The end blog

srijeda, 08.05.2013.

Halucinacije i strategije













"Danas se mnogo govori o vizijama i strategijama kako na lokalnoj, tako i na državnoj, pa i globalnoj razini. Ono čovječe, melje li ga se melje ....brale.....ej........drobi selo, drobe ljudi..........fraze, čovječe. Ma nema se pojma ... ništa se ne kuži .... nema spoja s kozmosom ....nema vasione...no vasion..... nema tu ... ono .... artikulacije ..... mislim, ono...
Brale, pričaj ti o vizijama ... ali prvo reci odakle ti vizije! Nisam čuja baš da neko spominje "materijalnu infrastrukturu izmijene svijesti"... Svi gutaju tripove - jer ako nisu odakle im puste vizije - a policija vata samo kreativce iz naroda ko što sam ja .......E, brale da vidiš u mene vizija .......Hrvatska kao vodeći uzgojitelj pametnih bijelih zečeva.........turističke ture s one strane ogledala, proizvodnja i distribucija izmjenične kundalini energije................spomenik Pink Floydu (sa Sidom Barretom) na Marjanu šta bi se moga vidit samo kad ne gledaš u njega ........ Zen himna "Zvuk jedne ruke" na koju bi svi morali leć a ne se ustat ......... revolucionarni automobili sa jednim točkom .............. teorija i praksa psihodelije u školama i domaćinstvima .................
Ideja do ideje, ideja priko ideje.......prožimaju se........boje, čovječe, boje............bang!!! bang!!!...........(sredi se)
Uglavnom, da zaključim, u ovoj zemlji elita guta iste gljive kao i mi freakovi iz naroda. Otkud im onda toliko siromaštvo imaginacije. Ako ti trip ne radi, promini dealera."

"Lelek freaka" , anonimni autor iz Dalmacije odrastao i intenzivno živio u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća

08.05.2013. u 09:34 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 06.05.2013.

Jutarnja misao suradnika The end bloga





"Misliti ono najdublje eda bi se ljubilo ono najviše, plemeniti je moto romantičkih pjesnika i filozofa jednog sretnijeg doba. Međutim mi suvremeni ljudi moramo živjeti s cinizmom što nam ne da govoriti takve velike riječi. Ja, recimo, jutri kad se probudim zaustim nešto kao 'eh...mh...grmlj..hmr' i onda pokunjen zašutim. Znam, znam...mišljenje i pjevanje danas nisu mogući u bujnosti klasičnih doba. Ali ne mari, kažem ja. Preostaju nam geste, mali znakovi uzvišenih osjećaja koje pretačemo u brutalnu, digitalnu, svakodnevicu dvadesetiprvog stoljeća. Zbog toga, kad njuh upije miris benzina u zoru, a alat što ga dnevno rabim zapjeva svoje, vrrr.....vrrrr.....vrrrrrrbrrrrrrrrmmmmmmmmm.....rrrrrmmmmmm.....nema tog Goethea koji bi mi trebao. Ja znam da će mi dan biti ne samo radno produktivan, nego i oplemenjen estetikom siromašnom, ali oštrom i propulzivnom."

Leatherface "Čemu kanibali u oskudna vremena - partiture za štilovku", predgovor autora.

06.05.2013. u 09:43 • 0 KomentaraPrint#

Jutarnja misao suradnika The end bloga







"Fala bogu, sagradijo sam egzistenciju. I šta je najlipše sagradijo sam je borbon protiv fenomena. Evo recimo šovinizam. To je fenomen. Dok ja nisam progovorijo o njemu, svi su mučali, osim oni kokoši šta se bore za ženska prava, ružnih tipova šta su gubitnici u životu, niskih čovuljaka šta nisu nikad jebali, seljaka iz donjeg sela šta nikad nisu bili u varošu, ovi šta nemaju para i ostale sirotinje, uglavnom: genetski imdisponiranih da kurcu ne valjaju. Sada šovinizam više nema šanse.
Nu ako meni štagod i pobigne, ko u onoj pismi o starcu Vujadinu, znamenitu hajduku, tu je pobratim Miljenko u busiji. Pa će on lipo, ko hajduk Grujica, udarit na govor mržnje. Pa će tizim govorima mržnje reć da se mogu lipo ubit, da su psihopati ako im se dica zovu Borna ili Lana, da su, da prostite, govna iz kanalizacije, da je šteta da su rođeni, da bi najrađe da ih odnese đava ko da ih nikad nije bilo sve do jednog, da bi vridilo potribit sve šta nešta trkelja, da im đava nosi i seme i pleme i sve šta po podu gmiže i za kvaku se vata...Ajde sad pajdo govori s mržnjom, ako imaš guzice! Kad te Jerga dovati ...eee! Neš? I ja mislim.
Ma nek se i provuče tako koji šovinista i govornik mržnje, pa izađe na more, tu ga čeka moj Andrijica Šimić, Jure. A on će lipo i učeno, bez nervoze, primjetit da takvi u njegovu komšiluku nije bilo kad je njegov ćaća bijo inžinjer i kad se jilo za stolima s bilom čipkanom tavajom, i šovinisti su bili škovacini i manovali, a povist umitnosti je bila za fini svit šta im ovi imaju služit. On će dobro reć da triba se držat fini familja šta u pisanju koriste transliterirane talijanske riči, a ovima drugima dat pure i loja da im začepi usta. Čim je gradić veći od sela, ne triba više rast. Jer malo je mira velikog, a ružno je mira lipog. Ne bi bilo pameti da nema gluposti prid kojom će se kurčit.
Eto, nas tri hajduka - a ja najprvi - i čovik se mora pitat: otklen to da u ovoj zemlji još uvik ima šovinizma, govora mržnje i malograđanštine?"

Ante D. Tomić "Lijevo-desno, nigdje moga stava"

06.05.2013. u 09:39 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.



< svibanj, 2013 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kolovoz 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (5)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (10)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Lipanj 2013 (4)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (4)
Ožujak 2013 (2)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (8)
Prosinac 2012 (23)

Opis bloga

Blog o početku kraja
mahmahmah

mail The_end_blog

kowalsky191@gmail.com