Komentari

nediljkonedic.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Dinaja

    za mene neriješiva... :)

    avatar

    14.04.2018. (06:36)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    wooow, treba to ispuniti :)

    avatar

    14.04.2018. (08:57)    -   -   -   -  

  • Mali remorker

    Autor generalno mora imati u vidu mogućnost rekonstrukcije, pogotovo kada pravi kombinaciju koja je sama po sebi delikatna. Dakle, mora se imati u vidu rešavač koji želi da ispuni te kvadratiće (a ako želi, verovatno ima i izvesno iskustvo; sigurno nije prvi put u životu seo da reši križaljku, i baš izabrao talijanku sa belinom 9 x 9). Ako ne želi, ja ne mogu da mu napravim krićaljku po meri i ukusu. Želja je tu ključna stvar.

    Ali, hajde da zamislimo jednog rešavača koji želi da je reši, a nema iskustva. Ako nije ekstremno edukativno zakržljao (a takvi se obično ne zanimaju za enigmatiku) zacelo iz cuga može da odgonetne sledeće pojmove: IDIOTIZAM, TONALITET, POLITIČAR, IMPRESIONIRATI, VOJNI ANALITIČARI. To je dovoljno za početak, a ostalo će rekonstruisati: AKSIOMATIČARI prema aksiom (jer ako opis glasi: "stručnjaci u znanosti o aksiomima" odgovor sigurno nije ontolozi ili etičari), ako zna za radio-lokator, znaće i za RADIOLOCIRANJE, pa ako je uspešno završio osnovnu školu, setiće se PALATALIZACIJE, možda će mu se javiti i ovaj prota itd.
    Tako se rešava, eto besplatne pouke neupućenima i neiskusnima iz prve ruke, od autora ovog "nerešivog" čudovišta. :)

    avatar

    14.04.2018. (11:01)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Nije ovo jednostavno riješiti.

    avatar

    16.04.2018. (08:19)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Kako sam pogledao rješenje i znam priču s bloga "Enigmagika", mogu ustvrditi da je križaljka rješiva, jer da nije takva ne bi bila niti objavljena. Ovo se ne stvara svaki dan.

    avatar

    16.04.2018. (16:04)    -   -   -   -  

  • Zdravko

    Krizaljku generalno nije tesko rijesiti, ali mislim da je rjesivost svake krizaljke uslovljena subjektivnim faktorima: da li imamo dovoljno rjesavackog iskustva i znanja, trenutne volje i istrajnosti itd.

    avatar

    16.04.2018. (20:54)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Tako je Zdravko.

    avatar

    17.04.2018. (00:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...