Život u Libiji prije agresije
Živjeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 milijuna stanovnika, a ima 14 milijuna registriranih automobila. Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svjetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara. U Libiji se ne plaća voda, struja, gas, porez, krediti se daju bez kamata. Ako u roku od pet godina ne možete da vratite kredit država ga otpisuje ili vraća za vas. Svaki punoljetni gradanin Libije kada napuni 18 godina dobija ključeve od stana. Ako hoćete da kupite auto vi dajete 20,30 posto od cijene ostalo subvencionira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo dzabe, 10kg kruha košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.


Libija

26.01.2012., četvrtak

NTC ili NATO

Libijski NTC ministar obrane došao je u Bani Walid na pregovore nakon što su ga stanovnici oslobodili od NATO plaćenika. Oko grada su uspostavljene kontrolne točke, a nadlijeću ga NATO zrakoplovi. Bani Walid je proglasilo svoje vijeće koje upravlja gradom i ne priznaju nikakvu nametnutu libijsku vladu. Zarobili su velike količine municije i naoružanja koje su NTCovci dobili od svog sponzora - NATOa.




- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.01.2012., utorak

Pro-Gaddafijeve snage zauzele Bani Walid

Pristalice ubijenog libijskog vođe Moamera el Gadafija zauzele su juče grad Bani Valid nakon žestokog sukoba sa snagama novih libijskih vlasti.
Bani Valid se nalazi na oko 140 kilometara jugoistočno od Tripolija i to je bio jedan od posljednjih gradova koji je pao u ruke antigadafijevih snaga.
Arapski mediji prenose izjave svjedoka koji kažu da pristalice Gadafija u potpunosti kontroliraju centar grada, a na svim važnijim zgradama istaknute su stare, zelene zastave Libije, prenosi DPA.




- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.01.2012., četvrtak

Istina o Europskoj uniji - video

Zeleno-plava magistrala - EU? - NE hvala! - Marijan Bošnjak, dr.Srećko Sladoljev i Mate Kapović




- 13:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.01.2012., srijeda

Droga - pokretačka snaga libijskih pobunjenika

Nasser pobunjenička brigada priprema se za 'oslobađanje' zemlje.






- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.01.2012., ponedjeljak

Poruka čovječanstvu!

Govor je iz Charlie Chaplin filma "The Great Dictator" iz 1940. godine. Mnogo toga se može prenijeti na današnje vrijeme, je li nam to poruka iz prošlosti?







Original isječak s prijevodom:





- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.01.2012., petak

Libija i dalje poligon za strane vojne snage

Nelegitimna vlada Libije potpisala je 10. siječnja nelegalni sporazum s UN-om kojim se dopušta ulazak i djelovanje stranih vojnih trupa na teritoriju LIbije. Vlada koju Libijci nisu izabrali, potpisala je sporazum po hitnom postupku jer bez strane intervencije nisu u stanju vladati zemljom. Pod izlikom razoružanja i kontrole naoružanih skupina, strani vojnici sad mogu ubijati ili uhićivati bilo kojeg Libijca. Sve je ovo odrađeno u tišini, bez ikakvog dogovora sa starješinama plemena. Dokument je objavljen javno kako bi se osigurao ulazak okupacijskim snagama.





libyasos.blogspot.com

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.01.2012., ponedjeljak

Arapska Liga izgubila je sav kredibilitet: nisu zadovoljni izvještajem o Siriji pa šalju nove promatrače, a stare nazivaju ratnim zločincima i plaćenicima

Svojim potezima Arapska Liga pokazala je svoju pravu namjeru - stvoriti dojam da sirijski režim masovno ubija ljude i time osigurati "argumente" za potencijalnu intervenciju.
Ipak, plan je ispao potpuni fijasko.
Nakon što je sirijska vlada odobrila ulazak promatračima Arapske Lige uskoro je stigao i konkretan izvještaj - promatrači su naveli kako su se bez problema kretali Sirijom, nitko im nije onemogućavao rad i kako se na terenu ne događa "ništa strašno", pa čak ni u gradu Homs za kojeg zapadni mediji tvrde da je poprište strašnog krvoprolića.

