boraca iz Misurate.

Saif al-Islam je u razgovoru s Zintan boracima o Abdul Hakim Belhaju i Ali al Sulabiju.
Saif govori o tome kako je SAD tretirao Abdul Hakim Belhaja prije nego je predan u Libiju.
On je bio mučen od strane Amerike, a libijska vlada Jamahariye tretirala ga je kao ljudsko biće, a kasnije je pušten iz zatvora protiv želje SAD-a, rekao je Saif.
Iako su u Libiji tretirani pravedno postali su izdajnici i pridružili se agresorima protiv Libije.

Saif upozorava Zintan borce da će požaliti i da će vidjeti što će to izdajnici donijeti u Libiju.
"Ali mi smo već svjesni onoga što su donijeli u Libiju. " Možda su Zintan borci još uvijek u neznanju?", upitao je Saif .
"Mi smo već vidjeli silovanje, pogubljenje nevinih Libijca, masovne otmice, pljačke, mito, krađe libijskog blaga i bogatstva ...", dodao je
"Ovi izdajnici će za par mjeseci, ili maksimalno godinu dana i sami shvatiti i vidjeti da je ono što je Saif rekao- istina.", upozorio je Saif al Islam.



advance.hr

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.11.2011., ponedjeljak

Davis - Kalifornija: još jedna sramotna i brutalna akcija američkih vlasti protiv mirnih studenata

Studenti University of California Davis koji su prosvjedovali protiv demontaže njihovog kampa Occupy UC Davis koji je postavljen u okolici sveučilišta, bili su izloženi sramotnom napadu policije koja ih je prskala papar-spreyom dok su mirno sjedili.
Najmanje je jedna djevojka zadržana u ambulanti na liječenju zbog kemijskih opeklina, javlja MSNBC.



Prema prosvjednicima za sramotan čin koji se desio na kampusu sveučilišta California (grad Davis) također je direktno odgovorna i kancelarka sveučilišta Linda Katehi na čiji poziv je između ostaloga i došlo do policijske intervencije.
Asocijacija nastavnika sveučilišta California pozvala je Lindu Katehi da podnese ostavku zbog, kako navode u otvorenom pismu - "strašnog propusta u vodstvu".

Linda Katehi je na konferenciji za novinare rekla kako je događaj bio "nesretan i neprimjeren", ali kako nema nikakve namjere da zbog toga podnese ostavku.

Tada je uslijedio odgovor studenata - specifičan i snažan. Nakon izlaska iz zgrade u kojoj je održana konferencija za novinare Lindu Katehi su dočekale ulice pune studenata. Od zgrade pa sve do njezinog automobila studenti su sjedili u potpunoj tišini bez ijedne riječi. Video snimka prikazuje Lindu Katehi kako korača pokraj kolone studenata i prosvjednika od kojih su neki i direktne žrtve brutalnosti koja se dogodila samo 2 dana ranije.

Svojom akcijom studenti su pokazali svu čvrstinu i snagu koja trenutačno dominira ovim pokretom. Nijedna uvreda ili dobacivanje ne bi toliko ponizili suodgovornu Lindu Katehi koliko sablasna tišina koja progovara više od ikakvih riječi. Na licima okupljenih čak nije vidljiva niti mržnja ni gnjev, već jedno veliko razočarenje.



advance.hr

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.11.2011., petak

Dočekali smo kraj Europe - zbogom demokracijo, dobar dan plutarhijo

U njoj (navodno) živimo već 20-ak godina, ali unatoč tome moramo se zapitati - što li je to demokracija?
Najugledniji rječnik merriam-webster kazat će nam kako je to: "vladavina naroda, sistem i vlada koju bira cijeli narod na temelju većine."
Zvuči dobro. Hrvatski wiki unos pak kazuje: "demokracija označava pluraristički (SIC) oblik vlasti u kojem sve odluke neke države donosi izravno ili neizravno većina njezinih građana" - traljavo sročeno, ali također zvuči pozitivno.

Puno toga u životu zvuči dobro, npr. uzrečica "tko čeka taj dočeka" ili pak "sve se može kad se hoće" - ali ako zvuči dobro to ne znači da mora biti i istinito. I hoćemo i čekamo - imamo li? Dočekasmo li?

Demokracija u današnjoj Europi ista je priča. Potencijalno zvuči dobro, ali u stvarnosti nije ništa više od prazne uzrečice.
Posljednjih dana bili smo u prilici promatrati jedan važan povijesni trenutak - sumrak i nominalne demokracije u Europi.

