Komentari

amagi.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • forma je bitna

    koja frizura!

    avatar

    25.03.2013. (16:02)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ahaahahah prva mi je genijalna. zasad ču samo nju i komentirat jer bi se smotao da sve 3. strašno močan i samouvjeren izraz. posjeduje tu opojnu drskost poetske dogme-vatromet figura-žena se kurči skoro, al ide joj jebeno! mali detalj koji mi se nije svidio ,ukoliko smijem amice kritički se očitovat ovako pod-zvjezdano malen, jest ono šta ja zovem opravdanost figure-znači ima taj izraz "oglodana sazvježđa" i sad ja kužim tu nemogučnost odoljevanja ovako zvučnoj figuri, ali smisaono ona za poetsku cjelinu baš i nije najispravnije od svih rješenja.

    uh amice kod tebe mi je ko da sam u howard s endu na šalici čaja.

    avatar

    26.03.2013. (02:02)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Dože - i ove tri sam birala principom toga da mi se najviše sviđaju, ili su mi barem među boljima u zbirci. Figura koju navodiš meni je baš sjela, i samo po sebi, kao sintagma, i u okviru cjeline. No kada bih baš morala birati sliku koja mi je najdraža, onda je to sigurno ona iz druge pjesme: On nije umro / Samo je u zanosu odgodio život.
    Hvala na posjeti, i svrati ponovno na čaj! :)

    avatar

    27.03.2013. (21:53)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    gle ama moraš mi dat neka predznanja da bi mogo pokušat iskomentirat onaj prvi ciklus koji se kružno referira na dantea. uvijek sam se pitao po kojim kriterijima se zaokružuje poetski ciklus? zašto su dvije ili više pjesama dio neke cjeline?

    zasad vidim da se radi o poetskim slikama i simbolima koje totalno disciplinirano izražavaju misao, digresiju, ideju. sori amice, morat češ mi reč nešto više jer još uvijek mi je to poetska metafizika. o ritmici, metrici i dinamici-kapa dole...

    avatar

    27.03.2013. (23:11)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    evo...luxorski kamen mi je savršeno rješenje!

    avatar

    27.03.2013. (23:14)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Vjerujem da ako tekst ne govori (dovoljno) sam za sebe, to i nije (osobito) dobar tekst. Neovisno je li riječ o mojim tekstovima ili nečijim drugim, tu sam sasvim dosljedna! Jer pokušaj zamisliti nekog hipotetičkog čitatelja sa zbirkom u rukama za, recimo, 50 g., kada Amice više ne bude - tko će njemu davati odgovore, hoće li moći doći do njih, hoće li moći razumjeti napisano i bez privilegija (ali i nedostataka) koje prozlaze iz suvremenog trenutka? Sve u svemu, ako čitatelju nije jasno zašto je neka pjesma u prvom, a neka druga u drugom ciklusu, to možda i nije tako dobra zbirka ;) Govorim ovo kao šalu, ali se zapravo ne šalim - upravo to i mislim, propitujem, i sama sam u stanju biti svoj najprecizniji kritičar, uprti prstom u sva dobra, bolja, loša pa i najlošija mjesta.
    No, s obzirom smo ti i ja ipak suvremenici pa možeš iskoristiti joker "pitaj autora", što si učinio i što mi, naravno, imponira (ali ništa ne mijenja na gore iznesenom stavu, dapače) - jedino "više" što ću ti reći jest da zanemariš naslove ciklusa i da se koncentriraš na podnaslove :))

