Komentari

borgman.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • semper_contra

    Članak sam imao čast pročitati prije nego otvorih tvoj blog, tako da sam se odmah posvetio čitanju.

    Pišeš:
    Koliko god se trudili raznorazni teoretičari povijesti SDP i HDZ nisu isti, nisu jednako krali.
    Slažem se s tvojom tvrdnjom da SDP i HDz nisu isti. Prvo zato što nešto može biti isto samo sebi, a za ove bi dvije stranke takvi trebali reći da su jednake. Drugo, one ne mogu biti niti jednake. Zašto? Zato što koliko je jedna od njih vješta u krađi, druga je jednako tako nevješta u vođenju (socijaldemokratske) politike.

    Na temu nesposobnosti SDP-a pisah nakon što su došli posljednji put na vlast, i kad im je tebalo tri godine da konačno dođu 'k sebi'. A imali su 8 godina vremena da u opoziciji smisle kako tom zlu, zvanom HDZ, stati na rep da ne budem grublji.

    A na posljednje pitanje ću ti dati odgovor iz mog ugla gledanja:
    Skrivili smo, jer se previše nadamo da će Svevišnji sve riješiti. Ali to je tako u državi s 85% (ili koji kusur gor-dol) vjernika koji su, uglavnom, samo na papiru vjernici.

    avatar

    18.07.2016. (18:40)    -   -   -   -  

  • Lustracija

    Ja ne plačem radi presude Perkoviću i Mustaču.
    A ti?

    avatar

    07.08.2016. (15:28)    -   -   -   -  

  • borgman

    Vjerojatno više plaču u vrhu HDZ-a. Ostavilo je oveću rupu u njihovim redovima.

    Za ovo imam jednu crticu iz stvarnog života. Tražio sam posao u jednoj hrvatskoj obavještajnoj agenciji...i nakon što su razgovarali sa mojim prijateljima, poznanicima, i nakon što sam prošao u zadnji krug dobio sam odbijenicu. Obrazloženje : "Neće ići jer si ti slobodnjak i plaćenik! radiš za one koji plate bolje, i cijelo vrijeme razmišljaš je li ispravno ono što ti je zapovjeđeno! I pored toga što si u ratu bio od početka, i tehnička znanja su ti najbolja od svih testiranih.- (to mi je rekao dobar poznanik uz pivu i slagalo se sa njihovim komentarom poslije u odbijenici.

    Kvaka je u tome, da se za mene zna TKO sam. Ne krijem se iza nacije, vjere i boje kože (niti tvrdim kako je moj rod bolji od ičijega), ne pucam se na uređenja, i sposoban sam, vrlo , rasuditi kada je netko tko me vodi, loš, idiot, moron, i općenito, ne prljam ruke, za nešto što nije moje uvjerenje.

    Npr. moje vrlo dokumentirano mišljenje je da svatko tko tvrdi kako je "Za dom! Spremni!", bilo što drugo nego fašistički i ustaški pozdrav, mrvicu stariji od 41-e... totalno nepismeni...moron

    I interesantno je da se sa mojim mišljenjem slažu desničari, među kojima imam vrlo časne, pravedne i poštene, prijatelje, koji su stvarno imali problema u životu prije (a i poslije) 90-e :-)

    avatar

    09.08.2016. (08:06)    -   -   -   -  

  • Velikosrbizam

    Dosadno da ti ne bude...
    Uživaj čitajuć...

    avatar

    12.08.2016. (08:00)    -   -   -   -  

  • borgman

    @velikosrbizam.... pošto je za mene rat završio prije dvadesetak godina (sa Olujom)...ja sam tada prestao ratovati... (i nemam namjeru opet, niti bi opet riskirao išta, za ovo što je sada)

    i samo zato što takve ratove ne podržavam ni s naše a ni s njihove strane, ovaj komentar ti je izbrisan. (deseterac ti je pravi narodni)

