Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Vrag u njemu

    POZDRAV!

    avatar

    30.07.2016. (07:24)    -   -   -   -  

  • Cmrlji drlji

    Odlicno zarezano u tkivo odredjenog mentalnog sklopa, no pitanje koje uvijek intrigira ovdje je sto se nalazi jos malo dublje u slojevima. Postoji ono previse ljudsko koje nas uvijek tjera da svoje uspjehe pripisujemo svojim zaslugama, a neuspjehe nepovoljnim okolnostima, losoj situaciji gdje smo mi zrtve. Dakle, svo dobro smo zasluzili, a zlo nas je jadne zadesilo. Kad sudimo druge je obrnuto. On zasluzuje zlo koje ga je snaslo e bas zato jer je takav i takav, tj.uzrok je u njemu primarno. Ljudima treba utjeha i smisao jer bi poludjeli od nemoci pred stvarnim pitanjima Sudbine.

    avatar

    31.07.2016. (22:13)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    To što opisuješ je, ajmo reći, prirodno stanje (ljudsko stanje, stanje društvene životinje). No, mi ovdje nemamo posla s tek tim prirodnim ljudskim stanjem, uključujući sve što ono nosi, a ti dijelom opisuješ, nego smo bombardirani i jednom tendencioznom ideološkom matricom, koja u priču unosi falšu naraciju, iskrivljenje.
    Ovdje sam je, preko slučaja proizvodnje hypea oko Rimca, oslovio u tipičnim intrikacijama: ''Agenda s Indexa je slabo skriveno optužujuća - ontološki optužujuća - kalvinističko-predestinacijski - hoće svaliti grijehe svijeta na lijenost, indolenciju i nesposobnost marve; simulakrum zvan Rimac je kontraslika kojom se dokazuje upravo to: evo kako se može uspjeti samo kad se hoće, trudi i umije. Ako nam je društvo ekonomski u kurcu, to je dakle zato što smo sačinjeni od samih nespretnjakovića i ljenčina, koji su si sami krivi (takvima ih dragi bog stvorio), odnosno uhljeba što plaću primaju iz proračuna, koji su krivi svima drugima.''

    avatar

    05.08.2016. (15:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...