Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    i sama sam malo o tome. a čopor(ativno mesarenje ljepote, lomačama i progonom vještica i/liti linčovanjem Malene/a)? čak i ne ulazeći u odlično uočenu grotesknost kolizije učoporenih rugača i vlastitih im fizičkih atributa, već iz kuta karakterne fizionomije upravo bi njihove pojave u ovom slučaju bile sama esencija ružnoće.

    avatar

    16.01.2017. (11:26)    -   -   -   -  

  • Neverin

    super mi je što imaš još više teksta u fusnotama :D

    avatar

    16.01.2017. (12:06)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    potreba za "razvlačenjem (tuđih) crijeva", kako ti reče, definitivno više govori o razvlačitelju (stanju duha/psihe, sposobnosti objektivnog sagledavanja samog sebe) nego razvlačenom.
    kad je riječ o fizičkoj ljepoti, obično nalijećem na dva motiva za razvlačenje crijeva, osjećaj nadmoći zbog vlastite ljepote (nekad umišljene), a koja je ujedno i jedini adut koje takve osobe imaju, drugi je izbacivanje frustracije zbog vlastitog lošeg izgleda. oba se svode na popunjavanje vlastitih "rupa".

    dojma sam da bolković sebe doživljava kao nekog ugodne vanjštine. mišljenja sam zbog duboke nesposobnosti objektivizacije samog sebe. meni osobno ima nešto izrazito odbojno u njemu.
    dočim mislim da kuljiš ne živi u takvoj vrsti iluzije, njegovi su motivi oni drugi.

    "Prilažem sliku sa zadnjih pet miss Helsinkija: reći ću samo da recimo mom osobnom oku zadnja misica nije i zadnja po ljepoti među njima" - nego je to ona srednja? (možda nije toliko osobno)

    avatar

    16.01.2017. (13:04)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    MODESTI - aj priloži i link za ovo gdje si i sama o tome, nek stoji tu
    EMI - možda imaš pravo, ali bilo bi suprotno duhu ovog posta kad bih išao ulaziti u to i očitovati se o tome ;)

    avatar

    19.01.2017. (09:37)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    NEVERIN - Kao što si i navikao kad imaš posla sa mnom - vrlo sam dobro znao zašto tako; sa smislom je to i razlogom.
    Pristup ovih koji upozoravaju na obrnuti rasizam ima, naime, svoje momente istine (pri određenim premisama) - te čitav slučaj nije bez kompleksnosti. Napasti im diskurs tražilo bi stoga dijalektiku, tj. pokazivanje da si razumio i rekognizirao njihove momente istine, pa da tek dalje iz toga radiš sintetičko shvaćanje. Ja ne bih bio ja kada bih to samo izignorirao dok si dozvoljavam napasti. No, ono što sam primarno htio bilo je napisati kozeriju. Koju bi, međutim, dijalektika opterećivala i učinila da se izgubi u njoj - zato sam dijalektiku prebacio u odvojenu struju.

    avatar

    19.01.2017. (09:40)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    evo, nije naodmet, s tim da su ulogu fusnota kod mene odigrali komentari, pravodobno odigrani pas kojeg sam golgeterski anticipirala i plasirala ;0)

    avatar

    19.01.2017. (12:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...