    Inače, sve koji zarađuju na tome da budu "profesionalni srbi" i za mene još gore "profesionalni Hrvati" bih najradije gurnio na Goli otok, da se tamo napokon rasprave, i ostave nas koji plaćamo porez i živimo u RH na miru

    avatar

    12.08.2016. (08:10)    -   -   -   -  

  • Barbari

    Borgman,ma dosta je Golog Otoka.
    Ne smeta mi što brišeš,moraš znat a to znadeš da su rane još friške i to boli.A reci mi kad baš tako želiš dokazat da si realan,kako to da MODESTI BLEJZ ima odobrenje za pisanje onakvih postova i nitko ju ne briše a masa ih je onakvih ki ona?Ja usprkos svemu tom pišem pa neka me BLOG NEWS briše kolko oće.

    avatar

    13.08.2016. (11:01)    -   -   -   -  

  • borgman

    @barbari.... Modesti sam upoznao prije 8 godina, i bila je puno "nježnija" od mene. jako lijepa mlada dama, intelektualka, sa puno završene škole. I pitao sam se kada će progledati...i progledala je, toliko dobro da čak i mene začudi koji put.

    Ja ne izdajem odobrenja...i to je jako dobro, jer bi bilo puno manje blogova (npr. SVI sa "U" u naslovu)... i sam sam se našao slučajno na listi 100 najboljih.

    Moraš znati i da si ti upravo bio razlogom zašto je moj blog mirovao par godina. Bilo mi je jednostavno preteško brisati spam, kojim su komentari bili zatrpani po cijeli dan. Sada sam zahvalan modernim sustavima koji to rade automatski. Iako sam tim gomilama i sam bio kriv jer nikada nisam bio ni tužibaba ni cinkaroš, pa nisam nikoga ni prijavljivao.

    Stvari su jednostavne. Da, ima toga što boli. I da, ima toga što bi trebalo promijeniti. Ja sam se borio za demokratizaciju društva. I dalje se borim za to, iako, osobno, najradije bi bio...faraon.
    Demokracija znači, pravo na mišljenje, ali ne znači, pravo na nametanje svoga mišljenja drugima (iako to nekakva većina, demokratski, stalno radi). ja ne želim tvoje mišljenje o životu, ratu, vjeri...imam svoje. Možeš se s time ne slagati, to je tvoje pravo, ali isto tako je i moje reći, kako se sa tvojim ne slažem ni u ludilu. I tu ljudi griješe. U demokraciji nemaš pravo vrijeđanja drugih, ali kritika njihovih uvjerenja, nije vrijeđanje.
    Rat kod nas nisu vodili sveci, niti su sa njihove strane bili samo vragovi. Opravdanja za učinjeno...pa imam prijatelje koji se od PTSP-a nikada neće izliječiti..oni znaju. I koliko je ubijanje vojnički ispravno, poslije se plaća jedan drugi račun, gdje se u svojoj glavi pitaš, jesam li mogao drugačije.
    Tebi je stradao brat, vjerojatno si izgubio i dio imovine...ali, ti to ne daje pravo da ratuješ sa svima koji tvrde kako je taj rat iskorišten za zločinački poduhvat "privatizacije", ili kao jako loš temelj ove Države jer ne na Vlast doveo hohštaplere sa zlatnim križem oko vrata i hdz partijskim knjižicama iznad ruke kojom se hvataju dok slušaju "Lijepu Našu". Braneći sadašnje stanje braniš Kerume i Todoriće, Rajiće i svu ostalu bratiju koji javno ponavljaju "Da nije bilo rata ne bi bilo ni našeg biznisa!". Demokratska Hrvatska treba svoje ljevičare, liberale i desnicu, ali ne da bi se klali nad jamama od prije 60 godina, nego da svatko za sebe , pa onda i za druge smisle, kako iskoristiti ono malo što nam je ostalo, i obraniti se od totalne rasprodaje...zašto je ostalo jako malo vremena.
    Tome služi moj ton realizma. Pomirbe.
    Nikada nećemo misliti isto, ali raditi moramo zajedno, ako treba opstati. Tako i živim. I ne pačam se ni u tuđu vjeru, ni spol, ni rod, ni ne namećem svoj svjetonazor...i očekujem da i drugi to tako rade meni.
    Takvu Hrvatsku želim

    avatar

    13.08.2016. (12:40)    -   -   -   -  

  • Barbari

    https://blog.dnevnik.hr/mosor2/ 16.08.2010

    avatar

    13.08.2016. (15:08)    -   -   -   -  

  • Barbari

    https://blog.dnevnik.hr/mosor2/ 16.08.2010

    Vojislavu Stanimiroviću
    06/01/2014 (blog)