Milijuni ljudi godine su proveli na ulicama Grčke i Italije tražeći smjenu vlasti. Sav njihov gnjev i sva njihova ogorčenost nisu imale nikakvog utjecaja na "vladu koju bira cijeli narod na temelju većine."
Ali s druge strane viši rang vladajuće klase u Europi nokautirao je njihove dugogodišnje premijere u tek nekoliko dana.

Silvio Berlusconi, apsolutni gospodar talijanskog medijskog prostora, sa ciničnim osmijehom godinama je promatrao val nezadovoljstva u Italiji znajući kako je njegova pozicija otporna na svaki oblik "volje naroda".
Ali kada je stigla direktiva iz centra moći, bez pogovora je sinoć podnio ostavku.

Na političke procese koji se odvijaju na starom kontinentu ne možemo utjecati, što je vidljivo iz priloženih argumenata. Ali možemo i moramo kategorizirati i analizirati aktualni sistem u Europi.
Krajnje je vrijeme da se imenice "demokracija" i "Europa" prestanu spominjati u istoj rečenici.
Kao predmet povijesne debate može ostati tema da li je demokracija ikada uopće bila prisutna u Europi, ali jedno je sigurno – više nije.

Aktualni sistem vladavine zove se plutarhija – riječ je izvedenica iz termina plutokracija (vladavina bogatih) i oligarhija (vladavina elite).
Važno je da se izražavamo točno i pravilno – tako da od sada možemo komotno govoriti o tzv. plutarhijskim procesima, putu u plutarhiju i o nužnosti plutarhijskih promjena u manje sretnim zemljama.
Vrijeme je da se prestane s gaženjem riječi "demokracija" – jer prava demokracija nije ono što nas okružuje, prava demokracija je cilj i težnja prema kojoj se mora kretati svaki narod i pojedinac željan oslobođenja.
Svako javno korištenje riječi demokracija, govoreći o aktualnom sistemu, mjesto plutarhija trebalo bi shvatiti kao uvredu, a sve one koji pomiješaju ta dva termina prokazati kao neznalicama.

advance.hr

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.11.2011., srijeda

Bankarski teroristi planiraju zavladati svijetom

Jedan od najutjecajnijih modernih ekonomista svakako je osebujni Max Kaiser koji uređuje ekonomsku emisiju "Kaiser Report" na engleskoj verziji TV postaje Russia Today.

Prema njemu kompletnu politiku Europe preuzimaju bankari. Koliko istine ima u Kaiserovoj teoriji jasno je vidljivo na temelju primjera iz Italije i Grčke.

Politička elita, za koju se držalo da je neumoljiva i monolitna, promptno je prepustila vlast svojim pravim šefovima.
Iz ovoga proizlazi da prava elita napokon izlazi u javnost. Bankarska oligarhija podjelila je otkaze svojim glasnogovornicima, dojučerašnjim uglednim političarima, i preuzela kormilo vlasti.

Političari su vodili Europu točno onako kako im je zadano i u tom zadatku su bili izvrsni.
Ali scenarij koji upravo gledamo je nešto poput oca koji uči sina voziti automobil.
Na praznoj cesti predaje mu volan i pušta ga da upravlja, mijenja brzine, sam donosi odluku kada stisnuti gas, a kada kočnicu. Na kraju vožnje vraćaju se pred kuću i auto valja uparkirati, a to je kako i znamo osjetljiva i potencijalno riskantna faza.

"Bio si dobar", tapša sin oca, "Ali pusti da tata sad uparkira."
"Tata" je zapravo cijelo vrijeme burno pazio da sin nešto ne zezne, strmoglavi ih u obližnju jamu ili pak s ceste skrene u šumu.

Identičan preslik ove male priče zbiva se na razini europskog kontinenta. Elita koju tvore bankari, imućni biznismeni, burzovni mešetari i ostala moćna oligarhija – godinama je postavljala i rotirala "svoje sinove" - njima najadekvatnije osobe na najvišim političkim pozicijama.
Ali vremena su se naglo izmjenila, ekonomski kraj natjerao ih je da direktno preuzmu volan i ništa ne prepuštaju slučaju.
I dalje na scenu dolaze tek glasnogovornici, ali ovaj puta direktno iz njihovih redova.