    avatar

    29.03.2013. (18:01)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    o ne ne amice! ne slažem se sa tobom jer dijalog u umjetnosti opčenito svojim tokom ne obaziruči se da li to neko može pratit ili ne. umjetnost ima svoju evoluciju. pratiti evoluciju privilegija je elite koja je sve podredila tom dijalogu. vjeruj mi amice, iako nisam u tijeku suvremenog poetskog dijaloga, mogu jako dobro razlučiti poetsku vrijednost od šunda. mislim da če tek za 50 godina nakon amice doči vrijeme za vrednovanje u malo širem poetskom krugu. to je tvoja poetska pasija koju si odabrala svjesno i ,poetski puno obrazovaniji ljudi od mene su to vrednovali. možda to tebi ne znači ništa? ja mogu samo reči da mi imponira lakoča tvojih izmjena ritmova ,a fascinira me ta disciplina unutar forme. kao što več negdje rekoh, poezija je često kao pepeljugina cipelica i ako je noga veča, ona će iskliznuti-ostat če neukalupljena i neartikulirana. u svoj svojoj mistici, poezija je i produkt jedne strašno zajebane logike čije zakonitosti su odraz sluha, riječi i krvavog rada. tvoja poezija zadovoljava sve te norme i možda je jedina moja zamjerka da mi je to sve čak extremno popeglano, ali to je očito odraz tvoje pedantne dimenzije. ne brini stoga za svoje šifre amice...vidiš ja sam totalni pop-moje šifre je lakše probit nego lozinku bloga, ali to govori samo o tome da sam još uvijek estrada. divim se pjesnicima kakva si ti, al ne bi vam ja bio u koži...

    avatar

    30.03.2013. (00:35)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Hvala ti i na čitanju i na podjeli dojmova - drago mi ih je čuti uvijek, kakvi god bili, osobito od onih koji i inače čitaju poeziju (a tih i nema baš jako puno) :)

    avatar

    02.04.2013. (17:03)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    "...crtam ti njezin zračni korak..." uffff!
    a jesi li ti amice zaštitila patentom sljedeče izraze:
    zrnjevanje poput kiše
    okrugljenje
    raskapljičena?

    avatar

    04.04.2013. (19:28)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    samo to mi reci još i obečavam da neču više pitat ništa!

    avatar

    05.04.2013. (18:15)    -   -   -   -  

  • swenadamevin

    amice, pa ukinuli "cesarića"!!!
    nemrem verovati!

    dosadio im!
    pa još čuj akademika jelčića: "čak ni veća imena i opusi od Cesarićeva ne bi izdržali da se o njima govori deset godina zaredom."

    tako mali i čemerni dubravko, pa još akademik, o velikom cesariću, paradigmi hrvatske poezije za sva vremena!

    "ima požega još velikih požežana: Vjekoslava Babukića, Kraljevića, Armina Pavića, Dragutina Lermana i drugih znamenitih Požežana." alal vera! pa oni nisu pjesnici, niti književnici!

    čast prof.peiću, (s kojim sam davno ispijao gemište po bivšem trgu republike), ali njegov literarni genij plesao je samo jedno leto.
    i to na marginama njegovog, prije svega profesionalnog likovnog interesa i to je sve.

    da se požega tako mizerno odrekne cesarića - to liči samo na onog jadnog ronka i slične mecene umjetnosti iz redova sdp-a i hns-a potpomognutih sivom eminencijom akademika koji valjda računa da bi i on mogao zauzeti mjesto jednog cesarića.

    što kažu - da nije smiješno bilo bi tragično.

    i ovo govorim u korist svoje štete (blogdogg).
    e, neka!

    avatar

    05.04.2013. (18:47)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Dogg - tko pita, ne skita :)) Naravno da nisam ništa zaštitila - sve što je u knjizi barem toliko pripada onome tko čita, kao i onome tko je napisao... P.S. Nije zrnjevanje puput kiše, nego zrniti kao kiša ;)

    Sven - znam da su ukinuli "Cesarića". Nažalost, sve to (mislim na razloge ukidanja) ima otprilike toliko veze s Cesarićem, kao i s atomskom fizikom. Jelčića neću ni komentirati, a posebno ne one, mnogobrojne, koji grade vlastite spomenike krijući se iza zvučnih imena (Cesarića, i drugih) od kojih često ne znaju ni jedan jedini stih, pjesmu, knjigu...

    avatar

    07.04.2013. (16:44)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    http://youtu.be/zgwrDugNPtk

    avatar

    07.04.2013. (18:44)    -   -   -   -  

  • Neverin

    mogu si zamisliti nebo kako će se raspuknuti poput nara, jako mi je dobra ova prva... a druga me podsjeća na Ugo Foscolija i njegove Sepolcri ("Grobovi")...

    avatar

    08.04.2013. (14:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...