    Borgman,oba linka je najbolje pojedinačno kopirati i unijeti na Google i kliknuti.Otvorit će se u originalu.Kad ti se otvori prvi link,idi do kraja posta i tamo ćeš viditi kako je bloger Mosor pokrao moju osobnu fotografiju sa mog portala neovisnog o hrvatskom blogu i navodno s Ljubavlju sve servira meni.Na drugom linku ćeš viditi moj portal,na njemu post a moja osobna fotografija je u sredini desno.I tako taj Mosor na svirep način zloupotrebljava i retušira moj foto i po nekoliko puta za redom.I da li je to demokratija,kako ti pišeš da su ono od drugih samo kritike a ja što pišem su uvride.Nisam ja kriv što te nije bilo par godina,počelo je sve od Mosora a ti i Dona iz Ima jedan svijet ste ga i komentarima i postovima podržavali pišući antihrvatski,protitoistički.Ja sam se svemu protivio jer sam pisao kao i danas prohrvatski,domoljubno.I tako su uslijedili postovi i na mom poratalu,ja sam šibao i šibam po onima koji gaze hrvatsko dostojanstvo pljujući po istom.Uslijedile su prepirke žučne još onda.Na moja do danas bezbrojna upozorenja hrvatskom blogu,uredništvu,da se onaj post sramni od Mosora izbriše,nitko nije reagirao.Reagiraju doduše šutnjom kao da ne vide što im pišem.Sve je ostalo kao i prije,eto taj neki Blog News mene ne može smislit pa mi briše sve ili ako ne izbriše,zabranjiva komentiranje.Ja se borim kontra svega na svoj način kako i vidiš i ne posustajem pa komu opanci komu obojci.Za onaj post od Mosora o meni,pisao sam i na DORH,odgovorili su mi da sve prijavim odvjetništvu u Njemačkoj a oni će proslijediti njima na uvid i doći će do istrage.Ovo sve radi toga što sam ja državljanin Njemačke i živim na njenom tlu a blog.hr je Server u Hrvatskoj.Toliko o toj nepravdi hrvatskog bloga i nesramnom činu blogera Mosor.Ti si prestao pisat jer si se ispucao pisanjem ili si vidio da nisi interesantan.Tako je nedavno napravila i Dona i bolje je tako.A ja ti nisam kriv,ni tebi ni nikom drugom što je prestao pisati.Pišeš da se boriš da je što manje postova sa U,ja ih dosad nisam vidioTi domoljubnim,prohrvatski pisanim postovima daješ svoj poseban pečat,nisi sam takav,masa ih je a to godi i Blog News-u.Vidio sam ti komentare kod onog nekog JUGONOSTSALGIČARA i sve mi je jasno.Meni su tamo brisali i brišu,ne čudim se tomu.Ti,pero u šaci,modesti npr. možete sve...drugi ne i to je tebi demokratija.

    avatar

    13.08.2016. (15:57)    -   -   -   -  

  • borgman

    Da samo znaš koliko si u krivu.

    Koliko god tebe boli što je tvoja osobna slika uneređena, samo po sebi to ti je na sudu, minorna stvar. Dovoljno je predočiti sliku sličnu tvojoj, recimo od nekoga tko mu je rod, i reći kako se igrao fotošopom i nastala je slična...zaboravi sudove.

    Drugi dio je tvoja komunikacija. Da si malo polaganije čitao, SVI na koje si se okomio su barem u početku pokušali laganije. I ja među njima. Konflikt ne volim, pogotovo blogerski, jer nema smisla. Ako zajunim, mogu brisati sve i svakoga, do u nedogled.

    Interesantna je stvar s kime si ratovao. Sa dva, tri dragovoljca, aktivnim vojnicima, ljudima koji su riskirali, mogli postati invalidi, preživili gadne stvari, izgubili prijatelje i rodbinu (a i imovinu) u Ratu (to su blogeri za koje znam kako si im dolazio "u goste" ). Napadao si i ljude koji su u ratu izgubili kuće, i rodbinu, a slagali su se sa nama.

