Indijanka vegetarijanka

16.05.2014., petak

Kiselost organizma i rak

Prenosim sa znanost.geek.hr :

Osnovni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Postavlja se pitanje zašto današnja medicina ignorira taj podatak i zašto je taj podatak malo poznat javnosti.

Godine 1931. njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog Dr. Otto Heinrich Warburg, dobitnik Nobelove nagrade za istraživanje karcinoma. Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom. Stanična kiselost istiskuje kisik, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu.

Metabolizam tumora

Dr. Warburg je rekao: 'Pomanjkanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo.'

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.

'Oduzmete li zdravoj stanici 35 posto njezinog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana', tvrdio je dr. Warburg.

U svojem djelu 'Metabolizam tumora', dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika).

Otkrio je da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika. Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.

Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.

Ono si što jedeš

Nakon što je završen probavni proces, hrana, ovisno o svom nutritivnom profilu, stvara uvjete kiselosti ili alkalnosti u tijelu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma ovisi o tome što jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.

Naše stanice, da bi mogle uspješno funkcionirati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7.
Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.

Krv se neprestano sama regulira kako ne bi upala u metaboličku kiselost.

Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.

Hrana koja zakiseljuje tijelo
- Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
- Meso (sve vrste)
- Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.
- Rafinirana sol
- Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
- Kruh
- Margarin
- Kofein
- Alkohol
- Duhan
- Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
- Antibiotici i općenito svi lijekovi

Hrana koja alkalizira

Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
- Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli okus).
- Bademi. Vrlo su alkalni.
- Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.
- Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
- Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil koji je veoma alkalan.
- Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tijekom cijelog dana.
- Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedeći način života uništava život.

Kemoterapija je druga riječ za otrov

Kemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutraliziralo kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primjećujemo promjene na osobama koje primaju kemoterapiju, između ostalog i opadanje kose. Ostali lijekovi također pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbjegavati koliko je to god moguće. Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba.

Da biste se ispravno hranili, osigurajte si 60 posto alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su meso, gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Ne zloupotrebljavajte sol te je koristite što je manje moguće. Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80 posto alkalna.

Imate li karcinom, savjet je da alkalizirate tijelo što je više moguće. To možete postići uz pomoć prehrane, vježbe, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa klorofila.

Oznake: tumor, prehrana, alkalnost


08.01.2014., srijeda

Na čaju

Image and video hosting by TinyPic

Vikend je, vrijeme je za odlazak na čaj. I besplatno čitanje novina u zdravljaku. Sin, mama i tata sjede, svatko čita i lista novine. Mama gleda u članak o novim istraživanjima o tome koja hrana potiče razvoj tumora, a koja je dobra za borbu protiv tumornih stanica.

Obraća se sinu: 'Gle, sine što piše. Najnovija istraživanja pokazuju da meso i mliječni proizvodi potiču razvoj stanica tumora. Meso potiče kiselost koja je odlična za razvoj tih stanica, dok mliječni proizvodi potiču stvaranje sluzi koja je također odlična hrana za ovakve stanice.'

Tata cmoče usnama. Ne gleda mamu, ali, iako čita svoje novine, jedno mu je uho naraslo kao kod slona i sve sluša. I opet cmoče i mrmlja si nešto u bradu.

Onda više ne može izdržati, okreće se s prkosom u očima (i s porukom koja glasi: 'Ne truj mi sina!?)i kaže mami: 'Nije to istina!'

Oznake: čaj, meso, mlijeko, tumor


16.05.2013., četvrtak

Angelinina odluka

Prije nekoliko dana pročitala sam da je Angelina Jolie odstranila obje dojke jer su joj liječnici izračunali da ima rizik od 87 posto da oboli od raka dojke. Prvo sam mislila da se radi o novinarskoj patki, a onda sam shvatila da je istina. I ne mogu prestati razmišljati o svemu. Angelinina majka je imala rak i umrla u 56. godini. Ona ne želi da njezina djeca moraju toliko patiti i gledati dragu osobu kako umire (majka se borila 10 godina). Liječnici su je testirali i otkrili da nosi gen BRCA1 koji uzrokuje rak dojki. Angelina planira do 40. rođendana odstraniti i jajnike. Odstranjivanje grudi trajalo je u fazi od tri operacije, jedna je, valjda trajala i osam sati.

Bože, bože… Tko je bog – bog ili čovjek?

I tako ja ne mogu prestati razmišljati o Angelini i o tome svemu. Ne, ne okrivljujem je, tko sam ja da joj sudim? Ali mislim li da je doista hrabra? Ili luda? Ili što? Je, hrabra je, u svakom slučaju to je. Ali ne mogu prestati misliti i na sljedeće – moja je baka imala rak dojke. Ali nije umrla od njega, odstranili su joj dojku u pedeset i nekoj godini, a umrla je kada je imala preko 80. No napatila se. Patila je zbog te operacije cijeli ostatak života.

Onda čitam kako iz udruge hrvatskih žena oboljelih od raka dojke podupiru Angelinu i kažu da bi učinile to isto da su znale da će oboljeti. Zanima me što bi moja baka rekla, koje je njeno mišljenje o tome. Nažalost, nije sa mnom da je pitam o tome.

Ali očito se i sada Angelina napatila. I još će se napatiti sa sljedećom operacijom. Patnja je, dakle, neizbježna, i ako radiš mastektomiju i ako dobiješ rak. Samo možda, ali definitivno MOŽDA u prvom slučaju kraće patiš. Mada nisam ni u to tako sigurna. Moja baka nije imala umetak, ali i da jest, vjerojatno bi bol bila prisutna i dalje na mjestu gdje su joj odstranili cijelu dojku. Jer uvijek je imala bol. Posebno za promjene vremena. A vrijeme se danas mijenja par puta i u jednom danu.

Mogu reći za sebe – ne bih išla na mastektomiju. Ali, i da imam tumor, ne bih išla da me liječnici seciraju, režu i lagano ubijaju. Neka priroda čini svoje. U konačnici, što nam je suđeno, suđeno nam je. Što ako Angelini padne avion, ona pogine i sve bude uzalud? Ili je snajperom pogodi neki luđak? Ili ako dobije tumor na mozgu?

Oznake: Angelina Jolie, tumor, rak, dojke, mastektomija, baka, jajnici


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.