Danas imamo mitove u ishrani da je meso neophodno za život čoveka iako trećina čovečanstva hiljadama godina ne jede meso i zdraviji su od onih koji ga jedu. Takođe, mit o kalcijumu koji nas savetuje da pijemo mleko da bismo imali jake kosti, iako znamo da krava ima veoma snažne kosti i rogove, ima kalcijuma u mleku u izobilju a ne pije mleko.
Još se hranimo onako kako nalažu pogrešne piramide ishrane po školama i bolnicama iako već dugo postoje dokazi o štetnosti takve visokoproteinske hrane. O čemu se tu radi? Zbog čega u vremenu najrazvijenije medicine imamo najviše bolesnih ljudi?
Čovek nije mesojed i to dokazuju mnogobrojne studije. Ukoliko uporedimo digestivni trakt čoveka i životinja mesojeda i biljojeda, videćemo da čovek spada u grupu biljojeda po svim karakteristikama. Lav je brz i može uhvatiti antilopu u trku, ima kandže kojima hvata plen i kida meso oštrim zubima. Čovek, kao i biljojedi ne mogu uhvatiti životinju u trku, nemaju kandže i imaju ravne kutnjake. Probajte da skočite na kravu, odgrizete parče mesa i biće vam jasno da nismo opremljeni za ubijanje. Mesojedi imaju kiselinu u ustima gde započinje varenje mesa, 20 puta jaču kiselinu u stomaku i veoma kratka creva kroz koja prođe za nekoliko sati digestirano.
Ljudi i životinje biljojedi sa druge strane nemaju kiselinu u ustima, imaju veoma slabu kiselinu u stomaku koja ne može variti meso, tako da dolazi do raspadanja a ne varenja. Takođe, imaju veoma duga creva tako da meso ostaje u stomaku 72 sata, što je 3 dana. Ostavite parče mesa tri dana na sobnoj temperature i videćete šta se dešava u stomaku. Produkti raspadanja tog mesa će se resorbovati u telo i mogu izazvati rak i mnoge druge bolesti.
Meso koje se nalazi po prodavnicama je odavno u procesu raspadanja ali se veštačka boja održava ugljen-monoksidom kojim se prska. U mesu se takođe nalaze hormoni koji se životinjama na farmama daju da bi brže rasle i donele više novca. Ti hormoni mogu izazvati rak prostate i dojke ali i rani pubertet kod dece tako da danas imamo decu koja već u 5-6 godina dobijaju prve karakteristike puberteta. Znamo da je 60 odsto smrtnosti u Srbiji uzrokovano kardiovaskularnim bolestima koje su pre svega posledica pogrešne ishrane životinjskim produktima.
Retko će vam to neko jasno i jednostavno objasniti ali radi se o sledećem – masnoće iz mesa i mleka zapušavaju krvne sudove i ako se taj krvni sud nalazi u srcu, doći će do infarkta, ako se nalazi u mozgu, doći će do moždanog udara. Jednostavno i ubojito. Šta je onda naš lek, šta trebamo jesti, pitate se? Lek je vrlo jednostavan i delotvoran. Ono što hranu čini hranom je sunčeva energija uskladištena u njoj. Sunce je primarni izvor energije na zemlji. Sunčeva energija se transformiše fotosintezom u biljkama i tako dobijamo sekundarni izvor energije. Kada jedemo meso, mi takođe uzimamo sunčevu energiju ali trećerazrednu, transformisanu kroz biljke i životinje, što ukazuje da je meso siromašan izvor energije, dok su sunce i biljke čisti i bogatiji izvori energije.
Nekada su ljudi živeli u skladu sa suncem. Ustajali su sa suncem i vraćali se u svoje kuće tek kada bi Sunce zašlo. Danas se ljudi plaše i kriju od Sunca, mažu štetne kreme na kožu koje izazivaju rak i blokiraju da zdravi sunčevi zraci dođu do kože, nose naočare za sunce i spavaju kada je bogomdano sunce visoko na nebu. Da bi se napajali suncem, treba mu prvo dozvoliti da uđe u naše oči da aktivira žlezde hipofizu i epifizu koje se nalaze iza očiju i aktiviraju se svetlošću. Trebalo bi se izlagati što više suncu u jutarnjim i večernjim satima i ne nositi naočare za sunce.
Posle Sunca, sledeći čist izvor energije su žive nekuvane biljke, jer se kuvanjem hrana ubija i životna snaga nestaje. Ako posadimo pečenu jabuku, iz nje ništa neće izrasti jer u njoj nema života, ali ako posadimo sirovu jabuku, iz nje će izrasti prelepo drvo koje će roditi hiljade drugih plodova. Tako i kod nas ljudi, mi našu životnu snagu pospešujemo samo hranom koja ima životnu snagu. Nešto što je mrtvo će nam samo oduzeti životnu snagu i naše telo će početi da stari i umire. Umorni smo i pospani kada jedemo kuvanu – mrtvu hranu. Nasuprot tome, kada jedemo živu – sirovu biljnu hranu, osećamo se osveženi i odmorni. Samo život može dati život!