Obzirom da nisu dobili izvještaj kakav su željeli, Arapska Liga sada se okomila na vlastite promatrače - vođu skupine prozvali su ratnim zločincem i Assadovim plaćenikom, unatoč činjenici da su ga sami izabrali za vođu promatrača.
U nevjerojatnom razvoju događaja, Arapska Liga sada šalje 50 novih promatrača, unatoč 60 koji su već na terenu.

Omar al-Bashir - postavili su ga za vođu promatrača Arapske Lige, a sada ga prozivaju ratnim zločincem
No, nije samo Arapska Liga ljutita na svoje promatrače, gnjevni su i predstavnici tzv. samoproglašene "slobodne sirijske vojske" - ili kako ih na zapadu znaju nazivati "miroljubivi aktivisti".

Predstavnik oružanih pobunjenika, dezertirani pukovnik Riad rekao je kako će eskalirati oružane napade na predsjednika Bashar al-Assad ukoliko promatrači u roku 7 dana ne naprave "progres". Također je naveo: "Napravit ćemo nešto što će iznenaditi režim i cijeli svijet."

U isto vrijeme udruga za ljudska prava javlja kako su dezerteri jučer ubili najmanje 18 pripadnika sirijske vojske.

Što se pak Arapske Lige tiče, njihovi ministri će se sastati ove subote kako bi detaljno pregledali što će pisati u novom izvješću druge skupine poslanih promatrača i sukladno tome odlučiti o slijedećim koracima.

advance.hr

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.01.2012., srijeda

Sukobi Misrata vojnika u Tripoliju

Jučer je u sukobu dvije grupe bivših pobunjenika u središtu Tripolija poginulo pet boraca, uz obnovljeni osjećaj nelagode stanovnika Tripolija.
Sukob je izbio kada je brigada bivših pobunjeničkih boraca iz Misrata tražila da se iz pritvora u Tripoliju pusti njihov borac iz Misrate, koji je osumnjičen za pljačku.
Borci Misrata brigade upali su u centar Tripolija s prepoznatljivim pick-up kamionima natovarenim s protuavionskim topovima.
U dvosatnom okršaju kod zgrade Vojnog vijeća u centru Tripolija, poginula su tri borca iz Misrate i dva iz Tripolija.
Zbog incidenta promet je u središtu Tripolija bio zaustavljen satima, čime je bio blokiran pristup i jednoj od najprometnijih gradskih bolnica.

Aktivirale su se i lokalne džamije koje su počele slati poruke preko zvučnika: "Libijci, zaustavite ubijanje Libijaca"

Nakon obračuna, Misrata borci pobjegli su sa scene, a ljudi iz četvrti Sidi Halifa potom su paradirali ulicama s dva zatvorenika uzvikujući: "Ovo je Tripoli. Nema nereda u Tripoliju"

Do večeri, vojni zapovjednici nastojali su uvjeriti stanovnike glavnog grada da je borba gotova.

Međutim, u nekoliko drugih četvrti Tripolija, razjareni zbog onoga što oni smatraju invazijom na svoj grad, naoružane skupine postavile su kontrolne točke i ophodnje oko glavnih pravaca koje vode u grad, a pronijele su se i glasine da će se borci Misrata brigade vratiti tražeći osvetu za svoje poginule.

advance.hr

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iz Arhive: Gaddafi u posjeti Titu




- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2012., ponedjeljak

Promatrači Arapske lige se povlače iz Sirije - kontradiktorne informacije i opasnost od intervencije

Nadzorno tijelo Arapske lige zatražilo je da promatrači napuste Siriju zbog kontinuirane eskalacije nasilja u zemlji.

