<Dobri savjeti>

Dobri savjeti http://blog.dnevnik.hr/dobrisavjeti

ponedjeljak, 31.07.2017.

O sirovoj hrani


Danas imamo mitove u ishrani da je meso neophodno za život čoveka iako trećina čovečanstva hiljadama godina ne jede meso i zdraviji su od onih koji ga jedu. Takođe, mit o kalcijumu koji nas savetuje da pijemo mleko da bismo imali jake kosti, iako znamo da krava ima veoma snažne kosti i rogove, ima kalcijuma u mleku u izobilju a ne pije mleko.

Još se hranimo onako kako nalažu pogrešne piramide ishrane po školama i bolnicama iako već dugo postoje dokazi o štetnosti takve visokoproteinske hrane. O čemu se tu radi? Zbog čega u vremenu najrazvijenije medicine imamo najviše bolesnih ljudi?

Čovek nije mesojed i to dokazuju mnogobrojne studije. Ukoliko uporedimo digestivni trakt čoveka i životinja mesojeda i biljojeda, videćemo da čovek spada u grupu biljojeda po svim karakteristikama. Lav je brz i može uhvatiti antilopu u trku, ima kandže kojima hvata plen i kida meso oštrim zubima. Čovek, kao i biljojedi ne mogu uhvatiti životinju u trku, nemaju kandže i imaju ravne kutnjake. Probajte da skočite na kravu, odgrizete parče mesa i biće vam jasno da nismo opremljeni za ubijanje. Mesojedi imaju kiselinu u ustima gde započinje varenje mesa, 20 puta jaču kiselinu u stomaku i veoma kratka creva kroz koja prođe za nekoliko sati digestirano.

Ljudi i životinje biljojedi sa druge strane nemaju kiselinu u ustima, imaju veoma slabu kiselinu u stomaku koja ne može variti meso, tako da dolazi do raspadanja a ne varenja. Takođe, imaju veoma duga creva tako da meso ostaje u stomaku 72 sata, što je 3 dana. Ostavite parče mesa tri dana na sobnoj temperature i videćete šta se dešava u stomaku. Produkti raspadanja tog mesa će se resorbovati u telo i mogu izazvati rak i mnoge druge bolesti.

Meso koje se nalazi po prodavnicama je odavno u procesu raspadanja ali se veštačka boja održava ugljen-monoksidom kojim se prska. U mesu se takođe nalaze hormoni koji se životinjama na farmama daju da bi brže rasle i donele više novca. Ti hormoni mogu izazvati rak prostate i dojke ali i rani pubertet kod dece tako da danas imamo decu koja već u 5-6 godina dobijaju prve karakteristike puberteta. Znamo da je 60 odsto smrtnosti u Srbiji uzrokovano kardiovaskularnim bolestima koje su pre svega posledica pogrešne ishrane životinjskim produktima.

Retko će vam to neko jasno i jednostavno objasniti ali radi se o sledećem – masnoće iz mesa i mleka zapušavaju krvne sudove i ako se taj krvni sud nalazi u srcu, doći će do infarkta, ako se nalazi u mozgu, doći će do moždanog udara. Jednostavno i ubojito. Šta je onda naš lek, šta trebamo jesti, pitate se? Lek je vrlo jednostavan i delotvoran. Ono što hranu čini hranom je sunčeva energija uskladištena u njoj. Sunce je primarni izvor energije na zemlji. Sunčeva energija se transformiše fotosintezom u biljkama i tako dobijamo sekundarni izvor energije. Kada jedemo meso, mi takođe uzimamo sunčevu energiju ali trećerazrednu, transformisanu kroz biljke i životinje, što ukazuje da je meso siromašan izvor energije, dok su sunce i biljke čisti i bogatiji izvori energije.

Nekada su ljudi živeli u skladu sa suncem. Ustajali su sa suncem i vraćali se u svoje kuće tek kada bi Sunce zašlo. Danas se ljudi plaše i kriju od Sunca, mažu štetne kreme na kožu koje izazivaju rak i blokiraju da zdravi sunčevi zraci dođu do kože, nose naočare za sunce i spavaju kada je bogomdano sunce visoko na nebu. Da bi se napajali suncem, treba mu prvo dozvoliti da uđe u naše oči da aktivira žlezde hipofizu i epifizu koje se nalaze iza očiju i aktiviraju se svetlošću. Trebalo bi se izlagati što više suncu u jutarnjim i večernjim satima i ne nositi naočare za sunce.