Loša ishrana, nedostatak sunca i sveže vode je jedan od glavnih uzroka mnogih bolesti. Pravilna ishrana, detoksikacija i sunce mogu lečiti hronične bolesti čak i terminalne poput raka.
(sa predavanja dr Sladjane Velkov)
Oznake: sirova hrana
Juha od graška - odličan izvor proteina idealna za ručak ili večeru. Pravi se od odmrznutog sirovog graška.
No, znam da će se neki zabrinuti što jedu sirovi grašak jer spada u mahunarke za koje se tvrdi da su vrlo toksične ako se ne skuhaju. Mahunarke doista ne treba jesti neskuhane, jer kao takve sadržavaju lektin, tvar koja je toksična i može uzrokovati ozbiljne probavne probleme. Lektin je jednostavno zaštita koje mahunarke imaju da bi odbile životinje i štetočine. One je mogu namirisati, mi ne. ;-)
No na sreću grašak ima drugu vrstu lektina i pokazao se poptuno bezopasan za upotrebu u sirovom stanju. Osobito ako ga blendate jer se opna, koja onim posebnom osjetljivim može uzrokovati probleme, u potpunosti "razbije" tj. pripremi za varenje.
Ako inače imate poteškoće pri varenju skuhanih mahunarki probajte sa pasiranjem i obavezno bacite vodu u kojoj ste namočili grah i prvu vodu od kuhanja. To bi trebalo pomoći.
Željana Kunoš
Oznake: Volim sirovo, : Juha od graška
Sirova juha od mrkve. Djeca oduševljena! :-) Sastojci: komad celera, komad peršina 4 mrkve, šaka indijskog oraha, topla voda, bio kocka, kopar
..
Bzzzz ........ Dovoljno dugo da dobijete kremastu konzistenciju + korijander, sjeckani persun, brokoli. Uživajte!
Sastav:
1 manji avokado (oko 150g s košticom)
1/2 šalica indijskih oraha (oko 100g) – prethodno namočenih min 2h, a idealno preko noći
3 žlice sirovog organskog kakaa u prahu
2 žlice kakao putra/kokosovog ulja
3 žlice meda (ili drugog zaslađivača po ukusu)
- biljnog mlijeka po potrebi, tek toliko da se blender okreće
Priprema:
Kakao putar otopiti i potom sve sastojke izmiksati da se dobije glatka krema.
Dobije se oko 330g slatke čokoladne kreme.
Čuvati u frižideru do 7 dana.
Dobar tek!
Autorica recepta: Sanja
Oznake: sirovi čokoladni namaz, čokoladna krema bez šećera
Tijelo samo sebe pročišćuje i liječi. Ono samo uklanja štete što su ih učinili otrovi. Za samoliječenje mu je potrebno: svježi zrak, čista voda, dovoljno odmora i sna, sirova hrana, ugodna temperatura, sunčeva svjetlost, dovoljno kretanja, zadovoljavajuća profesionalna djelatnost i mirno ozračje u obitelji i krugu prijatelja.
Postoje različiti načini prehrane sirovom hranom.
Jedan način je onaj koji konzumiraju sve u sirovom obliku od hladno prešanog maslinovog ulja, hladno prešanog kokosovog ulja, proklijale pšenice i ostalih klica, voća, povrća, orašastih plodova i sjemenki.
Drugi način su oni koji jedu samo voće i povrće i nešto malo orašastih plodova.
Čitavi plodovi, salata i povrće sadrže u sebi dosta veliku količinu vlaknastih sastojaka. U tim vlaknastim sastojcima sadržane su vrlo važne hranjive tvari bez kojih naprosto ne možemo. Te molekule i njihovi enzimi u svježim sirovim sokovima doprinose brzom prehranjivanju stanica i tkiva, žlijezda, organa i svih dijelova tijela.
Vlaknaste tvari voća, salata i povrća istovremeno su i vrlo dragocjene.
Odvajanje vlaknastih tvari kod pripremanja sokova omogućava vrlo brzu probavu sokova i preuzimanje njihovih hranjivih tvari, najčešće unutar jedne minute. Dobro znamo da je celer zbog visokog postotka natrijeva klorida jedna od ponajboljih živežnih namirnica pomoću koje možemo odoljeti ekstremnoj vrućini.
Oznake: sirova hrana, jedem sirovo, raw food
Sada bi bilo vrijeme da napišem nešto o Breussovoj dijeti na soku (Breuss Biotta sok od cikle, mrkve, celera i krumpira) te čajevima: mješavina za bubrege, mješavina za pluća, crveni zdravac, neven i žalfija (kadulja). Uz to juha od luka (samo juha) te rasol. Na jutarnju pripremu čajeva gubi se oko 1,5 h, dakle popriličan posao. Tijekom dana pijuckaju se lagano čajevi i sok. Treba napraviti tablicu i svaki sat označiti što je odrađeno, jer inače nema šanse da ćete sve popiti što treba, i uz to vježbati i šetati sat-dva.