Max Kaiser, kojeg smo predstavili u uvodu ovog teksta, prognozira da će se ovaj trend sa europske razine preseliti na globalnu.
U svojoj posljednjoj emisiji (koja je dostupna na engleskom ispod ovog teksta) navodi: "Ne možemo se otarastiti ovih "zombi" bankara – ne možemo ih ubiti. Islanđani su se ponadali kako su ih dokrajčili, ali bankarski zombi-teroristi ponovno su ustali i zagađuju Island. Oni šire kugu svijetom, a naročito Europom. Više narod ne izlazi na izbore, oni jednostavno postave svoje ljude i time se kreću prema totalnoj dominaciji svijeta koji tone ravno u bankarski pakao."

Znači li to da će bankari uništiti svijet iz nekog mazohističkog poriva? Upravo suprotno – mala skupina (po svemu sudeći i manja od populariziranih "1%") u ovoj strašnoj situaciji nema razloga za brigu, štoviše, na valu ekonomskog raspada elita se još više bogati. Od početka krize do sada već su zgrnuli toliko bogatstvo da je zasigurno i njihova sposobnost racionalnog gledanja na svijet poprilično oslabljena. Toliki novac i tolika moć ne samo da korumpiraju pojedinca, već ga bacaju u trans u kojem on počinje sam sebe doživljavati polubogom.

A kako se stvara to enormno bogatstvo? Max Kaiser prokomonetirao je taj fenomen: "
Bankari ne žele trošiti novac, a u isto vrijeme na stol stavljaju nevjerojatne oklade. Svaki puta kada izgube okladu uvedu nam nove mjere štednje, a svaki puta kada dobiju onda zadržavaju 100% profita za sebe.
Bankari su pokrali sav novac – zar ćemo im zaista dati da pokradu još i da nam pritom uvedu još strože mjere štednje? To bi bila ludost."

MAX KAISER na RT-u (15.11.2011):


advance.hr

- 13:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2011., nedjelja

Occupy USA: nove borbe u Oaklandu, napeto u New Yorku, u Washingtonu gaze ljude

Nakon brutalnog ranjavanja ratnog veterana i prosvjednika Scott Olsen-a u Oaklandu još jedan ratni veteran završio je na intenzivnom odjelu Oaklandske bolnice. Kayvan Sabeghi (32) hospitaliziran je nakon što ga je pretukla policija.
Policija je u Oaklandu samo danas u ranim jutarnjim satima privela oko 100 prosvjednika nakon što su izbili sukobi. Nakon velikog uspješnog prosvjeda i okupacije gradske luke 2.11.2011., policija se obračunava s prosvjednicima.

Washington:
U Washingtonu DC, policija je privela nekoliko prosvjednika - privođenje se dogodilo nakon što se u prosvjednike zabio automobil i ozlijedio trojicu. Policija nije reagirala što je u potpunosti razbjesnilo prosvjednike koji su tada verbalno počeli napadati policiju na što je uslijedilo njihovo uhićenje.
Snimka od sinoć iz Washingtona:


Privođenje prosvjednika sinoć u Washingtonu:


New York:
Stanje u New Yorku je napeto - gradonačelnik Michael Bloomberg postrožio je retoriku: "Aktivisti ugrožavaju cijelo naše društvo - na prosvjednim lokacijama događa se kriminal koji policija nije u stanju sankcionirati." Također navodi kako neće dopustiti da se scene iz Oaklanda ponove na ulicama New Yorka.
Prosvjednici u New Yorku rekli su kako policija sistematski dovodi kriminalce i beskućnike u Zuccotti Park kako bi došlo do problema.
Video: sukobi u Oaklandu i najnovije vijesti o okupacijama diljem SAD-a



advance.hr

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2011., subota

Američki kongresmen Dennis Kucinich bez cenzure: "Doveli smo Al Qaeda-u na vlast u Libiji"

U javnom obraćanju naciji zastupnik američkog kongresa Dennis Kucinich otvoreno je progovorio o stanju u Libiji.
Naveo je kako se u Benghaziju iznad zgrade suda danas vije zastava Al Qaeda-e i tom prigodom uputio je žestoku kritiku aktualnoj administraciji SAD-a.