Posle Sunca, sledeći čist izvor energije su žive nekuvane biljke, jer se kuvanjem hrana ubija i životna snaga nestaje. Ako posadimo pečenu jabuku, iz nje ništa neće izrasti jer u njoj nema života, ali ako posadimo sirovu jabuku, iz nje će izrasti prelepo drvo koje će roditi hiljade drugih plodova. Tako i kod nas ljudi, mi našu životnu snagu pospešujemo samo hranom koja ima životnu snagu. Nešto što je mrtvo će nam samo oduzeti životnu snagu i naše telo će početi da stari i umire. Umorni smo i pospani kada jedemo kuvanu – mrtvu hranu. Nasuprot tome, kada jedemo živu – sirovu biljnu hranu, osećamo se osveženi i odmorni. Samo život može dati život!

Loša ishrana, nedostatak sunca i sveže vode je jedan od glavnih uzroka mnogih bolesti. Pravilna ishrana, detoksikacija i sunce mogu lečiti hronične bolesti čak i terminalne poput raka.

(sa predavanja dr Sladjane Velkov)

Oznake: sirova hrana

31.07.2017. u 21:21 • 0 KomentaraPrint#^

Volim sirovo: Juha od graška

Juha od graška - odličan izvor proteina idealna za ručak ili večeru. Pravi se od odmrznutog sirovog graška.

No, znam da će se neki zabrinuti što jedu sirovi grašak jer spada u mahunarke za koje se tvrdi da su vrlo toksične ako se ne skuhaju. Mahunarke doista ne treba jesti neskuhane, jer kao takve sadržavaju lektin, tvar koja je toksična i može uzrokovati ozbiljne probavne probleme. Lektin je jednostavno zaštita koje mahunarke imaju da bi odbile životinje i štetočine. One je mogu namirisati, mi ne. ;-)

No na sreću grašak ima drugu vrstu lektina i pokazao se poptuno bezopasan za upotrebu u sirovom stanju. Osobito ako ga blendate jer se opna, koja onim posebnom osjetljivim može uzrokovati probleme, u potpunosti "razbije" tj. pripremi za varenje.
Ako inače imate poteškoće pri varenju skuhanih mahunarki probajte sa pasiranjem i obavezno bacite vodu u kojoj ste namočili grah i prvu vodu od kuhanja. To bi trebalo pomoći.

Željana Kunoš

Oznake: Volim sirovo, : Juha od graška

31.07.2017. u 21:16 • 0 KomentaraPrint#^

nedjelja, 30.07.2017.

Sirova juha od mrkve

Sirova juha od mrkve. Djeca oduševljena! :-) Sastojci: komad celera, komad peršina 4 mrkve, šaka indijskog oraha, topla voda, bio kocka, kopar
..
Bzzzz ........ Dovoljno dugo da dobijete kremastu konzistenciju + korijander, sjeckani persun, brokoli. Uživajte!

30.07.2017. u 18:04 • 0 KomentaraPrint#^

Čokoladni namaz - sirovo i zdravo

Sastav:

1 manji avokado (oko 150g s košticom)
1/2 šalica indijskih oraha (oko 100g) – prethodno namočenih min 2h, a idealno preko noći
3 žlice sirovog organskog kakaa u prahu
2 žlice kakao putra/kokosovog ulja
3 žlice meda (ili drugog zaslađivača po ukusu)
- biljnog mlijeka po potrebi, tek toliko da se blender okreće
Priprema:

Kakao putar otopiti i potom sve sastojke izmiksati da se dobije glatka krema.

Dobije se oko 330g slatke čokoladne kreme.

Čuvati u frižideru do 7 dana.

Dobar tek!

