<Dobri savjeti>

Dobri savjeti https://blog.dnevnik.hr/dobrisavjeti

utorak, 24.09.2013.

Uspješnost dana se krije u jutarnjem ritualu

Uspješnost dana se krije u jutarnjem ritualu


Izletjeti iz kuće dok još oblačimo drugi rukav ili na brzinu pijemo kavu, je atentat ne samo na tijelo, nego i na zdrav razum.

Jutarnji ritual je temelj na kome gradimo dan i svatko ga sebi uređuje u tom smislu, ali evo, ja ću biti slobodna dati samo par sugestija, koje će moguće koristiti.

Dobro je odmah po ustajanju oprati zube i jezik, odstraniti bakterije koje su se preko noći namnožile u ustima.

Važno je također imati na umu, da nam je ujutro tijelo najkiselije i da je potrebno uravnotežiti pH, za što će biti dovoljan gram AFA alge jer je lužnata od 9-11.

Osim što uravnotežuje pH, alga utječe na učinkovitije funkcioniranje tijela uopće, bolju apsorpciju vitamina i minerala iz ostale hrane koju jedemo, a daje nam i potrebnu energiju i zaista sva potrebna hranjiva za tijelo i um.

Alge ćemo popiti odmah nakon čišćenja usta i to sa dosta vode, najmanje 3 dcl, što je važno radi njene uloge kao čistača otrova.

Ako nemamo drugih obaveza, za vrijeme od najmanje dvadesetak minuta pauze, možemo napraviti jutarnje vježbice, na pr. tibetance ili dvadesetak minuta brzog hodanja. Nakon toga tuširanje, uz sve ostalo što inače radimo, a onda doručak.

Odlazak na posao bez doručka, krenuti u dan na prazan želudac ili na brzinu zagristi neki kruhasti proizvod, ili popiti samo kavu, je najgori mogući start dana.

Sjedanje za doručak je mnogo više konzumacije jela. Osim što ćemo se potruditi pojesti kvalitetno, doručak je trenutak u kojem osvijestimo važnost novog dana i vrijeme kad se sjetimo zahvaliti na novoj prilici, za svašta nešto što smo možda jučer propustili. Uz to, saznanje da smo učinili sve najbolje za naše tijelo, um i dušu, nam daje sigurnost da ćemo dobro nositi dan, da se nećemo iznervirati, neće nam porasti šećer, pasti ili porasti tlak, nego ćemo uvijek imati miran i pribran pristup.


Što za doručak? Najlošiji izbor su prazni ugljikohidrati, bez proteina i bar malo zdravih masnoća. No, čak i ovako loš doručak će uz alge napraviti manje štete, budući smo sa algama pojeli proteine i zdrave masnoće, ali naravno ne dovoljno.

S toga ipak i uz alge izaberimo i zdrav doručak.

Doručak sa zobenim pahuljicama i voćem je najlakši za pripremiti, čest je i dobar izbor, ali nikako ne smijemo koristiti pahuljice sa sušenim voćem i raznim šećerima. Možemo ih pripremiti sa bananom ili nekim drugim voćem, uz nekoliko badema i imat ćemo odličan doručak sa vlaknima, proteinima i zdravim masnoćama.

Raznolikost doručka sa žitaricama i voćem, ovisi samo o našoj želji i mašti.

Preporučam da zobene pahuljice, ponekad zamijenite sa prosom ili quinoom. Posebno preporučam quinou. Možemo skuhati količinu za nekoliko dana, čuvati u hladnjaku i koristiti za doručak, ali isto tako i u juhama, salatama, umjesto riže i sl.

2013-ta godina je od strane Ujedinjenih naroda, proglašena kao Međunarodna godina Quinoe, čime se odalo priznanje autohtonim narodima Anda, koji čuvaju ovo sjeme tisuće godina, koji su ga pomno štitili kao hranu za generacije koje dolaze. Međunarodna godina Quinoe je također usmjerena na podizanje svijesti o važnosti quinoe na globalnoj razini sigurnosti hrane, kao i osiguranje i očuvanje održivog korištenja ove žitarice širom svijeta.
Quinoa je vrlo bogata proteinima. Može biti ukusni dodatak svakom obroku, a može biti osnovna namirnica u slanim i slatkim jelima. Radi bogatstva proteina odličan je izbor za dane bez mesa. Sadrži sve esencijalne aminokiseline koje zahtijevamo od hrane, plus vitamine i elemente u tragovima, a također je bez glutena.

Pripremajmo, dakle, maštovite i zdrave doručke koji će, uz alge i malo vježbica, biti odličan temelj za preuzimanje odgovornosti za sve misli i sva činjenja, temelj za uspješan dan.

Neka nam zdravlja i radosti.

http://afaalge.stvaram.info

24.09.2013. u 08:56 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 04.09.2013.