    Ekipa koja je dala dio svog Života za Domovinu, a ti im govoriš....kako bi trebali biti sretni s tim što su dobili...i najluđe, ne dopuštaš im reći kako ovo sada...Ne Valja??!!

    Ja nisam prestao pisati jer sam se ispucao. Pisao sam na dva druga bloga (za koja ne znaš), ovo sam obnovio jer mi je ponovno postalo interesantno. A jesam li nekome zanimljiv ili ne, velikim dijelom me boli....džon.

    A što se tiče je li mogu sve? Ne mogu. Vrlo rijetko vrijeđam. Nikada na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi. Vrlo rijetko upotrebljavam imena. Pazim da kada ih upotrijebim, iza toga stoje novinski članci na koje se može pozvati. Istražujem, tu i tamo. Kao i u životu, čak i na blogu sam oprezan.
    Ako si čitao nekada "Alan Forda", najbliži sam Broju Jedan, barem po arhivi.
    Ne žali se. Zapravo i u komunikaciji postaješ sve bolji. Sve manje razloga za brisanje, a sve više za komentiranje stavova. I pored ideološki jako dalekih i velikih provalija, ponekad me natjeraš da malo progooglam, kako bih provjerio nešto što si napisao.

    I samo jedna stvar. Demokracija je čista laž, ona ne postoji.

    avatar

    13.08.2016. (18:17)    -   -   -   -  

  • Barbari

    Taj Mosor će za sud biti neintresantan,meni ne smeta ni ono što je na postu sa mojim fotom uradio,nek se on za to stidi.Odgovoran će biti taj blog.hr i onaj u čijem je vlasništvu,zna se u čijem,jer su putem E-mail-a upozoravani da se ono izbriše ali se na to nisu osvrtali.U suprotnom,meni već osam godina po želji brišu blogove,dosta sam blogova pohranio na kojima nije bilo ništa što bi nekog ponižavalo niti sam bilo kuda s posta uputio prljav komentar.Bloger BOCACCIOZG je očitao pištulu onom Blog News-u kad je napisao post u kojem mene kritizira.Ja sebe ne branim ali što je previše,previše je.I što mi najviše smeta,naziv mog portala,moje ime i prezime kao i nadimak ( vidio si koji su ),kod hrvatskog bloga se ne mogu napisati u komentaru i poslati,označeni kao neki SPAM-zabrana.Tako da ja ne uspijem komunicirati po svom ukusu,potpisati se imenom i prezimenom,nadimkom ili nazivom mog portala.Onemogućena mi je uredna komunikacija a to je protuzakonito.Taj Blog News neka briše ako mu godi.Bilo bi mu bolje da stavi pamet u glavu i da se ne igra ćorava posla.Na sudu će se znati tko je bio odgovoran za brisanje mojih blogova,ja točno znadem i to sam registrirao,pohranio,kad je koji post-blog objavljen i izbrisan a posjedujem i sadržaje izbrisanih blogova.Oprosti što te ovim zamaram.A ono tvoje da ne vrijeđaš ninakakvoj osnovi je neistina.Čuo sam da si bio hrvatski branitelj pa me čudi ono tvoje o Thompsonu.Sićam se kad je Dona davno napisala post o Čavoglavama i Marku Perkoviću i tu proslavu okarakterizirala proustaškom,ti si napisao komentar da je Thompson slučajno došao i zarevao onu pismu i od tada uspio.Takve se stvari ne pišu i ne govore hrvatskom branitelju.Iza toga ja sam napisao post o Donoj i eno ga i sada na mom portalu.Od tada me ne vidi.A tko je prvi počeo,zasmrdio?Što napisa BOCACCIOZG ono moje je bila reakcija na akcije,provokacije drugih kontra mene.Doduše onda sam smetao komentarima i njemu ali on je ipak realan.

    avatar

    13.08.2016. (19:41)    -   -   -   -  

  • Barbari

    Čuvajte se one Done!

