Sada bi bilo vrijeme da napišem nešto o Breussovoj dijeti na soku (Breuss Biotta sok od cikle, mrkve, celera i krumpira) te čajevima: mješavina za bubrege, mješavina za pluća, crveni zdravac, neven i žalfija (kadulja). Uz to juha od luka (samo juha) te rasol. Na jutarnju pripremu čajeva gubi se oko 1,5 h, dakle popriličan posao. Tijekom dana pijuckaju se lagano čajevi i sok. Treba napraviti tablicu i svaki sat označiti što je odrađeno, jer inače nema šanse da ćete sve popiti što treba, i uz to vježbati i šetati sat-dva.
Također nema šanse da tih 42 dana idete na posao. Ne zato što ne biste mogli raditi, već zato što ne možete stalno pijuckati iz 6 boca koje treba isprazniti.
13. 03. 2017.
Danas mi je 27. dan gladovanja po Breussu. Jučer smo hodali 2 sata po Hreliću, a danas sam uređivala vrt. Imam 44 kg, dakle izgubila sam oko 4 kg od početka dijete, s time da je to ukupno dvadesetak kilograma otkad sam (od 15. 10. 2016.) uglavnom na vodi, sokovima te neko vrijeme na sirovom (ponešto voća i salate, u zanemarivim količinama). Hvala Bogu, niti mi je teško što ne jedem, niti padam u nesvijest (iako izgledam poprilično kosturasto, ali navikavam se na svoj izgled, vjerujući da ću kile brzo vratiti do prihvatljive brojke). Štoviše, polako se vraćam svojim uobičajenim aktivnostima: ponajprije prevođenju, a doći će na red i pisanje i slikanje, ako Bog da.
Na kontrolu markera ne idem, ali ne boli me ništa. Od otpusta iz bolnice - s dijagnozom raka gušterače - popila sam samo 1 lijek, iako sam imala tjedan dana gadnu virozu od koje sam bila na samom rubu kraja s kojeg me je vratila jedino beskrajna Božja milost.
Šparoge prije upotrebe treba skuhati pa su konzervirane šparoge upotrebljive isto kao i svježe. Kuhane šparoge mikserom izmiješajte u pire pa ga stavite u hladnjak.
Bolesniku dajte četiri pune jušne žlice pirea dva puta na dan – ujutro i navečer. Pire se može razvodniti i piti kao topao ili hladan napitak.
Pravo proljetno povrće, šparoge, beru se između ožujka i svibnja, ponekad i do srpnja, a posebno su cijenjene zbog svoga sočnoga okusa, ali i zdravstvenih dobrobiti. O njihovu posebnom djelovanju na rak pisao je jedan biokemičar, specijaliziran na području zdravstvenih dijeta s dugogodišnjim iskustvom, koji se osvrnuo na članak pod naslovom „Šparoge za rak” koji je objavljen u Cancer News Journalu još u prosincu 1979. godine.
Izvor: narodnilijek.com
< | ožujak, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Domaći lijekovi, prirodni pripravci, korisni savjeti!
Modro-zelene AFA alge
Ekstrakt maslinovog lista
Portal za pisce
Zarada na Internetu
Portal za Zagrepčane
Portal za knjižničare
100%besplatni oglasnik
Knjige za djecu
Sve o Bibliji
Necenzurirani portal
Portal za umjetnike
Portal za životinjoljupce
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">