subota | 17.09.2005.

SUBOTOM DOLAZE AVETI PROŠLOSTI

MRTVA DUŠA...

Subota... Jutro tmurno, zrak mutan, grad siv...Ne bi čovjek rekao kako će nekoliko sati kasnije ipak sunce pronaći put kroz svu tu tmast i malčice pozlatiti sav taj asfalt i prašinu i te silne ljude što krenuli gmizat u svoje rutinom ugaženo jutro.
Iza ugla ne nalazi se ništa novo, druga ulica i isti ljudi kao u prvoj... Subotom se na trenutak besmisao učini još večim, većim i od famoznog "nebodera" s kojega ispadaju komadi fasade, monolita koji krasi Centar,sav raskopan i prašnjav.
Ali postoji ali...
Ali je odlična stvar, ali nam pomaže da prebrodimo činjenice i dokotrljamo se do sljedećeg jutra...
Subotom se znaju pojaviti i aveti prošlosti, posebice u jesensko vrijeme, gotovo je nevjerojatno kako imaju tu sklonost prelaznim godišnjim dobima... znaju se pojavit i u proljeće.
Avetima prošlosti najmiliji su mjesec rujan, listopad, travanj, a ponekad stignu i tijekom prosinca zakrabuljeni u Djeda Božičnjaka!
NJihov osnovni cilj je u potpunosti izbaciti ljude iz kolosjeka i podsjetiti ih kako uz ovo što vide postoji i ono što ne vide!
Što opet ne znači da se to zaista nemože vidjeti..
Aveti prošlosti ponekad na čovjeka djeluju zaista čudno, upadnu samo tako ničim izazvane i prosipaju nekakav čudnovat čarobni prah posvuda i na trenutak rutinu rasplinu poput vjetra dim cigarete....
Nakon toga opet se vraća svakodnevica i subota...i tmuran dan, sivi grad, lica siva, dosada, sjeta....i puno popušenih cigareta...

- 11:20 - Komentari (1) - Isprintaj - # -

<< Arhiva >>