    Malo unatrag.

    avatar

    13.08.2016. (20:06)    -   -   -   -  

  • borgman

    @barbari....iako nisam htio komentirati Thompsona, evo ti crtica... Ja sam u Čavoglavama bio upravo u danima kada su nastale Čavoglave. Znači bio tamo, među momcima iz IX bojne (moj je položaj bio nekih 8 km dalje), koju je njihov zapovjednik (a i time se dičio nedavno), tada zakinuo za plaće, jer im nije rekao kako su dobili plaće kao dio HV-a. Slušao uživo, prije nego je izašlo na radiju. Slušao niti 10 sati poslije, na radio Kninu četnički odgovor na istom desetercu. Vidio, slušao, i od tada imam svoje mišljenje koje se ne mijenja. Propali roker koji se uz pomoć crkve (koja je prepoznala potencijal projekta), naučio bolje pjevati, popravio zube, ošišao kosu, i čija je cijela uloga nakon 91.e bila skupljanje novaca za rat...kao što je radio i Marijan Ban, s kojim sam dijelio spavaonicu dok je "skladao"..."vaj vaj vi mast fajt, evrj dej end evrj najt!"...a za "skladanje" je trebala 1 boca konjaka dnevno. Jako korisna iskustva, izbistre ti sve poglede na sve što postoji.

    avatar

    14.08.2016. (12:12)    -   -   -   -  

  • odmak

    Ne jedi se. Sve si gore u postu dobro i pametno rekao. Obje te stranke opterećene su bivšim sustavom jer su tamo ljudi vrlo slični. A onda su im se pridružili i oni koji su tek nakon devedesetih dočekali svojih pet minuta krađe. I točno mi smo narod koji zaslužuje baš takvu vladu, jer su izišli iz našeg svjetonazora i lopovskih razmišljanja..

    avatar

    15.08.2016. (10:57)    -   -   -   -  

  • madmazel

    kao što sam rekla,pročitam te,ali ja tebe ne znam komentirati ;)

    avatar

    15.08.2016. (14:08)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    borgman iz vorske sobe (ili je bila kuhinja? ili je poslije bila kuhinja?)? ako sad gledaš u čudu ova pitanja i misliš se "o čemu ova?"- ništa čudno :) ni sama više nisam sigurna zašto sam povezala borgmana i vorsku sobu. :)

    no par puta naletih na ovaj blog i nekako povezah.

    avatar

    16.08.2016. (18:27)    -   -   -   -  

  • borgman

    @emi gablo (ime bloga, anagram)....dobro si povezala...vor3 na usluzi :-)

    avatar

    16.08.2016. (20:37)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    :) eto, a skoro htjedoh prestat vjerovat ovom svom insektu. kad ono njemu ni protok od 14-15 godina ne uspije zamutit senzore. :)

    p.s.
    pozdravi brata. :)

    avatar

    17.08.2016. (12:41)    -   -   -   -  

  • borgman

    aaa, gradska susjeda sa Nokiom :-)))) ...da , da , insekt radi :-)

    avatar

    17.08.2016. (13:31)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    haha...lijepo si to "suzio" :)

    avatar

    17.08.2016. (14:43)    -   -   -   -  

  • borgman

    @emi jesam li pogodio da si ti "uho"?

    avatar

    17.08.2016. (19:06)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    jok :) a vidiš i ja sam imala najprodavaniji mobitel tih godina i živili smo u istom gradu. :Đ
    znam da je bio taj nick uho ali se ne sjećam ičeg drugog vezano za nick pa ne znam trebam li se uvrijedit ili ne. :Đ

    avatar

    17.08.2016. (21:22)    -   -   -   -  

  • borgman

    @ne trebaš se uvrijediti...pa nitko iz vorske sobe nije bio osoba koju bi trebalo vrijeđati :-) oni koji su bili za vrijeđanje...ostajali su ispred vrata

    avatar

    17.08.2016. (22:43)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    ma zafrkavam se....mislim ovo za vrijeđanje. nije to moj đir, dočim zafrkancija jest i onda i sada :)
    bila je kvalitetnija ekipa u ono doba jer internet nije bio masovna pojava.

    avatar

    17.08.2016. (23:30)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    evo ti hint - "not a number" :D
    mada nisam sigurna koji bi ti moj nick bio poznat. tad me je zabavljalo smišljanje nickovlja - na dnevnoj bazi. no ovaj iz hinta korišten je najviše.

    avatar

    17.08.2016. (23:52)    -   -   -   -  

učitavam...