Autorica recepta: Sanja

Oznake: sirovi čokoladni namaz, čokoladna krema bez šećera

30.07.2017. u 17:40 • 0 KomentaraPrint#^

Tijelo samo sebe liječi - ako ga pravilno hranite

Tijelo samo sebe pročišćuje i liječi. Ono samo uklanja štete što su ih učinili otrovi. Za samoliječenje mu je potrebno: svježi zrak, čista voda, dovoljno odmora i sna, sirova hrana, ugodna temperatura, sunčeva svjetlost, dovoljno kretanja, zadovoljavajuća profesionalna djelatnost i mirno ozračje u obitelji i krugu prijatelja.

Oznake: sirovo, vegan

30.07.2017. u 17:37 • 0 KomentaraPrint#^

Sirova hrana - da ili ne?

Postoje različiti načini prehrane sirovom hranom.

Jedan način je onaj koji konzumiraju sve u sirovom obliku od hladno prešanog maslinovog ulja, hladno prešanog kokosovog ulja, proklijale pšenice i ostalih klica, voća, povrća, orašastih plodova i sjemenki.

Drugi način su oni koji jedu samo voće i povrće i nešto malo orašastih plodova.

Čitavi plodovi, salata i povrće sadrže u sebi dosta veliku količinu vlaknastih sastojaka. U tim vlaknastim sastojcima sadržane su vrlo važne hranjive tvari bez kojih naprosto ne možemo. Te molekule i njihovi enzimi u svježim sirovim sokovima doprinose brzom prehranjivanju stanica i tkiva, žlijezda, organa i svih dijelova tijela.

Vlaknaste tvari voća, salata i povrća istovremeno su i vrlo dragocjene.

Odvajanje vlaknastih tvari kod pripremanja sokova omogućava vrlo brzu probavu sokova i preuzimanje njihovih hranjivih tvari, najčešće unutar jedne minute. Dobro znamo da je celer zbog visokog postotka natrijeva klorida jedna od ponajboljih živežnih namirnica pomoću koje možemo odoljeti ekstremnoj vrućini.

Oznake: sirova hrana, jedem sirovo, raw food

30.07.2017. u 16:22 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 07.03.2017.

Breussova dijeta

Sada bi bilo vrijeme da napišem nešto o Breussovoj dijeti na soku (Breuss Biotta sok od cikle, mrkve, celera i krumpira) te čajevima: mješavina za bubrege, mješavina za pluća, crveni zdravac, neven i žalfija (kadulja). Uz to juha od luka (samo juha) te rasol. Na jutarnju pripremu čajeva gubi se oko 1,5 h, dakle popriličan posao. Tijekom dana pijuckaju se lagano čajevi i sok. Treba napraviti tablicu i svaki sat označiti što je odrađeno, jer inače nema šanse da ćete sve popiti što treba, i uz to vježbati i šetati sat-dva.

Također nema šanse da tih 42 dana idete na posao. Ne zato što ne biste mogli raditi, već zato što ne možete stalno pijuckati iz 6 boca koje treba isprazniti.

13. 03. 2017.

Danas mi je 27. dan gladovanja po Breussu. Jučer smo hodali 2 sata po Hreliću, a danas sam uređivala vrt. Imam 44 kg, dakle izgubila sam oko 4 kg od početka dijete, s time da je to ukupno dvadesetak kilograma otkad sam (od 15. 10. 2016.) uglavnom na vodi, sokovima te neko vrijeme na sirovom (ponešto voća i salate, u zanemarivim količinama). Hvala Bogu, niti mi je teško što ne jedem, niti padam u nesvijest (iako izgledam poprilično kosturasto, ali navikavam se na svoj izgled, vjerujući da ću kile brzo vratiti do prihvatljive brojke). Štoviše, polako se vraćam svojim uobičajenim aktivnostima: ponajprije prevođenju, a doći će na red i pisanje i slikanje, ako Bog da.

Na kontrolu markera ne idem, ali ne boli me ništa. Od otpusta iz bolnice - s dijagnozom raka gušterače - popila sam samo 1 lijek, iako sam imala tjedan dana gadnu virozu od koje sam bila na samom rubu kraja s kojeg me je vratila jedino beskrajna Božja milost.

07.03.2017. u 14:54 • 0 KomentaraPrint#^

POTVRĐENO: Najobičnije šparoge uspješno liječe rak, čak i njegove najteže oblike!

Šparoge prije upotrebe treba skuhati pa su konzervirane šparoge upotrebljive isto kao i svježe. Kuhane šparoge mikserom izmiješajte u pire pa ga stavite u hladnjak.