"Zastavu Al Qaeda-e su postavile skupine kojima smo mi pomogli da svrgnu režim Gaddafija. Što se to događa u Americi? S jedne strane imamo vojnike koji ginu u Afganistanu boreći se protiv Al Qaeda-e, dok smo u isto vrijeme pomogli istim skupinama preuzeti Libiju i sada zastava Al Qaeda-e se vijori iznad sjedišta u njihovom odabranom glavnom gradu. Što to radimo? Vrijeme je da se Amerika jasno očita po pitanju za što se zalažemo kao nacija. Vrijeme da prestanemo sa svim tim ratovima - u kojima međusobno sukobljavamo strane, a rezultat je uvijek isti - ginu naši američki vojnici. Vrijeme je da dovedemo sve naše trupe doma i da se brinemo o stanju u zemlji."

Dennis John Kucinich (Kučinić) (8. listopada 1946.) je američki demokratski političar hrvatsko-irskog porijekla. U Kongresu od 1996. do danas zastupa 10. kongresni okrug države Ohio, koji uključuje i grad Cleveland gdje je od 1977. do 1979. služio kao gradonačelnik. Poznat je kao jedan od najžešćih protivnika rata u Iraku i jedan od rijetkih danas istaknutih demokrata koji mu se protivio od samog početka.

advance.hr

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2011., četvrtak

NATO baze diljem svijeta

Čemu služe NATO baze, gdje se nalaze, ima li neke povezanosti među njima, vrijedi li pravilo da ne napadaju zemlju u kojoj imaju svoje baze? Globalna dominacija?


Ako je nemaju, imat će nakon vojne intervencije (razlog će se izmisliti ako ne postoji).

- 18:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pljačkaški pohodi libijskih pobunjenika

Pobunjenici se bore za slobodu ili zlato? Očigledno je ovo zadnje odgovor od početka NATO intervencije, samo mediji to prešućuju.
Na stranici libyasos možete vidjeti snimke vojnika iz Misrate sa zlatnim nakitom i novcima koje su pokupili po napuštenim domovima. Revolucionarni odredi su se rasformirali u ulične bande koje kontroliraju svoje područje i ne žele razmišljati o predaji oružja. Bacaju granate na domove, pljačkaju, ubijaju životinje i pale napuštene domove.
Najopakiji su za sada pobunjenici iz Misrate koji su susjedni crnački grad Tawarga od 10.000 stanovnika otjerali u izbjeglički kamp, a potom ih napali u kampu.




- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15 stvari koje Libijci više nikada neće moći iskusiti!

Što očekuje novu Libiju? Hoće li ona postati još jedan Irak ili Afganistan? Hoće li standard Libijaca netragom nestati i pretvoriti se u još samo jednu zemlju trećeg svijeta uz sva zemna bogatstva?

Iako zapad i Amerika žele da prošli režim Libije ostane zapamćen kao jedno od najvećih zala na svijetu uz bok Crvenim Kmerima, Sjevernoj Koreji ili nacistima iz drugog svjetskog rata, o čemu mi ne želimo stvarati polemiku i raspravljati tko je u pravu, prevodimo tekst s disinformation.com koji prenosi koje stvari Libijci i Libija nikada više neće moći vidjeti.



1. Energetska infrastruktura Libije je bila nevjerojatna i ne nalikuje na neku Afričku zemlju.
2. U Libiji nije postojao račun za elektriku; opskrba električnom strujom je bila u potpunosti besplatna za građane Libije.
3. Banke nisu uzimali kamatu na kredite, banke u Libiji su bile u vlasništvu države, krediti su se davali građanima s 0% kamata koje je određivao zakon.
4. Imati kuću ili stan je bilo ljudsko pravo u Gaddafijevoj Libiji.
5. Novo vjenčani parovi su dobivali 60.000 dinara ili 50.000 dolara koje im je dodjeljivala vlada da bi mogli kupiti svoj prvi stan tako da započnu obiteljski život.
6. Edukacija i zdravstvena skrb je bila besplatna. Prije nego li je Gaddafi došao na vlast samo je 25% znalo čitati i pisati, sada 83% Libijaca čita i piše.
7. Ako su se Libijci željeli baviti poljoprivredom dobili bi kredit za poljoprivrednike, farmu, mašineriju za poljoprivredu, sjeme, stoku da bi počeli s poslom.
8. Ako se Libijci nisu mogli educirati ili liječiti u Libiji, tada bi ih vlada financirala da bi to uradili u inozemstvu, ne samo da bi im sve platili nego bi dobili i keš novac za stanovanje ili prijevoz od 2.300 dolara na mjesec.
9. Kada su kupovali automobile, Libijci bi plaćali 50% cijene, ostalo bi pokrila vlada.
10. Cijena benzina Libiji je bila 0,40 dolara po litri.
11. Libija nije imala vanjski dug, dok njena zarada iznosi 150 milijardi dolara koje su sada zamrznute diljem svijeta.
12. Ako Libijski građanin nije mogao naći posao u svojoj struci, vlada bi mu plaćala prosječnu plaću iz njegove struke dok ne nađe posao.
13. Dio svake prodaje nafte bi direktno bio stavljan na bankovne račune gdje je bio vlasništvo svakog Libijskog građana.
14. 40 štruca kruha su se mogle kupiti u Libiji za 0,15 dolara.
15. 25% Libijskih građana ima sveučilišne diplome.
Gadaffi je napravio najveći svjetski projekt za navodnjavanje (irigaciju) koji je nazvan Velika rijeka koju je napravio čovjek, da bi voda bila dostupna u svim krajevima pustinje.


