Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/libija

Marketing

Occupy USA: nove borbe u Oaklandu, napeto u New Yorku, u Washingtonu gaze ljude

Nakon brutalnog ranjavanja ratnog veterana i prosvjednika Scott Olsen-a u Oaklandu još jedan ratni veteran završio je na intenzivnom odjelu Oaklandske bolnice. Kayvan Sabeghi (32) hospitaliziran je nakon što ga je pretukla policija.
Policija je u Oaklandu samo danas u ranim jutarnjim satima privela oko 100 prosvjednika nakon što su izbili sukobi. Nakon velikog uspješnog prosvjeda i okupacije gradske luke 2.11.2011., policija se obračunava s prosvjednicima.

Washington:
U Washingtonu DC, policija je privela nekoliko prosvjednika - privođenje se dogodilo nakon što se u prosvjednike zabio automobil i ozlijedio trojicu. Policija nije reagirala što je u potpunosti razbjesnilo prosvjednike koji su tada verbalno počeli napadati policiju na što je uslijedilo njihovo uhićenje.
Snimka od sinoć iz Washingtona:


Privođenje prosvjednika sinoć u Washingtonu:


New York:
Stanje u New Yorku je napeto - gradonačelnik Michael Bloomberg postrožio je retoriku: "Aktivisti ugrožavaju cijelo naše društvo - na prosvjednim lokacijama događa se kriminal koji policija nije u stanju sankcionirati." Također navodi kako neće dopustiti da se scene iz Oaklanda ponove na ulicama New Yorka.
Prosvjednici u New Yorku rekli su kako policija sistematski dovodi kriminalce i beskućnike u Zuccotti Park kako bi došlo do problema.
Video: sukobi u Oaklandu i najnovije vijesti o okupacijama diljem SAD-a



advance.hr

Post je objavljen 06.11.2011. u 09:43 sati.