Bolesniku dajte četiri pune jušne žlice pirea dva puta na dan – ujutro i navečer. Pire se može razvodniti i piti kao topao ili hladan napitak.

Pravo proljetno povrće, šparoge, beru se između ožujka i svibnja, ponekad i do srpnja, a posebno su cijenjene zbog svoga sočnoga okusa, ali i zdravstvenih dobrobiti. O njihovu posebnom djelovanju na rak pisao je jedan biokemičar, specijaliziran na području zdravstvenih dijeta s dugogodišnjim iskustvom, koji se osvrnuo na članak pod naslovom „Šparoge za rak” koji je objavljen u Cancer News Journalu još u prosincu 1979. godine.

Izvor: narodnilijek.com

07.03.2017. u 14:52 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 21.02.2017.

Graviola - biljka koja 100% uništava stanice raka

Mnoga istraživanja koja se rade u tajnosti još od 1970-tih godina su pokazala kako ova biljka uspješno ubija stanice raka u našem tijelu, i to 10 000 puta uspješnije od obične kemoterapije i lijeka Adriamycin (najćešće korišten pri kemoterapiji) – posljedice liječenja graviolom su vraćanje snage i imunosti, za razliku od kemoterapije koja je izvanredno iscrpljujuća.

– uništava stanice raka potpuno prirodno i sigurno, te ne uzrokuje ekstremne mučnine, gubitak težine i vlasišta; ekstrakt iz ove biljke ubija maligne stanice 12 vrsta raka

– tijelo postaje osjetno jače i zdravije kroz tijek liječenja

– štiti imunosni sustav i jača ga, zahvaljujući tome pomaže u borbi protiv smrtnosnih infekcija

– budući da pomaže kod depresije i stresa pomaže u borbi kod bolesti i u poboljšanju pogleda na život, vraća duhovnu snagu

Gravila ( lat. Annona muricata) raste u Meksiku, Kolumbiji, Peruu, Venecueli, na Karibima, ali isto u zemljama podsaharske Afrike i jugostočne Azije. Upravo prema navedenim staništima, može se zaključiti kako ovoj biljci odgovaraju područja visoke vlage i relativno tople zime ( ne manje od 5 celzijusevih stupnjeva). Stablo graviole nije osobito veliko, ali je zato cijela biljka iskoristiva. Upravo zato je južnoamerički indijanci koriste čitavu: koru, lišće, korijen,sjeme i plod – i to za liječenje mnogih bolesti kao što su astma, artritis, problemi sa jetrom i bolesti srca. Slatkastog je okusa, a podsjeća na kombinaciju ananasa i jagode.

Izvor: dnevno.hr

21.02.2017. u 20:47 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 13.02.2017.

Pripravak koji rješava problem sa bakterijom Escherichia coli

Pripravak koji rješava problem sa bakterijom Escherichia coli

250 gr svježeg usitnjenog korijena peršina,
250 gr usitnjenog limuna sa korom,
200 gr meda,
2 dl maslinova ulja.

Sve to dobro izmješati i po jednu veliku žlicu pripravka uzimati prije doručka i jednu prije večere. Nakon što se potroši cijela doza pripravka,napraviti testove kod lječnika. Ako ima još bakterija ponoviti sa još jednom dozom. U većini slučaja bila je dovoljna jedna doza pripravka.

Ovo je recept časne sestre iz Posušja.

13.02.2017. u 08:57 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2017  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2017 (6)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (6)
Prosinac 2016 (2)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (3)
Siječanj 2016 (1)
Rujan 2015 (1)
Rujan 2013 (3)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (3)
Listopad 2012 (8)
Rujan 2012 (16)
Siječanj 2012 (17)

Dobri savjeti i prirodni kućni pripravci

Domaći lijekovi, prirodni pripravci, korisni savjeti!

Linkovi

Modro-zelene AFA alge
Ekstrakt maslinovog lista
Portal za pisce
Zarada na Internetu
Portal za Zagrepčane
Portal za knjižničare
100%besplatni oglasnik
Knjige za djecu
Sve o Bibliji
Necenzurirani portal
Portal za umjetnike
Portal za životinjoljupce