DVD Vrbovsko

subota, 30.05.2009.

Taktičko-pokazna vježba "Moravice 2009"

Dana 30.5.2009. godine vatrogasna društva iz VZG Vrbovsko održala su taktičko-pokaznu vježbu u Moravicama sa početkom u 12 sati. Na pretpostavku da je pod vlak na pružnom prijelazu u centru Moravica, koje se sastoji od lokomotive i jednog vagona, podletio automobil na intervenciju izlaze prvo vatrogasci DVD Moravice koji vrše početno gašenje požara,te u isto vrijeme poziva u pomoć DVD Vrbovsko. VP DVD-a Vrbovsko izlazi na intervenciju sa 4 vozila (ZV Nissan, NV Man, 2 AC Mercedes i Iveco). Nakon dolaska na mjesto nesreće navalne grupe se opremaju izolacionim aparatima te se odmah pristupa gašenju požara sa pjenom i vodom. Odmah zatim uzbunjuje se i DVD Jablan koji polaže usisni vod u obližnji potok te vrši dobavu vode AC DVD-a Vrbovsko. Nakon gašenja kompozicije pristupa se izvlačenju unesrećenog iz automobila uporabom hidrauličnog alata. Vježbi je prisustvovao velik broj mještana, pogotovo mlađe dobi, koji su vježbu "nagradili" pljeskom. Također, vježbu je i pratio županijski vatrogasni zapovjednik Slavko Gauš, te izaslanstvo iz DUZS-a. Slike ćemo dodati naknadno!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

- 01:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 19.05.2009.

Sudar dva teretna vozila

Na dojavu u 17:20 od PP Vrbovsko da je na državnoj cesti D3 između Vrbovskog i Moravica došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovale dvije cisterne, zapovjednik diže operativu DVD-a, te izlazimo na intervenciju sa 7 vatrogasaca i 2 vozila (navalno MAN i autocisterna Actros). Dolaskom na mjesto nesreće, odmah utvrđujemo da jedna cisterna prevozi benzin, dok druga prevozi sol. Srećom u nesreći, da nije došlo do sudara ta dva kamiona, vrlo vjerovatno bi kamion koji je prevozio sol završio u provaliji, jer je u zavoju po mokrom kolniku izgubio nadzor nad vozilom. Prilikom sudara nije došlo do istjecanja nijedne tvari, no svejedno osiguravamo mjesto nesreće sa ručnim aparatima za gašenje, te razvlačimo jednu "C" prugu, za gašenje pjenom ukoliko bude potrebno. Također, vatrogasci DVD-a Vrbovsko i reguliraju promet. Kamion "Mercedes" više nije bio pokretan te smo morali čekati dizalicu da ga odvuče, dok je drugi kamion "Scania" popravio automehaničar na mjestu same nezgode, te je taj kamion odvukao obje cisterne. Osiguravamo mjesto nesreće do 23:35, te se vraćamo u spremište. Oba vozača kamiona su srećom prošla bez ozljeda.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 00:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.05.2009.

Aktivnosti DVD-a Vrbovsko proteklih dana

DVD-u Vrbovsko, iako u mjesecu svibnju dosada nasreću nije izlazilo na intervencije, ne fali aktivnosti.
Tako smo, 4. svibnja 2009. godine, na dan zaštitnika vatrogasaca Sv. Florijana prisustvovali na misi sa priličnim brojem vatrogasaca iz cijeli VZG, nakon koje smo se uputili u prostorije DVD-a na kratku zakusku i druženje.



Zatim, u subotu 9. svibnja, u Vrbovskom je održan seminar za voditelje vatrogasne mladeži, kao priprema za nadolazeće natjecanje vatrogasne mladeži i djece 30. svibnja u Skradu. Nakon teorijskog predavanja u prostorijama DVD-a sa novonabavljenim projektorom i prijenosnim računalom, održano je i praktično predavanje gdje su u detalje objašnjene vježbe za djecu i mladež, te štafeta sa preprekama.



Nadalje, počevši od ovog tjedna, DVD Vrbovsko svaki će dan posjećivati grupa učenika i vrtićanaca iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko i vrbovštanskog vrtića, u sklopu naših aktivnosti u mjesecu zaštite od požara.

Napomena: Slike su preuzete sa Vatrogasnog portala.
- 12:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>