Također nema šanse da tih 42 dana idete na posao. Ne zato što ne biste mogli raditi, već zato što ne možete stalno pijuckati iz 6 boca koje treba isprazniti.
13. 03. 2017.
Danas mi je 27. dan gladovanja po Breussu. Jučer smo hodali 2 sata po Hreliću, a danas sam uređivala vrt. Imam 44 kg, dakle izgubila sam oko 4 kg od početka dijete, s time da je to ukupno dvadesetak kilograma otkad sam (od 15. 10. 2016.) uglavnom na vodi, sokovima te neko vrijeme na sirovom (ponešto voća i salate, u zanemarivim količinama). Hvala Bogu, niti mi je teško što ne jedem, niti padam u nesvijest (iako izgledam poprilično kosturasto, ali navikavam se na svoj izgled, vjerujući da ću kile brzo vratiti do prihvatljive brojke). Štoviše, polako se vraćam svojim uobičajenim aktivnostima: ponajprije prevođenju, a doći će na red i pisanje i slikanje, ako Bog da.
Na kontrolu markera ne idem, ali ne boli me ništa. Od otpusta iz bolnice - s dijagnozom raka gušterače - popila sam samo 1 lijek, iako sam imala tjedan dana gadnu virozu od koje sam bila na samom rubu kraja s kojeg me je vratila jedino beskrajna Božja milost.
Šparoge prije upotrebe treba skuhati pa su konzervirane šparoge upotrebljive isto kao i svježe. Kuhane šparoge mikserom izmiješajte u pire pa ga stavite u hladnjak.
Bolesniku dajte četiri pune jušne žlice pirea dva puta na dan – ujutro i navečer. Pire se može razvodniti i piti kao topao ili hladan napitak.
Pravo proljetno povrće, šparoge, beru se između ožujka i svibnja, ponekad i do srpnja, a posebno su cijenjene zbog svoga sočnoga okusa, ali i zdravstvenih dobrobiti. O njihovu posebnom djelovanju na rak pisao je jedan biokemičar, specijaliziran na području zdravstvenih dijeta s dugogodišnjim iskustvom, koji se osvrnuo na članak pod naslovom „Šparoge za rak” koji je objavljen u Cancer News Journalu još u prosincu 1979. godine.
Izvor: narodnilijek.com
Mnoga istraživanja koja se rade u tajnosti još od 1970-tih godina su pokazala kako ova biljka uspješno ubija stanice raka u našem tijelu, i to 10 000 puta uspješnije od obične kemoterapije i lijeka Adriamycin (najćešće korišten pri kemoterapiji) – posljedice liječenja graviolom su vraćanje snage i imunosti, za razliku od kemoterapije koja je izvanredno iscrpljujuća.
– uništava stanice raka potpuno prirodno i sigurno, te ne uzrokuje ekstremne mučnine, gubitak težine i vlasišta; ekstrakt iz ove biljke ubija maligne stanice 12 vrsta raka
– tijelo postaje osjetno jače i zdravije kroz tijek liječenja
– štiti imunosni sustav i jača ga, zahvaljujući tome pomaže u borbi protiv smrtnosnih infekcija
– budući da pomaže kod depresije i stresa pomaže u borbi kod bolesti i u poboljšanju pogleda na život, vraća duhovnu snagu
Gravila ( lat. Annona muricata) raste u Meksiku, Kolumbiji, Peruu, Venecueli, na Karibima, ali isto u zemljama podsaharske Afrike i jugostočne Azije. Upravo prema navedenim staništima, može se zaključiti kako ovoj biljci odgovaraju područja visoke vlage i relativno tople zime ( ne manje od 5 celzijusevih stupnjeva). Stablo graviole nije osobito veliko, ali je zato cijela biljka iskoristiva. Upravo zato je južnoamerički indijanci koriste čitavu: koru, lišće, korijen,sjeme i plod – i to za liječenje mnogih bolesti kao što su astma, artritis, problemi sa jetrom i bolesti srca. Slatkastog je okusa, a podsjeća na kombinaciju ananasa i jagode.
Izvor: dnevno.hr
Pripravak koji rješava problem sa bakterijom Escherichia coli
250 gr svježeg usitnjenog korijena peršina,
250 gr usitnjenog limuna sa korom,
200 gr meda,
2 dl maslinova ulja.
Sve to dobro izmješati i po jednu veliku žlicu pripravka uzimati prije doručka i jednu prije večere. Nakon što se potroši cijela doza pripravka,napraviti testove kod lječnika. Ako ima još bakterija ponoviti sa još jednom dozom. U većini slučaja bila je dovoljna jedna doza pripravka.
Ovo je recept časne sestre iz Posušja.
< | srpanj, 2017 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Domaći lijekovi, prirodni pripravci, korisni savjeti!
Modro-zelene AFA alge
Ekstrakt maslinovog lista
Portal za pisce
Zarada na Internetu
Portal za Zagrepčane
Portal za knjižničare
100%besplatni oglasnik
Knjige za djecu
Sve o Bibliji
Necenzurirani portal
Portal za umjetnike
Portal za životinjoljupce
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">