Glasnogovornik arapskog parlamenta, Salem al-Diqbassi, naveo je: "promatrači moraju napustiti zemlju zbog kontinuiranog ubijanja civila od strane sirijskog režima."
"Arapski parlament" je savjetodavno tijelo od 88 delegata i nije dio Arapske Lige, ali ima značajan utjecaj.

Mustafa al-Dabi, vođa promatrača Arapske ligeAktivisti i UN i dalje navode sve veći broj ubijenih civila, ali promatrači Arapske lige nisu donijeli takve zaključke.
Štoviše, vođa skupine promatrača - Mustafa al-Dabi (Sudan), za vrijeme inspekcije stanja u gradu Homs naveo je: "Neka mjesta izgledaju neuredno, ali nema ničeg zastrašujućeg".

Imajući u vidu izvještaje s terena, sasvim je jasno kako određene skupine - nakon što su dugo urgirale za dolazak - sada promatrače žele što brže izvući iz zemlje i po mogućnosti ne dopustiti im da uopće iznesu svoje viđenje aktualnog stanja u Siriji.
Već se sada optužuje Mustafu al-Dabi-a da je "sklon sirijskom režimu".

Činjenica je da se u Siriju ilegalno krijumičari velika količina oružja na dnevnoj bazi. Naoružavaju se pobunjenički elementi, a prema brojnim izvještajima najveći dio dolazi od strane ključnog SAD partnera - Turske.

Povlačenje promatrača otvara prostor za vojnu intervenciju
Zanimljivo je primjetiti kako Arapski Parlament i Arapska liga informacije o navodnim ubojstvima civila plasiraju putem svojih brojnih glasnogovornika, pozivajući se na raznorazne skupine "aktivista", dok osporavaju konkretne izvještaje vlastitih promatrača.

O ubijenim sirijskim vojnicima gotovo da se i ne govori. Sve veća količina ilegalnog oružja ulazi u zemlju.Promatrači su ušli u zemlju i prema svemu sudeći dopušteno im je potpuno slobodno kretanje, uključujući i u gradu Homs. Da se zaista događaju takve strašne likvidacije "nenaoruažanih aktivista", promatrači bi zasigurno uskoro imali pregršt neosporivih materijala koji potvrđuju nagađanja UN-a.
U stvarnosti, jedino što dobivamo iz Sirije su brojne mutne snimke s mobilnih telefona, ali očito smo ušli u period gdje su iste i više nego dovoljni dokazi.

Vođa promatrača, Mustafa al-Dabi, u svom govoru ove subote čak je osporio informaciju od strane nekih drugih predstavnika misije da se na krovovima nalaze vladini snajperisti.

Ukoliko je zaista plan za vojnu invaziju već "nacrtan", onda možemo očekivati slijedeće - konkretni izvještaji promatrača potpuno će nestati iz medijske pozornosti koja će se okrenuti brojnim neutemeljenim optužbama od strane UN-a i drugih relevantnih udruga.
Stvorit će tzv. "medijsko zasićenje" - period od nekoliko dana u kojima će nas se doslovno bombardirati stanjem u Siriji kao jedinom vijesti iz svijeta.
Čim se dostignu adekvatne razine "odobrenja javnosti", kreće još jedna velika vojna ofenziva po uzoru na libijski scenarij.
Dok prve bombe padaju na Damask, prosječni konzument dnevnih vijesti urgirat će za pad "tiranina" i slaviti dolazak demokracije.

advance.hr

- 09:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hitlerova reakcija na Obamimu nagradu za mir

Video je star 2 godine, ali i dalje aktualan. Koliko je samo mira i života spasio u zadnje vrijeme.




- 09:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ožujak 2012 (7)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (11)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (14)
Listopad 2011 (93)
Rujan 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Vijesti iz Libije, pogled na situaciju s jedne druge strane, pomoć u sagledavanju prave istine
Spotovi