PROMOCIJA: Edward O.Wilson - 'O ljudskoj prirodi' (Jesenski i Turk, 2007.)

utorak , 08.05.2007.




Ma kako veličanstveni bili naši jezici i kulture, ma kakvo bilo bogatstvo i profinjenost našeg uma; ma koliko goleme bile naše kreativne moći - mentalni proces ostaje proizvod mozga, organa kojega je čekić prirodne selekcije uobličio na nakovnju prirode. Sve moći i sva začudnost ljudskog uma nose u sebi pečat njegova porijekla. I kad se kulture vinu u nedokučive visine misleći o počecima vremena i
istražujući najdalje zakutke svemira, one nikad neće postići potpunu slobodu...


Tako Edward O. Wilson uvodi u svoju knjigu 'O ljudskoj prirodi' koja je, ako sam autor kaže, spekulativni esej koji razmatra duboke posljedice susreta socijalne teorije i prirodnih znanosti povezanih s njome. Kako velika pitanja iz područja susreta sebičnog gena i društvenosti rješava Wilson u ovom svome klasiku sociobiologije s kraja 1970-ih, te kako na njegov pristup možemo gledati iz današnje perspektive, razgovarat će se na predstavljanju knjige u srijedu, 09. svibnja 2007. u 13 sati u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, u okviru 4. Zagrebačkog sajma knjiga.

Knjigu će predstaviti sociolog i filozof Darko Polšek, urednik Biblioteke 42 Ognjen Strpić i prevoditelj knjige Belmondo Miliša.

Dobrodošli!

Edward O. Wilson je profesor emeritus biologije na Sveučilištu Harvard, jedan je od najvažnijih suvremenih svjetskih biologa i znanstvenika uopće: zaslužan je za niz otkrića o biologiju kukaca i otvorio je novo znanstveno područje koje danas poznajemo kao evolucijsku psihologiju.


<< Arhiva >>