Zbog čega je Gaddafi predstavljan kao bezočni luđak iz pustinjske nedođije koji samo želi ubijati i silovati, kome to odgovara?

Komentar Matrix World-a: Ako su sve ovo činjenice, kako to da je Gadaffi predstavljen kao najveći zločinac prema svom narodu, pitamo se da li iza svega ovoga stoji plan o okupiranju svih velikih proizvođača nafte koji se ne slažu sa zvaničnom zapadnjačkom politikom, dok se oni proizvođači s mnogo gorim društvima i manjim ljudskim pravima koji su saveznici zapada i koji toleriraju njihovo izrabljivanje od zapada, ostavljeni na miru i o njima se na zapadu stvara mnogo bolja slika jer su saveznici i suradnici zapada??

matrixworld-hr.com

- 14:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2011., srijeda

Sprema li se vojni udar u Grčkoj? U posljednjih 24 sata smijenjeno nekoliko generala

Stanje u Grčkoj izuzetno je napeto - nakon potvrde kako bi refrendum o EU pomoći ipak trebao biti održan, događaju se značajne stvari.
Vijeće sigurnosti u zemlji, koje je pod direktnom upravom premijera George Papandreou-a, danas je smijenilo nekoliko vojnih generala iz kopnene vojske, mornarice i zračnih snaga. Također otpušteno je i veći broj drugih visokih vojnih dužnosnika.
Vijest o otpuštanju i prebacivanju ključnih ljudi grčke vojske danas je za AFP potvrdio grčki ministar obrane.
Grčki referendum bi po svemu sudeći značio bankrot Grčke, izlazak iz Eurozone i potencijalni kolaps cijele Europske Unije.
Objava premijera George Papandreou-a stvorila je nepamćenu paniku na svjetskim burzama i u političkim krugovima.
Jasno je kako će pobornici EU-a napraviti sve da do referenduma ne dođe. Vojni udar mogao bi direktno zbaciti aktualnog premijera s vlasti, a s njim i svaki pokušaj raspisivanja referenduma.
Kako stvari trenutačno stoje u Grčkoj bi se već u idućim satima moglo puno toga dogoditi.

advance.hr

- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Libija: novi premijer, novi računi, nove borbe

NTC vijeće je izabralo novog premijera Abdurrahim el-Keiba koji će zastupati interese naftaša, bankara i kolonijalizma u Libiji. NATO je odmah isporučio novoj vladi račun od 480 milijardi dolara za troškove 'uspješne misije'.
Novi premijer ima dvojno državljanstvo, libijsko i američko, tako da je svima dano na znanje čije interese će zastupati na tom mjestu. Pojava dvojnog državljanstva nije slučajna ni u američkoj administraciji gdje brojni članovi imaju američko i izraelsko državljanstvo. Novi libijski NTC premijer je dugo godina živio i radio u SAD-u. Nema mnogo političkog iskustva kao ni ostali članovi nove NTC vlasti.
NATO je uspio od jedne sređene zemlje napraviti nestabilnu zemlju koju je onda lako kontrolirati i iskorištavati. Libija je poligon za izgradnju američkih baza iz kojih će krenuti na ostale neposlušne afričke zemlje. Libijsku nestabilnost će godinama održavati mnoge pobunjeničke frakcije, strani plaćenici pod zastavom al-qaede, kao i međuplemenske osvete pokrenute masovnim pokoljem pojedinih grupa stanovništva.
Nekoliko pobunjeničkih frakcija su odbili djelomičnu autonomiju za svoje područje zahtijevajući potpunu neovisnost.
Jug Libije ostaje vjeran Gadafijevoj vladi, Bani Walid je vraćen pod njihovu kontrolu nakon teških borbi oko grada. Borbe se nastavljaju u Zawayau, u predgrađima Tripolija i Tobruka. Libijski otpor polako tinja, može se reći da rat nije završen već je početak mnogo većeg rata za zaštitu Afrike od kolonijalnih osvajanja Anglo-američkog imperijalizma.
nsnbc.wordpress.com



- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sudionici Pariškog sastanka 19.03.2011 gdje je odlučeno o napadu na Libiju

Nicolas Sarkozy, French President
Ban Ki-moon, UN Secretary-General
Hillary Clinton, U.S. Secretary of State
David Cameron, the British Prime Minister
Catherine Ashton, the head of EU foreign policy
Sheikh Hamad bin Jassem al-Thani, Prime Minister of Qatar
Amr Moussa, Secretary General of the League of Arab States
Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, UAE Minister of Foreign Affairs
Stephen Harper, Prime Minister of Canada
Mark Rutte, Dutch Prime Minister
Angela Merkel, Federal Chancellor of Germany
Lars Lokke Rasmussen, Prime Minister of Denmark
Silvio Berlusconi, Italian Prime Minister
Jose Luis Rodriguez Zapatero, Spanish Prime Minister
Donald Tusk, Polish Prime Minister
George Papandreou, Prime Minister of Greece
Jens Stoltenberg, Norwegian Prime Minister
Yves Leterme, Belgian Prime Minister
Herman van Rompuy, EU Council President
Hoshyar Zebari, Iraqi Foreign Minister
Nasser Judah, Minister of Foreign Affairs of Jordan
Taleb Fassi Fihri, Minister of Foreign Affairs of Morocco

Na linku možete vidjeti krvave rezultate njihove odluke.

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Saif Al-Islam Gadafi: Nastavljamo se boriti!

Stiglo je novo pismo Saifa Al-Islama, Gadafijevog nasljednika u kojem poručuje da se ne predaje i nastavlja se boriti. Neki vjeruju da su uhvaćeni, drugi kažu da je brat Abdullah Sanousi (šef libijskih obavještajaca) pobjegao iz Libije... ali sve su to dezinformacije. Isto kao što mu otac i braća po nekoliko puta bili uhvaćeni i ubijeni. Ne može iznevjeriti svog oca koji se nije predao neprijatelju, kao što on nije iznevjerio Omara Mukhtara (libijski borac protiv fašista iz Italije za vrijeme 2. svjetskog rata) koji je uvijek ponavljao: "nikad se nećemo predati...nikad nećemo odustati". Vodi se medijski rat za demoraliziranje libijskog naroda, ali ih moli za strpljenje još nekoliko mjeseci kad će kriza proći.

Dodao je da sve što se dogodilo u Libiji, izdaja i šok, pogoduje dezinformacijama. Oni koji su voljeli Moamera i ostali vjerni njemu unatoč represiji u ime 'demokarcije' - trebaju vjerovati libijskom otporu. Kad je Moamer Gadafi rekao da se nastavimo boriti i kad ne čujemo njegov glas, odlučio je pridružiti se braniteljima Sirte odakle nije bilo više mogućnosti za obraćanje Libijcima zbog medijske blokade.


- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2011., utorak

NATO zločini u Libiji

NATO je donio demokraciju u Libiju, NATO je postavio vlast koju želi libijski narod, NATO je donio blagostanje i mir o kojem sanjaju mnogi narodi - tko još vjeruje NATO-u? Kažu li s pravom da je NATO jedna od najvećih terorističkih organizacija u svijetu. Danas je to Libija, a sutra bilo koja druga suverena zemlja koja kaže NE naftnom lobiju i moćnim korporacijama. Zapamtite potresne slike ranjenje djece od NATO bombardiranja iz Sirte (oprez: snimke nisu za osjetljive).



- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Ožujak 2012 (7)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (11)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (14)
Listopad 2011 (93)
Rujan 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Vijesti iz Libije, pogled na situaciju s jedne druge strane, pomoć u sagledavanju prave istine
Spotovi