Dobrobiti češnjaka

Češnjak ili bijeli luk odavno je poznat po svojim ljekovitim svojstvima u drevnoj medicini

http://www.tripleclicks.com/12975137/detail.php?item=205196

Garlic Health Benefits

Some of the old stories of garlic's healing properties have doubtful validity, but many of its claimed health benefits have been backed up by modern scientific research. There are two main medicinal ingredients which produce the garlic health benefits: allicin and diallyl sulphides.

Garlic is a sulphurous compound and in general a stronger tasting clove has more sulphur content and hence more potential medicinal value. Some people have suggested that organically grown garlic tends towards a higher sulphur level and hence greater benefit to health. Whether or not that is in fact the case, in my experience it certainly has the best taste.

Benefits
Various garlic health benefits have long been claimed and the "stinking rose" treatment has been used extensively in herbal medicine (phytotherapy) down the centuries. It's been considered by many to be a herbal "wonder drug", with a reputation in folklore for preventing or treating everything from the common cold and flu to the Plague!

Much of that is at best unproven, however there are some very positive garlic health facts that are now widely accepted. Amongst the most interesting potential applications are suggestions that garlic might be able to assist some people in the management of blood pressure cholesterol levels.

Modern science has shown that garlic is a powerful natural antibiotic, albeit broad-spectrum rather than targeted. The bacteria in the body do not appear to evolve resistance to the garlic as they do to many modern pharmaceutical antibiotics. This means that its positive health benefits can continue over time rather than helping to breed antibiotic resistant "superbugs".

Studies have also shown that garlic - especially aged garlic - can have a powerful antioxidant effect. Antioxidants can help to protect the body against damaging free radicals. There are claims that fermented black garlic contains even higher antioxidant levels than normal cloves.

Some people who want the claimed health benefits without the taste prefer to take garlic supplements. These pills and capsules have the advantage of avoiding garlic breath.

Dosage
So how much garlic should you eat or otherwise consume to maximise the health benefits? That's difficult to say - much of the research is still patchy and different people have different needs and tolerances. However a World Health Organization (WHO) monograph says:

"Unless otherwise prescribed, average daily dose is as follows (7): fresh garlic, 2-5g; dried powder, 0.4-1.2 g; oil, 2-5mg; extract, 300-1000mg (as solid material). Other preparations should correspond to 4-12mg of alliin or about 2-5mg of allicin). Bulbus Allii Sativi should be taken with food to prevent gastrointestinal upset."

This information is referenced from "Bradley PR, ed. British herbal compendium, Vol. 1. Bournemouth, British Herbal Medicine Association, 1992."

Side-Effects
Even garlic isn't a perfect. Apart from garlic breath there are other possible side effects, especially if used to excess. Use common sense and don't overdo it.

Raw garlic is very strong, so eating too much could produce problems, for example irritation of or even damage to the digestive tract.

There are a few people who are allergic to garlic. Symptoms of garlic allergy include skin rash, temperature and headaches. Also, garlic could potentially disrupt anti-coagulants, so it's best avoided before surgery. As with any medicine, always check with your doctor first and tell your doctor if you are using it.

Important: Research published in 2001 concluded that garlic supplements "can cause a potentially harmful side effect when combined with a type of medication used to treat HIV/AIDS". More details are available on the NIAID website.

Garlic makes a wonderful health supplement for many people but the so-called "garlic cure" is no substitute for the basics: sensible eating and appropriate exercise. Garlic should be seen as part of a healthy lifestyle - not as an alternative to it. Always consult your doctor first regarding any medical condition.

Pogledajte i druge proizvode s ljekovitim učincima, po povoljnim cijenama:
http://www.tripleclicks.com/12975137/search/dept/8

04.09.2013. u 09:02 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 02.09.2013.

Dosta vam je poslodavca koji vas iskorištava?

Još uvijek rintate za namrgođenog poslodavca koji vas iskorištava 12 sati dnevno, a plaća kasni? Pokušajte, za promjenu, raditi za sebe, a ne za druge. Registrirajte se besplatno i doznajte kako uživati u poslu i pritom dobro zaraditi!

http://www.sfiExtraIncome.com/12975137

02.09.2013. u 21:09 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2013 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Srpanj 2017 (6)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (6)
Prosinac 2016 (2)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (3)
Siječanj 2016 (1)
Rujan 2015 (1)
Rujan 2013 (3)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (3)
Listopad 2012 (8)
Rujan 2012 (16)
Siječanj 2012 (17)

Dobri savjeti i prirodni kućni pripravci

Domaći lijekovi, prirodni pripravci, korisni savjeti!

Linkovi

Modro-zelene AFA alge
Ekstrakt maslinovog lista
Portal za pisce
Zarada na Internetu
Portal za Zagrepčane
Portal za knjižničare
100%besplatni oglasnik
Knjige za djecu
Sve o Bibliji
Necenzurirani portal
Portal za umjetnike
Portal za životinjoljupce