život je kratak

10.02.2007., subota

O MIOMIRISNIM SUPUTNICIMA

U ova luda vremena, ako je posrijedi bonton, gotovo da je veći problem nekoga podučiti kako da pametno, odlučno i jasno reagira na loše ponašanje no objasniti kako bi se i zašto, svi trebali( pristojno) ponašati.
RECIMO: što učiniti kad vam suputnik u kupeu ( iz kojeg ne možete pobjeći jer je vlak pun) skine cipele i još k tomu noge ispruži na sjedište preko puta.
Dostojanstveno prešutjeti taj teror ( jer baš o tome je riječ) u najmanju ruku je glupo.Jer u preskupu cijenu karte zacijelo nisu uključeni i miomirisi tuđih nogu i cipela.Dakle, valja reagirati. KAKO?Urlanje i grubo prigovaranje najlošije je moguće rješenje jer će osoba kojoj su upućeni bez imalo muke " zaključiti" da s osobom koja se "tako ponaša " nema što raspravljati , da ga ona nema čemu podučiti. a, možda će biti i u pravu.Klin se klinom, doduše izbija, ali nepristojnost nepistojnošću svakako- ne!
Kako, dkle, miomirisnomsuputnikuobjasniti da se tako u vlaku ne ponaša? Jedno od mogućihrješenja jest da se pozove kondukter, koji mu "po službenoj dužnosti" smije ne samo prigovoriti već ga mora natjerati da sjedi pristojno. No, ako se kondukter na takvu molbu ogluši, još si možete pomoći i sami. Suspregnite( opravdani) bijes i " zamolite" suputnika riječima: " Biste li bili ljubazni i obuli cipele? Meni to jako smeta"
Izgubiti ne možete ništa, a štos, obično upali.thumbup

04.02.2007., nedjelja

POLJUBCI SU SMRTONOSNI?!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Poljubac vam može skratiti život za tri minute, tvrde liječnici jer se prilikom ljubljenja podiže krvni tlak i opterećuje rad srca. Međutim , oni priznaju da od ljubljenja ima i neke vajde. Pljuvačka rastvara zubni kamenac, što je dobro za zube, a gube se i tri kalorije, pa se može primjenjivati kao blago sredstvo za mršavljenje.
U članku o poljubcima u ženskom časopisu " Cosmopoliten" kaže se da žene više vole lagane, brojne poljubce, dok su muškarci pristalice strastvenih, dubljih i dužih.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Navodeći da je u Britaniji najpopularniji poljubac u obraz, kao izraz simpatije i radosti što srećete dragu osobu, list podsjeća da ta vrsta poljubca ima drugi smisao u kršćanskoj tradiciji: poljupcem u obraz Juda je prokazao Krista njegovim protivnicima, pa bi i to trebao biti simbol izdaje i prijevare.

02.02.2007., petak

ZLATNI PIR U BOLNICI

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Harry i Rosemary , odlučili su da svoj zlatni pir proslave veseljem u omiljenoj kavani.Kako su se malo podnapili dead, 76- godišnji Harry i 74- godišnja rosemary su prilikom izlaska iz kavane pali niz stepenice i zajedno se našli u bolnici s istom dijagnozom-prijelom lijevog kuka.
Bolničko je osoblje imalo razumijevanja za slavljenike i smjestili su ih zajedno u istu sobu, gdje su ih i počastili tortom.
Njihova je kći izjavila da su svoju zlatnu svadbu obilježili na isti način kao što su i živjeli proteklih pola stoljeća- sve su radili zajedno i nisu se nikada rastavljali.party

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>