Indijanka vegetarijanka

09.05.2016., ponedjeljak

UZ Majčin dan

Pozdrav, prije vječnog rastanka.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: Majčin dan, krave, ljubav, klanje, okrutnost


04.03.2014., utorak

Klaonica prodavala meso krava s tumorom

Klaonica iz Kalifornije Rancho Feeding Corp. optužena je da je prodavala meso krava koje su bolovale od tumora. Kada se sve saznalo, vraćeno je oko 4 milijuna tona mesa koje je proizvedeno u toj mesnici koja je trenutno pod istragom. Najviše se radilo o mesu nastalom od krava koje su prvo iskorištavane u mliječnoj industriji, dobile tumor, a potom, zbog smanjene proizvodnje mlijeka, završile u klaonici. Istraga se proširila i na lokalne farmere koji su bolesne krave prodavali klaonici. Ova klaonica šalje meso u sve dijelove zemlje, između ostalog i za Nestleovu gotovu hranu na bazi mesa.

Oznake: klaonica, meso, krave, tumor Kalifornija


05.02.2014., srijeda

Požar zbog metana iz kravljih vjetrova

Krajem siječnja na jednoj njemačkoj farmi krava izbio je požar, a istraga je pokazala da je uzrok veoma velika količina metana oslobođena u obliku vjetrova iz crijeva ovih životinja. Požar je nastao nakon što je metan zapalila iskra na jednom stroju. U štali je bilo 90 krava i jedna je ozlijeđena.

Metan je inače plin kojeg ima u prirodi i koristi se kao gorivo. Međutim, problem je što je on veoma jak staklenički plin, mnogo jači od CO2. I upravo je u tome problem jer milijarde goveda širom svijeta koja se uzgajaju za meso ili mliječne proizvode veliki su proizvođači metana te time i veliki zagađivači atmosfere.

U videu je na satiričan način objašnjena situacija s kravljim vjetrovima i požarom:


Oznake: krave, metan, vjetrovi, požar


21.08.2013., srijeda

Kako se osjeća krava koja ide na klanje?

Na Sveučilištu Stanford studenti mogu saznati kako je to biti krava koju odvode na klanje. Naime, na glavu im se postavi kaciga u kojoj je i ogledalo u kojem sebe mogu vidjeti kao kravu te također mogu osjetiti i simulaciju probadanja i podbadanja dok krava odlazi pod nož. Ovim se željelo vidjeti da li ljudi koji osjete kako je to biti kravom koja odlazi na klanje kasnije jedu manje mesa.


Oznake: krave, klanje, simulacija


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.